Jääkiekkoa ympärivuoden - Kesällä rullakiekon muodossa!
Jäävuoroja saa nykyään myös kesäisin monilla paikkakunnilla, mutta vuorot ovat usein täyteen varattuja ja hintavia. Ellei halliin pääse, ei silti kannata jättää harjoittelua kesäksi väliin. Streethockey eli rullakiekko kasvattaa suosiotaan koko ajan. Rullakiekosta puhutaan myös nimellä katulätkä tai katukiekko. Katulätkävarustukseen kannattaa tutustua, sillä sen avulla tekniikkaa voidaan hioa myös silloin, kun jäälle ei pääse tai kaukalossa ei ole jäätä. Rullakiekko on mielenkiintoista vaihtelua normaaliin harjoitteluun!
LUISTIMET RULLAKIEKKOON
Tärkeimpänä varusteena rullakiekkoon on luonnollisesti rullaluistimet. Katulätkässä käytettäviä rullaluistimia sanotaan inline-luistimiksi, joissa rullat ovat peräkkäin. Mikäli rullia ei oiteta huomioon, luistimet muistuttavat malliltaan jääkiekkoluistimia. Rullakiekkoluistinten takapyörät ovat usein etupyöriä isommat. Näin siksi, että luisteluasento olisi mahdollisimman nopea ja eteenpäin nojautuva. Rullakiekkoluistimissa on hyvä huomioida samoja asioita kuin tavallisissa jääkiekkoluistimissa: Tärkeää on löytää sopiva lesti ja oikea koko. Myös luistimen tarvittava jäykkyys riippuu pelaajan pelityylistä ja -kokemuksesta.
Katso kaikki luistimet rullakiekkoon >>
PYÖRÄT RULLAKIEKKOLUISTIMIIN
Rullakiekkoluistinten pyörät ovat kovuudeltaan erilaisia.Tavallisella rullakiekkoalustalla käytetään pehmeämpiä pyöriä, joilla liike on pehmeämpää ja nopeat käännökset ovat helpompia. Mitä korkeampi renkaan A-lukema on, sitä kovempi rengas on.
Betonilla ja asfaltilla renkaat kuluvat nopeasti, joten näillä alustoilla kannattaa olla kovempi rengas.
Renkaita saa ostettua varaosina niiden kuluessa. XXL:n valikoimasta löytyy irtopyöriä, jotka sopivat erityyppisille alustoille
MAALIT RULLAKIEKKOON
Ennen muinoinaan maalit ja varusteet katulätkään kyhättiin itse autotallissa laudasta ja kanaverkosta. Nykyään on saatavilla monipuolisia harjoitteluvälineitä laadukkaaseen harjoitteluun. Yksi tärkeimmistä välineistä on tukeva ja laadukas maali. Maalin hankinnassa tulee huomioida sen tukevuus ja verkon kestävyys. Verkon kestävyys mitatataan deniereissä ja mitä isompi arvo on, sitä kestävämpi verkko on. Verkot kestävät katulätkäkiekon ja pallot, mutta tärkeää on muistaa, että usein verkot eivät kestä oikean jääkiekon painoa.
Katso maalit rullakiekkoon täältä >>
MUUT VÄLINEET HARJOITTELUUN
XXL:n valikoimasta löydät tekniikan hiomiseen kehitettyjä tuotteita, näitä kannattaa kevään ja kesän aikana kokeilla. Katso kaikki välineet harjoitteluun täältä.
Tarkkuusseinällä varustettujen jääkiekkomaalien lisäksi löytyy käteviä turvaverkkoja, jotka asennetaan maalikehikon ympärille, jolloin maalin ohi menneet kiekot pysähtyvät turvaverkkoon.
Meiltä löydät kotiharjoitteluun tehokkaita ja innovatiivisia apuvälineitä, voit esimerkiksi levyistä rakentaa keinotekoista jäätä, jolla voit koska tahansa treenata laukauksia. Laukauksen voimakkuutta taas mitataan helppokäyttöisellä urheilututkalla. Syöttötekniikkaa voi myös kehittää maali-syöttäjällä, jonka avulla voit laukaista liikkuvan kiekon. Kaiken kaikkiaan tehokasta tekniikkaharjoittelua.
Mailankäsittelytekniikkaa voi kehittää edelleen hankkimalla jääkiekkoaita, jonka avulla voit luoda erilaisia tekniikkaa kehittäviä harjotteita. Alla olevalla videolla näet maalisyöttäjän ja jääkiekkoaidan käytössä.