Teemme tilaa varastoon! Jopa -50% Katso tarjoukset

Urheilukellon valinta

Polar urheilukello

Hyvä urheilukello auttaa sinua harjoittelemaan oikealla tavalla ja motivoi liikkumaan. Urheilukellon avulla voit seurata edistymistäsi tai vain päivittäistä aktiivisuuttasi. Urheilukello helpottaa myös löytämään sopivan tasapainon urheilun ja levon väliltä. Tässä vinkkejä siihen, miten valitset juuri sinun tarpeisiisi sopivan urheilukellon.

Urheilukelloja on saatavilla useita erityyppisiä, yksinkertaisista ja suhteellisen edullisista sykemittareista arvokkaisiin ja teknisesti erittäin kehittyneisiin multisport-kelloihin ja älykelloihin. Mutta millainen laite sitten kannattaa valita? Onko kallein ja teknisin malli aina paras vaihtoehto? Vastaus on ei. Ostaessasi urheilukelloa sinun kannattaa esittää itsellesi seuraavat kysymykset:

  • Missä aktiviteeteissa olet ensisijaisesti suunnitellut käyttäväsi kelloa?
  • Mitä toimintoja tarvitset?

Mitä eroja on aktiivisuusrannekkeella, sykemittarilla ja multisportkellolla?

Aktiivisuusranneke

Yksinkertainen aktiivisuusranneke soveltuu mainiosti päivittäisen liikunnan seuraamiseen. Aktiivisuusmittarit seuraavat yleisesti käyttäjän liikkumista päivän aikana sekä esimerkiksi arvioi poltettuja kaloreita. Kehittyneemmät versiot voivat seurata esimerkiksi unen määrää ja laatua. Osaan aktiivisuusrannekkeista on mahdollista liittää myös sykevyö syketietojen saamiseksi.

Tiedot voi purkaa tietokoneelle tai älypuhelimelle, josta niitä voi tarkastella tarkemmin. Aktiivisuusrannekkeiden ominaisuuksia on lisätty myös perinteisempiin sykemittareihin.

Kenelle soveltuu: Aktiivisuusmittarit soveltuvat usein peruskäyttäjille, jotka tähtäävät esimerkiksi painon pudotukseen hyötyliikuntaa lisäämällä tai muuten elämäntyyliä aktiivisempaan suuntaan muuttamalla.

Katso kaikki aktiivisuusrannekkeet täältä

Sykemittari

Perinteinen sykemittari mittaa lähtökohtaisesti aikaa, käyttäjän sykettä ja poltettuja kaloreita. Näiden avulla käyttäjä saa tietoa liikuntasuorituksen vaativuudesta sekä voi pitää liikunnan tasolla, jolla saavutetaan halutut tavoitteet.

Edistyneemmissä malleissa voi olla mukana myös muita ominaisuuksia kuten harjoitusohjelmia ja kuntotestejä. Näissä malleissa on usein myös mahdollisuus purkaa tiedot tietokoneelle ja tarkastella niitä jälkikäteen.

Moniin malleihin on mahdollista liittää lisäosia, joilla voidaan parantaa tai tarkentaa saatavaa tietoa.

Kenelle soveltuu: Perus sykemittari soveltuu kaiken tasoisille liikkujille, jotka haluavat lisää tietoa harjoittelustaan. Edullisimmat mittarit toimivat hyvin esimerkiksi painonhallintaan tähtääville liikkujille. Kun urheilulliset tavoitteet kasvavat, kannattaa harkita edistyneemmän mittarin valintaa.

Katso kaikki sykemittarit täältä

Multisport-kello

Huippuluokan sykemittarit sisältävät usein kaikki aktiiviliikkujille tarjolla olevat ominaisuudet. Mittarit antavat monipuolista tietoa harjoituksesta niin harjoituksen aikana kuin sen jälkeenkin. Mittari voi esimerkiksi laskea arvioitua aikaa maratonille, kertoa uinnin vetotiheyttä, auttaa palautumaan oikein ja paljon muuta. Mittareiden sisältö on usein myös muokattavissa sen mukaan, mitä lajia käyttäjä harrastaa.

Tiedot on purettavissa tietokoneelle tai älypuhelimeen ja niiden käsittelyyn on käytössä kattavat ohjelmistot. Myös näihin mittareihin voidaan liittää esimerkiksi pyöräilyssä tarvittavia tehon ja kadenssin mittaamiseen tarvittavia lisäosia.

Kenelle soveltuu: Huippumittarit soveltuvat aktiiviliikkujille sekä urheilijoille, joilla on selvät tavoitteet. Toisaalta nykyään moni peruskäyttäjäkin voi valita huippumittarin, sillä useimmista huippumittareiden ominaisuuksista on hyötyä myös perusliikkujille.

Katso kaikki multisport-kellot täältä

Me autamme sinua mielellämme löytämään oikean urheilukellon juuri sinun tarpeisiisi. Vieraile XXL-tavaratalossa ja kysy apua valintaan.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!