Suuri tyhjennysmyynti! Katso tarjoukset

Juoksuvaatteiden valitseminen

Juoksukengät opas

Oikeanlaiset juoksuvaatteet tekevät lenkkeilystä miellyttävämpää

Juoksu on helppo harrastus: voit lähteä lenkille, kun sinulle parhaiten sopii, ja aloittaa treenin vaikka heti kotiovelta! Juostessa mieli lepää, raitis ulkoilma valtaa keuhkot ja keho saa loistavaa liikuntaa.

Saat lenkkeilystä mukavamman kokemuksen oikeanlaisten vaatteiden ja kerrospukeutumisen avulla. Nykyaikaisten teknologioiden avulla on kehitetty korkealaatuisia teknisiä materiaaleja lisäämään juoksumukavuutta. Kun on kerran juossut hengittävä juoksuasu yllään, ei enää taatusti kaipaa vanhoja collegehousuja ja kosteuden imeviä puuvillapaitoja!

Katso laaja valikoimamme juoksuvaatteita täältä.

Muista kolmikerrospukeutuminen:

ALIN KERROS: Alimman kerroksen tärkein ominaisuus on siirtää kosteus pois iholta seuraavaan vaatekerrokseen tai suoraan ilmaan. Pue alimmaksi kerroksesi tekninen urheilukerrasto/juoksuvaate, joka pitää ihon kuivana siirtäessään hien. Olo säilyy mukavana korkeasykkeisenkin lenkin aikana, jolloin hikoilu on voimakasta. Hyvin istuvan teknisen juoksuvaatteen päälle on helppo pukea lisää kerroksia.

VÄLIKERROS: Lenkillä vaatteen hengittävyys korostuu myös välikerroksessa. Valitse hengittävä tuote myös välikerrokseen, jotta kosteus siirtyy jälleen eteenpäin. Mikäli välikerroksen vaate on esimerkiksi paksua college-kangasta, imeytyy hiki vaatteeseen eikä olo ole enää lämmin ja mukava.

PÄÄLLYSKERROS: Ulkona juostessa vuodenajat ja niiden mukanaan tuomat säävaihtelut on tärkeää huomioida vaatteita valittaessa. Kylmällä säällä päällysvaatteiden on oltava riittävän lämpimiä, tuulenpitäviä ja samalla kuitenkin hengittäviä. Eristävä kuoritakki ei ole hyvä ratkaisu hikilenkille, sillä vedenpitävä kalvo ei hengitä tarpeeksi runsaan hikoilun aikana.

Lenkkeilijän muistilista jos juokset vuoden ympäri:

 • Tukevat urheilurintaliivit
  • Juostessa naisten kannattaa ehdottomasti käyttää tukevia urheilurintaliivejä. Ne eroavat suuresti tavallisista rintaliiveistä antaen riittävän tuen sekä siirtäen kosteuden pois iholta.
 • Tekninen aluspaita/toppi
  • Lenkkeilijällä on hyvä olla muutama erilainen tekninen aluspaita, t-paita tai toppi, joista voi valita sopivimman lämpötilan mukaan. Jos käytät paitaa aluspaitana niin suosi saumattomia paitoja.
 • Juoksuun sopiva takki/liivi
  • Juoksutakin tulee olla hengittävä sekä tuulta- ja vettähylkivä. Juoksutakissa on myös hyvä olla taskut.
 • Juoksutrikoot/shortsit
  • Juoksutrikoot eroavat treenitrikoista siten, että niissä on yleensä kiristysnaru vyötäröllä, vetoketjut lahkeissa, heijastavia yksityiskohtia ja mahdollisesti myös taskuja. Juoksutrikoita löydät myös kompressiolla, joka vähentää loukkaantumisriskiä, parantaa suorituskykyä ja nopeuttaa palautumista. Lue lisää kompression tuomista eduista täältä:
 • Juoksukengät ja -sukat
  • Juoksusukat pitävät jalat kuivina ja estävät hiertymien syntymistä.
 • Juoksuhanskat, pipo tai panta ja kauluri kylmälle säälle
  • Juoksuun suunnitellut hanskat sekä tekniset pipot ja pannat siirtävät hikeä ja lämmittävät kylmällä ja tuulisella säällä.
 • Lippis suojamaan auringolta
 • Älä unohda heijastimia pimeällä
Juoksuvaatteet

Onko vaatteen tarkoitus pitää sinut lämpimänä vai viilentää oloasi?

Kuumalla säällä ja sisällä juostessa vaatteiden hengittävät ominaisuudet korostuvat. Sään mukaan pukeutuminen voi olla hankalaa, mutta muutaman kokeilun jälkeen löytyy yleensä sopiva kokonaisuus ja oikea määrä vaatekerroksia lämpötilaan ja tuuleen nähden.

 • Älä ylipukeudu - juoksun alussa saa olla jopa vähän kylmä
 • Kosteutta poistavat materiaalit vaatteissa auttavat välttämään hien aiheuttamaa palelemista.
 • Muista kolmikerrospukeutuminen

Kannattaakin panostaa kerralla kunnollisiin juoksuvaatteisiin, sillä ne maksavat itsensä takaisin. Tekniset vaatteet ovat myös kestäviä ja kulkevat kanssasi useita satoja kilometrejä. Kun olo on kuiva ja mukava ja hiertäviä saumoja ei ole, voi lenkillä keskittyä juoksusta nauttimiseen ja askelkin tuntuu kevyemmältä. Hyvät juoksuvaatteet tekevät omalta osaltaan myös lenkille lähtemisestä houkuttelevampaa.

Mukavia lenkkihetkiä!

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!