Suuri tyhjennysmyynti! Katso tarjoukset

Kuinka valita sopiva lastenkuljetuskärry

Pyöräily on mukava yhteinen harrastus perheen kanssa. Lastenkuljetuskärryllä saat lapsetkin mukaan nauttimaan maisemista. Lastenkuljetuskärryissä lapsien on erityisen mukava matkustaa tuulelta ja sateelta suojassa. Monet lastenkuljetuskärryt mahdollistavat käytettävyyden myös muissa liikuntamuodoissa kuin vain pyöräilyssä, kuten hiihdossa ja juoksussa. Kärryjen valinnassa kannattaa ottaa huomioon soveltuvuus painorajan sekä kiinnityksenosalta ja vertailla vaunujen käyttötarvetta ja mukavuutta.

Katso kaikki lastenkuljetuskärryt täältä

Lastenkuljetuskärryjen soveltuvuus

XXL:n kaikki lastenkuljetuskärryt ovat standardin EN 15918 -menetelmien mukaisesti testattu ja täyttävät kaikki turvallisuusvaatimukset. Noudata aina valmistajan antamia ohjeita ja tarkista mallikohtaiset rajoitukset.

Painoraja

Enimmäispainoraja on yleensä 45kg, eikä kyytiin saa laittaa yli 22kg painavaa lasta. Tarkista painoraja kuitenkin aina erikseen tuotteesta.

Kiinnitys

Lastenkuljetuskärryt kiinnitetään pyörään mukana tulevan aisan ja kiinnikkeen avulla. Kiinnike asennetaan linkun ja rungon väliin. Kiinnikkeen voi jättää pyörään pysyvästi, jotta voit irrottaa ja asentaa kärryn uudelleen sekunneissa. Voit hankkia myös toisen kiinnikkeen erikseen ja asentaa sen toiseen pyörään jos haluat vaihdella kärryä kahden pyörän välillä.

Mikäli pyörässäsi on läpiakseli, tulee kärryihin ostaa erikseen siihen soveltuva akseliadapteri, jotta kiinnikkeen asentaminen on mahdollista. Adapteria ostaessasi varmista pyöräsi myyjältä tai valmistajalta läpiakselin pituus, halkaisija sekä kierteen tiheys.

Käyttötarve

Lastenkuljetuskärryjä on saatavilla yhdelle ja kahdelle lapselle. Tavaratilan sisältyminen kärryyn ja sen koko kannattaa huomioida oman käyttötarpeen mukaan. Tavaratila voi olla joko integroituna kärryyn tai erillisenä, jolloin mitkään esineet eivät paina vahingossakaan lapsen selkää.

Lajiprofiilit

XXL:ssä myytävät kärryt soveltuvat pyöräilyyn ja työntörattaiksi. Tasokkaammat mallit soveltuvat myös hiihtoon ja juoksuun lisäosien avulla. Hiihtoon on myytävänä aisa-suksi –paketteja. Juoksuun suositellaan liitettäväksi juoksupyörä sujuvoittamaan matkan tekoa. Turvallisuuden lisäämiseksi etenkin vaihtelevassa maastossa juoksevalle kannattaa harkita käsijarrujärjestelmää. Tämä mekanismi on joko suoraan kärryssä ominaisuutena tai erikseen ostettavissa. Varmista aina tuotekuvauksesta tai valmistajan sivulta kärryn soveltuvuus eri lajeihin.

Käyttömukavuus

Lastenkuljetuskärryjen käyttömukavuus on tärkeää lapselle. Mitä tasokkaampi kärry on, sitä mukavampi se yleensä on. Yksi oleellisimmista mukavuutta lisäävistä tekijöistä on jousitus, joka pehmentää menoa epätasaisessa maastossa ja vähentää tärinää. Jousituksia on pehmeistä lehtijousista säädettäviin jousitusjärjestelmiin. Joistain kärryistä jousitus voi myös puuttua kokonaan. Joissain malleissa voit myös säätää selkänojaa makaavampaan asentoon. Tämä on lapselle mukavampi asento, mikäli päikkäriaika sattuu kohdalle. Muita mukavuustekijöitä lapsen kannalta voivat olla pehmusteet kärryn sisällä sekä ympäristön katseluun sopiva istuma-asento ja ikkunat. Suosittelemme kiinnittämään huomiota myös vedenpitävyyteen. Osaan malleista sadesuoja on ostettavissa erikseen.

Kärryjen työntökahvaa on yleensä mahdollista säätää, jotta saat kätesi juuri sinulle sopivalle korkeudelle. Lähes kaikki kärryt saa taitettua kasaan ja renkaat helposti irti, jotta varastoiminen olisi mahdollisimman helppoa ja vähän tilaa vievää. Mekanismi kasaan taittamisessa vaihtelee malleittain.

Lisävarusteet

Lastenkuljetuskärryihin on saatavilla paljon lisävarusteita. Juoksupyörien, hiihtopaketin ja erilaisten sovittimien lisäksi saatavilla on muun muassa ratkaisuja joiden avulla saa kärryyn lisää säilytystilaa, sekä pienimmille lapsille niskatuki tai kävelykäyttöön turvaistuin. Katso lisävarusteet lastenkuljetuskärryihin täältä.

Muista kypärän käyttö molemmilla! Kato kaikki kypärät täältä.


close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!