Suuri tyhjennysmyynti! Katso tarjoukset

Vinkkejä Oakley-urheilu- ja aurinkolasien valintaan

Valikoimastamme löytyy moniin eri käyttötarpeisiin tunnetun yhdysvaltalaisen valmistajan Oakleyn laseja. Vapaa-aikaa varten voit valita ajattomalla muotoilulla viilatun Frogskinsin kulmikkaamman Holbrookin. Urheilukäyttöön käyttöön soveltuu näitä paremmin suosittu Sutro tai vaikkapa jykevämpi Jawbreaker. Etenkin Oakleyn lasien osalta kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota itseä miellyttävän mallin ja UV-suojauksen lisäksi myös muutamaan muuhun tekijään, koska amerikkalaisvalmistajan laseihin on lisättynä useita tarpeellisia ominaisuuksia. Katso kaikki Oakley-aurinko- ja urheilulasimme täältä!

Linssit

Kaikki Oakleyn lasit ovat pitkän kehitystyön tulosta. Etenkin tämä pitkäjänteinen suunnittelu ja innovointikyky näkyy linssien ominaisuuksissa. Linssit ovat erittäin kestävät ja sisältävät HDO-teknologian (teräväpiirto-optiikan), patentoidun korkealaatuisen Plutonite-materiaalin ansiosta. Myös valmistustapa on poikkeuksellinen moniin muihin valmistajiin verrattuna, Oakleyn lisätessä värin nestemäiseen Plutonite-materiaaliin, jolloin sävytys ei ole lisättynä pelkäksi pintakerrokseksi. Näin saadaan aikaan naarmuuntumaton ja ominaisuutensa säilyttävä linssi.

Värit ja PRIZM-teknologia

PRIZM™ on Oakley-linssitekniikka, joka on suunniteltu parantamaan värejä ja kontrastia, jotta näet enemmän yksityiskohtia. Tämä tekniikka on mahdollistaa tiettyyn lajiprofiiliin juuri oikeanlaisen näkyvyyden. XXL:n valikoimassa yleisimpiä vaihtoehtoja ovat talvella yleiskäyttöön soveltuva PRIZM™Snow sekä kesällä yleiskäyttöön mainiosti sopivat punertava PRIZM™Road ja erilaisiin maastoihin PRIZM™Trail.

Tietyn PRIZM™ valikoiman sisään mahtuu useita eri värejä. Muun muassa PRIZM™Snow on saatavilla useassa eri värissä. Eri värien ideana on tuottaa juuri oikeanlainen näkyvyys tiettyyn valaistukseen. Erityisen kirkkaasen valaistukseen soveltuu muutaman prosentin valonläpäisyn omaavat linssit aina noin 12 % asti. Yleiskäyttöön parhaimpien valintojen skaala valonläpäisyyn vaihtelee noin 12 % - 30 % välillä. Tästä ylöspäin linssit ovat erityisesti tarkoitettuna heikkoon valaistukseen. Yleisesti mitä tummempi linssi, sitä kirkkaampaan keliin linssi on. Väritykseltään nämä linssit ovat usein mustia tai sinertäviä. Hailakammat värit kuten pinkki ja oranssi, ovat vastaavasti tarkoitettuna pimeämpään maastoon.

Muut teknologiat

Kaikki Oakleyn lasit sisältävät luonnollisesti UV-suojauksen UVA-, UVB- ja UVC-säteiltä sekä haitalliselta siniseltä valolta 400 nm:iin asti. Kaikkiin laseihin ei sen sijaan ole lisättynä vaakapintojen heijastuksien poistamiseen tarkoitettua polarisointia. Yleisesti vain vesiurheiluun tarkoitetuissa laseissa on polarisointi. Muihin urheiluprofiileihin tämä teknologia voi olla jopa haitaksi, koska se heikentää moniin eri lajeihin tarpeellista syvyyshavainnointia. Sen sijaan heijastuksien poistamiseen Oakley käyttääkin peilipinnoitetta urheilulasien kanssa, jonka avulla syvyyden havainnointi ei kärsi.

Osista Oakleyn laseista löytyy suoraan linssistä huurtumisenestokäsittely. Huurtumisen estämiseksi Oakley on myös kiinnittänyt erityistä huomiota lasien muotoiluun.


Sangat ja kehykset

XXL:n Oakley-valikoimasta löytyy hyvin monenlaisia malleja niin ominaisuuksiltaan kuin muotoilultaan. Muutamiin meiltä löytyviin malleihin on tarjolla eri kokoja. Tämä on usein ilmoitettuna suoraan lasin nimessä, vaatekoista tutulla kirjainmerkinnällä. Mahdollisuuksien mukaan näitä usealla koolla saatavilla olevia laseja kannattaakin käydä sovittamassa liikkeissämme. Avaamalla verkkokaupastamme tuotteen tuotekuvauksen, näet myös suuntaa antavan varastotilanteen liikkeidemme osalta.

Materiaalit

Istuvuuden ja käytännöllisyyden takaamiseksi, Oakley on kehittänyt myös sankoihin ja kehyksiin oivia ominaisuuksia. Istuvuuden takaamiseksi useisiin laseihin on lisättynä erityinen Unobtanium®-kumi, jonka avulla mahdollisestaan jopa pidon parantuminen hikoilun vaikutuksesta. Tämä materiaali löytyy usein nenänsillasta ja sangoista.

Lasien keveyden ja taitettavuuden ilman vaaraa rikkoontumisesta, mahdollistaa erityinen muovimateriaali O-Matter®. Oakleyn lasien soveltuvuus käytettäväksi silmälasien kanssa selviää OTG-merkinnästä.

Täältä valitsemaan sopivat!

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!