Luistelusukset ovat ihanteelliset treenaussukset

Luistelusukset large

Haluatko hiihtoladuille entistä enemmän jännitystä ja huimaa vauhtia? Sitten luistelusukset ovat sinulle oikea valinta.

– Vallalla on ollut sellainen positiivinen trendi, että monet ovat huomanneet luistelusuksien (luistelusukset) tekevän treenaamisesta hauskaa. Perinteisen suksiin (perinteisen sukset) tai karvapohjasuksiin (karvapohjasukset) verrattuna luistelusuksilla saa enemmän vauhtia ja jännitystä, koska suksissa on vain luistoa eikä lainkaan pitoa, selittää Andreas Lia, XXL:n maastohiihtosuksien tuotepäällikkö.

Miten sopivat luistelusukset valitaan?

Andreaksen mielestä on myytti, etteivät luistelusukset sopisi aloittelijoille, mutta lisää, että luistelusuksia ostaessa tulee huomioida muutama tärkeä seikka.

– Luistelusuksilla hiihdetään voideltaviin perinteisen suksiin ja karvapohjasuksiin verrattuna täysin eri tekniikalla. Se vaatii parempaa tasapainoa ja vakautta verrattuna perinteisen suksiin, hän sanoo.

Luistelusuksien (suksien valintaopas) tulee siksi olla lyhyemmät kuin voideltavien perinteisen suksien tai karvapohjasuksien. Andreaksen suositus on 0–15 senttiä lisää hiihtäjän omaan pituuteen. Sama koskee nuorten ja lasten luistelusuksia (valitse sopivat luistelusukset lapsille).

– Siinä on kyse hiihtotekniikasta. Liian pitkiä luistelusuksia on vaikea hallita.

Parempi luisto luistelusuksilla

Andreas vertaa luistelusuksien pohjaa laskettelusuksiin, joissa on luistoa koko pituudelta. Lisäksi luistelusukset ovat jäykempiä kuin voideltavat perinteisen sukset tai karvapohjasukset. Se tuottaa paremman luiston ja tehon potkaistaessa. Asiantuntija selittää, että suksia käytetään kuin lumi olisi jäätä.

– Se on vähän kuin luistellessa, kun painoa siirretään jalalta toiselle, hän selventää.

Luistelusukset – mainiot kakkossukset

Andreas sanoo, että koska hiihtäminen luistelusuksilla vaatii parempaa tekniikkaa, monet valitsevat toisiksi suksikseen luistelusukset.

– Luistelusukset sopivat sellaiselle, joka haluaa kokeilla muutakin kuin perinteisen hiihtoa ja haastaa itseään ladulla. Luistelusukset ovat ihanteelliset treenaussukset, ja luistelutyyli on toinen maastohiihdon tyyleistä, sanoo asiantuntija.

luistelusukset large

Luistelusuksien kokeilua harkitseville Andreas suosittelee erillisten luistelumonojen ostamista. Luistelumonotovat jäykemmät ja tukevat nilkkaa paremmin laskettelumonojen tapaan.

monot large

XXL:n hiihtoasiantuntijat apunasi

XXL:n hiihtoasiantuntijat osaavat auttaa sinua kaikessa suksiin ja monoihin liittyvässä. XXL:llä on hyviä luistelusuksipaketteja niin miehille, naisille, nuorille kuin lapsillekin sekä useita kohtuuhintaisia, aloittelijalle sopivia malleja. Näihin suksipaketteihin sisältyy usein sukset, siteet ja monot (suksipaketit).

Jotta varmistetaan, että saat tarpeitasi vastaavat sukset, on tärkeää ilmoittaa oma pituus, paino ja kokemus totuudenmukaisesti. XXL:n hiihtoasiantuntijat auttavat sinua löytämään sopivat hiihtovälineet, teitpä ostokset sitten verkossa tai paikan päällä myymälässä (autamme sinua valitsemaan sopivat sukset).

– Jos tekee ostoksia myymälässä, saa luonnollisesti apua paikan päällä, mutta verkkokaupassa asiakas ilmoittaa itse pituutensa, painonsa ja kokemuksensa. Halutessaan voi pyytää asiantuntijoita tarkistamaan tiedot, jotta saa varmasti itselleen parhaiten sopivat sukset. Emme anna asiakkaalle suksia, joita emme pidä sopivina. Meiltä voi turvallisin mielin ostaa maastohiihtosukset, Andreas vakuuttaa.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!