Kehity paremmaksi Padel-pelaajaksi

Padel artikkeli 2

Haluatko kehittyä paremmaksi Padel-pelaajaksi, mutta kehitystä ei tunnu syntyvän, vaikka pelaat aktiivisesti. Jose Lopez ja Lene Stubberud ovat molemmat kokeneita Padel-pelaajia. Tässä on heidän parhaat vinkkinsä Padel-taitojen viemiseen seuraavalle tasolle - olitpa sitten aloittelija tai pelannut jo pidempään.

1. Älä treenaa liikaa

Treenimäärällä voi olla todella suuri vaikutus lajissa kehittymiseen, sekä tekniikkaan. Usein ajatellaan, että mitä enemmän pelaat, sitä paremmaksi tulet. Tämä ei kuitenkaan välttämättä pidä paikkaansa. Jose on pelannut lähes koko elämänsä, ja hän muistaa edelleen tehneensä myös tämän virheen aloittaessaan.

”Pelasin joka ikinen päivä 3 vuotta, mutta en edistynyt juuri lainkaan. Vasta kun aloin pelata vähemmän ja sain valmentajan, aloin kehittyä. Laatu ylittää määrän!”

2. Harjoittele valmentajan kanssa

Jose uskoo, että kaikkein paras tapa kehittyä on harjoitella valmentajan kanssa esimerkiksi kerran viikossa, normaalien pelien tai harjoitusten lisäksi. Oikea tekniikka on erittäin tärkeää Padelissa. Vammojen syntyminen on valitettavan yleistä Padelissa, mutta oikealla tekniikalla voit ennaltaehkäistä niiden syntymistä. Opettele heti oikea tekniikka valmentajan kanssa ja luot hyvän perustan kehittymiselle.

3. Pelaa myös oikeita pelejä

Tutustu kanssapelaajiin Padel-hallissa ja haasta heidät Padel-otteluihin. Eritasoisten pelaajien kanssa pelaaminen on hyvää harjoitusta.

”Jos aiot kehittyä, sinun on uskallettava pelata sinua kokeneempia pelaajia vastaan. Ottelut sopivat täydellisesti tähän, mutta niitä ei tule myöskään olla liikaa. Enintään 2 peliä viikossa!”

4. Harjoittele monipuolisesti

Padel on mahtava tapa kuntoilla. Jos kuitenkin haluat kehittyä, on tärkeää harjoitella monipuolisesti. Sisällytä harjoitteluun myös voimaharjoittelua pienillä painoilla, sekä kardioharjoittelua nostattamaan kuntoa.

5. Hanki oikeat varusteet

Jos et olet varma minkälaiset varusteet sinun tulisi hankkia, vieraile lähimmässä XXL-tavaratalossa. Ammattitaitoiset myyjämme auttavat sinua mielellään löytämään sinun tasollesi ja pelityylillesi parhaan padel-mailan.

Padelmailoja on kolmea eri muotoa: pyöreä, pisaranmuotoinen ja timantinmuotoinen. Huomioi muodon valinnassa oma tasosi ja se, mitä haluat mailalta. Haluatko osua palloon helposti, vai haluatko lyödä nopeita lyöntejä.

Pyöreä

  • Pyöreällä mailalla on helpoin pelata, ja siksi se sopii parhaiten aloittelijalle.
  • Pyöreä muoto antaa erinomaisen hallinnan, mutta vähemmän vauhtia. Sweetspot on mailan keskellä ja suurempi kuin muissa mailoissa.

Pisaranmuotoinen

  • Pisaranmuotoista mailaa kutsutaan myös hybridiksi. Se tarjoaa hyvän yhdistelmän nopeutta ja hallintaa.
  • Muoto on timantin ja pyöreän muodon sekoitus, mikä tekee siitä toimivan useimmille pelaajille ja pelityyleille.

Timantinmuotoinen

  • Timantti on suosituin muoto ammattilaisten keskuudessa. Sweetspot on korkealla, mikä antaa lisänopeutta hyvässä iskussa.
  • Muoto vaikeuttaa hieman lyöntien hallintaa ja sopii siksi kokeneelle pelaajalle.

Katso kaikki padelmailat täältä

Älä unohda hyviä padelkenkiä, jotka tukevat jalkaa ja mahdollistavat nopeat liikkeet. Padelkenkien pohja eroaa sisäpelikenkien pohjista. Pohja takaa erinomaisen pidon kentällä. Voit myös käyttää hiekkakentälle sopivaa tenniskenkää, jonka ominaisuudet ovat suurin piirtein samat kuin padelkengän.

Katso kaikki padelkengät täältä

Padel artikkeli 1

6. Käytä oikeaa otetta mailasta

On tärkeää oppia alusta lähtien oikea tekniikka, jotta kehityt lajissa. Pidä mailaa suoraan edessäsi ja tartu siihen peukalollasi ja etusormellasi. Jos sormesi muodostavat V-kirjaimen, ote on oikea. Jos käännät kättä sivulle, V katoaa. Muista kiinnittää rannehihna turvallisuuden takaamiseksi.

7. Sijoitu kentällä oikein

”Padelissa on kyse kentällä sijoittumisesta"

Hyvin yleinen aloittelijan virhe on olla ajattelematta sijoittumista kentällä. Jos olet aloittelija, mutta hyvä sijoittumaan kentälle, voit itse asiassa olla parempi pelaaja kuin väärin kentälle sijoittunut ja enemmän harjoitellut pelaaja. Sinun ja pelikaverisi tulee aina seurata toisianne linjassa - jos toinen menee taaksepäin, toisen tulee seurata. Jos syötät, sinun on juostava verkolle, jotta olet samassa linjassa pelikaverisi kanssa. Lene lisää, että kommunikointi on avainasemassa, jotta tietää, mihin kohtaan pelikaveri aikoo sijoittua.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!