Yli 1000 Ale-tarjousta jopa -50% Katso tarjoukset

Täydelliset treenivaatteet juoksuun

– Ulkona voi juosta säästä riippumatta, sanoo XXL:n juoksutuotepäällikkö Frederic Mignotte.

Yksinkertaista ja edullista kuntoilua

Juokseminen on yksinkertaisin ja edullisin kuntoilumuoto – siitä vain lenkille! Vaatteisiin ei pidä kiinnittää liikaa huomiota, mutta muutama vaatekappale on tärkeä. Sopivat treenivaatteet ja tarkoitukseen suunniteltu materiaali parantavat elämystä, ja takaamme, että alat pian pitää juoksemisesta paljon.

Etsitkö uusia juoksukenkiä? Lue parhaat vinkkimme täältä.

3-Kerrospukeutuminen

On olemassa suuri valikoima eri treenimuotoihin sopivia urheiluvaatteita. Jos juokset maastossa, kannattaa investoida tietyn tyyppisiin vaatteisiin. Juoksushortsien tai -housujen valinta riippuu tietenkin vuodenajasta – juoksetko talvella, kesällä, keväällä vai syksyllä? Lisäksi on otettava huomioon olosuhteet ja omat mieltymykset, esimerkiksi tuleeko itselle nopeasti kylmä tai kuuma. Sään ei tarvitse olla täydellinen, juoksu onnistuu myös huonommalla säällä, kunhan juoksuvaatteet valitsee oikein.

– Jos juostaan kylmällä tai märällä säällä, suosittelen kerrospukeutumista, sanoo XXL:n juoksuasiantuntija. Näin pysyt lämpimänä ja kosteus imeytyy pois. Lämpötilaa voi säädellä lisäämällä tai poistamalla vaatteita lenkin aikana, asiantuntija selittää.

1. Alin kerros: kosteutta siirtävä merinovillainen tai tekninen aluskerrasto

Jos liikut pidemmän aikaa esimerkiksi juosten ulkona, kehosi erittää hikeä ja kosteutta. Tällöin on tärkeintä, että ihoa lähinnä oleva aluskerrasto siirtää kosteuden pois iholta, jotta et vilustu. Suosittelemme ihoa myötäilevää teknistä materiaalia tai merinovillaa olevaa aluskerrastoa.

2. Välikerros: villaa tai fleeceä

Välikerrokseen asiantuntijat suosittelevat fleeceä tai villaa. Tämä kerros auttaa siirtämään kosteutta, mutta sen tärkein tehtävä on eristää ja luoda lämmittävä ilmakerros aluskerraston ja ylimmän kerroksen välille. Valitse paksuus lämpötilan ja aktiivisuuden mukaan.

3. Päällyskerros: sateelta ja tuulelta suojaavat kuoritakit

Päällyskerroksen tulisi suojata sateelta, tuulelta ja lumelta. Siksi kuoritakki, jossa on tuulen- ja vedenpitävä ja hengittävä kalvo, on erittäin suositeltava vaihtoehto. Markkinoilla on useita teknologioita, kuten GoreTex®, Dermizax® tai HellyTech®. Muista myös, että takin alle tulee mahtua kaksi kerrosta, joten valitse malli, jossa on mukava liikkua.

On myös tärkeää, että vaatteet istuvat hyvin eivätkä lepata juostessa. Vältä puuvillaa. Se kerää itseensä kosteutta, mikä voi johtaa vilustumiseen. Kosteutta iholta pois siirtävä tekokuitu ja villa ovat parhaat vaihtoehdot.

Katso myös: Mikä vesipilari on?

adidas large

XXL:llä on useita kevyistä materiaaleista valmistettuja, hengittäviä juoksutrikoita sekä naisille että miehille.

Älä pukeudu liian lämpimästi

Liikkujat ovat usein huolissaan liian kevyestä pukeutumisesta, joten he pukevat lenkille ylleen monta vaatekerrosta.

– Tällöin tulee aivan liian kuuma, toteaa Mignotte.

Mignotte kertoo, että nyrkkisääntönä on aloittaa juoksulenkki hiukan viileänä, jolloin lämpötila on sopiva, kun juoksija pääsee todella vauhtiin. Juoksijan keho tuottaa juostessa hyvin lämpöä, joten esimerkiksi pelkät trikoot ja ohut juoksutakki riittävät pitkälle syksyyn.

Merinovillainen vai tekninen aluskerrasto? Lue vinkkimme täältä.

Juoksu large / medium

Shortsit, trikoot, takki vai juoksuliivi? Vedenpitävä juoksutakki? Vai vettä hylkivä? Kaikkea löytyy. Mieti, mikä sopii parhaiten sinulle ja omaan käyttöösi.

Eri mallit miehille ja naisille

Miesten ja naisten treenivaatteet ovat erilaisia, koska kehot ovat erilaisia. Ne tarvitsevat vaatteet, joiden muotoilu jättää liikkeen vapaaksi ja toimii hyvin. Villaiset urheilurintaliivit ovat erinomaiset naisille kylmiin päiviin. Ne tukevat ja siirtävät hyvin hikeä ja kosteutta.

Oletko epävarma valinnasta? Valikoimastamme löydät varmasti sinulle sopivat varusteet. Tule käymään XXL:llä, niin autamme sinua etsimään itsellesi parhaat ja sopivan hintaiset tuotteet.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!