XXL-kokoinen ALE! Katso tarjoukset

Kuinka valita sopiva lastenkuljetuskärry?

Pyöräily on mukava yhteinen harrastus perheen kanssa. Lastenkuljetuskärryllä saat lapsetkin mukaan nauttimaan maisemista. Lastenkuljetuskärryissä lapsien on erityisen mukava matkustaa tuulelta ja sateelta suojassa. Monet lastenkuljetuskärryt mahdollistavat käytettävyyden myös muissa liikuntamuodoissa kuin vain pyöräilyssä. Kärryjen valinnassa kannattaa ottaa huomioon soveltuvuus painorajan sekä kiinnityksenosalta ja vertailla vaunuja käyttötarpeen lisäksi myös käyttömukavuudenkannalta.
Katso kaikki lastenkuljetuskärryt täältä.

Lastenkuljetuskärryjen soveltuvuus

XXL:n kaikki lastenkuljetuskärryt ovat standardin EN 15918 -menetelmien mukaisesti testattu ja näin ollen täyttävät kaikki turvallisuusvaatimukset. Noudata aina valmistajan antamia ohjeita ja tarkista näistä mallikohtaiset rajoitukset.

Painoraja

Enimmäispainorajaksi on usein määriteltynä 45 kiloa, eikä kyytiin saa laittaa yli 22 kiloa painavaa lasta.

Kiinnitys

Lastenkuljetuskärryt kiinnitetään pyörään mukana tulevan aisan ja kiinnikkeen avulla. Kiinnike asennetaan linkun ja rungon väliin. Kiinnikkeen voi jättää pyörään pysyvästi, jotta kärryn irrottaminen ja asentaminen uudestaan tapahtuu muutamissa sekunneissa. Näitä on ostettavissa myös erikseen esimerkiksi toisen kuljettajan pyörään. Mikäli pyörässäsi on läpiakseli, tulee kärryihin ostaa erikseen siihen soveltuva akseliadapteri, jotta kiinnikkeen asentaminen on mahdollista. Adapteria ostaessasi varmista pyörän myyjältä tai valmistajalta läpiakselin pituus, halkaisija sekä kierteen tiheys.

Käyttötarve

Lastenkuljetuskärryjä on saatavilla sekä yhdelle, että kahdelle lapselle. Lajiprofiilien osalta XXL:ssä myytävät kärryt soveltuvat pyöräilyyn sekä työntörattaiksi, mutta etenkin tasokkaampiin malleihin on saatavilla lisäosien avulla soveltuvuus myös hiihtoon sekä juoksuun. Hiihtoon on myytävänä aisa-suksi –paketteja. Juoksuun suositellaan liitettäväksi juoksupyörä sujuvoittamaan matkan tekoa. Turvallisuuden lisäämiseksi etenkin vaihtelevassa maastossa juoksevalle kannattaa harkita käsijarrujärjestelmää. Tämä mekanismi on joko suoraan kärryssä ominaisuutena tai erikseen ostettavissa. Näiden lajiprofiilien lisääminen vaatii monesti valmistajalta oman ratkaisun, joten varmista kärryn monipuolisuus tuotekuvauksesta tai valmistajan sivuilta.

Tavaratilan sisältyminen kärryyn ja sen koko, kannattaa ottaa huomioon oman käyttötarpeen mukaan. Tavaratilat voi olla joko integroituna kärryyn tai erillisenä, jolloin mitkään esineet eivät paina vahingossakaan lapsen selkää.

Käyttömukavuus

Etenkin lapselle, lastenkuljetuskärryjen käyttömukavuus on olennainen osa ja mukavuus paranee, mitä tasokkaampaa mallia katsotaan.
Vedenpitävyyteen kannattaa kiinnittää huomiota, pyöräily on säännöllistä ja kelistä riippumatonta. Osaan malleista on ostettavissa erikseen sadesuojia.
Lapselle yksi oleellisimmista mukavuutta lisäävistä tekijöistä on jousitus. Jousituksia on pehmeistä lehtijousista säädettäviin jousitusjärjestelmiin. Joistain kärryistä jousitus voi myös puuttua kokonaan. Jousitus on pehmentävä tekijä etenkin epätasaisessa maastossa ja se vaimentaa myös tärinää maantiellä.
Joistain malleista löytyy myös selkänojien säätö. Eli selkänojaa voi kallistaa niin, että lapsi pääsee enemmän makaavampaan asentoon. Tämä on lapselle mukavampi asento, mikäli päikkärit sattuu kohdalle.
Muita mukavuustekijöitä lapsen kannalta voivat olla pehmusteet kärryn sisällä sekä ympäristön katseluun sopiva istuma-asento ja ikkunat.
Kärryissä on usein myös mahdollista säätää työntökahvaa, jotta saat kätesi juuri sinulle sopivalle korkeudelle.
Lähes kaikki kärryt saa taitettua kasaan ja renkaat helposti irti, jotta varastoiminen olisi mahdollisimman helppoa ja vähän tilaa vievää. Mekanismi kasaan taittamisessa vaihtelee malleittain.

Lisävarusteet

Lastenkuljetuskärryihin on saatavilla paljon lisävarusteita. Juoksupyörien, hiihtopaketin ja erilaisten sovittimien lisäksi saatavilla on muun muassa ratkaisuja joiden avulla saa kärryyn lisää säilytystilaa, sekä pienimmille lapsille niskatuki tai kävelykäyttöön turvaistuin. Katso lisävarusteet lastenkuljetuskärryihin täältä.

Muista kypärän käyttö molemmilla! Kato kaikki kypärät täältä.


close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL Reward-jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.