Teemme tilaa varastoon! Jopa -50% Katso tarjoukset

Staycation – vinkkejä lähilomailuun

Staycation opas

 

Staycation tarkoittaa lomailua omassa maassasi tai pieniä retkiä lähelläsi sijaitseviin paikkoihin. Lomailu kotimaassa on kasvattanut suosiotaan viime aikoina. On haastavaa sanoa, minkälainen tämä kesä tulee olemaan. Ulkomaille matkustaminen on edelleen erittäin epävarmaa. Miksi et siis suunnittelisi lomaa lähellä kotiasi? 

On olemassa useita eri tapoja löytää lomafiilis myös lähellä kotia. Kokosimme sinulle vinkkejä aktiviteetteihin, joita voit harrastaa lähellä ja, joiden avulla pääset lomafiilikseen. 

SUP-lautailu

SUP-lautailu on saavuttanut suosiota erittäin lyhyessä ajassa ja täysin syystä. Ilmatäytteinen SUP-lauta on helppo kuljettaa mukana. Lisäksi SUP-lautailu on erittäin hauska ja monipuolinen aktiviteetti, jossa kehosi saa erinomaisen voimaharjoituksen samalla. Oletko kiinnostunut SUP-lautailusta? 

Lue lisää täältä.

Melominen

Hiljaiset retket kajakilla rannikkoa pitkin vai adrenaliinilla täytetty jokiseikkailu? Kajakilla melominen antaa sinulle uusia kokemuksia luonnon keskellä ja sopii kaiken ikäisille harrastajille. Kajakkeja on useita erilaisia erilaisiin käyttötarkoituksiin. Kajakkeja on olemassa esimerkiksi ilmatäytteisinä, jolloin kajakki on helppo kuljettaa mukana. Kalastukseen, retkille ja merelle on myös olemassa oma kajakki.

Lue lisää, mitä sinun tulee huomioida, kun ostat kajakkia

Lähde koko perheen pyöräretkelle

Pakkaa eväät reppuun ja lähde koko perheen pyöräretkelle. Pyöräile suosikkireittisi tai jos olet seikkailumielellä voit katsoa kartasta uuden pyöräreitin. On myös olemassa useita eri sivuja ja sovelluksia, joiden avulla voit löytää uusia pyöräreittejä. Perheen pienimmät on myös helppo ottaa mukaan pyöräkärryllä. Eikö kaikilla perheenjäsenillä ole vielä pyörää hankittuna? 

Katso vinkit lasten pyörän tai maantiepyörän hankkimiseen.

Lähde vaeltamaan

Metsät ovat täydellinen paikka samoilla kesällä. Lähde metsään vaeltamaan ja pakkaa mukaan uima-asu ja riippumatto. Kun illat pitenevät valon määrän lisääntyessä voit viettää aikaa ulkona myöhempään ja nauttia lämpimistä kesäilloista. 

Retkelle riippumaton kanssa

Lähdit sitten päiväretkelle tai yönyliretkelle riippumaton kanssa, se on varmasti hieno kokemus kaiken ikäisille. Nauti päivä- tai yöunet riippumatossa tai lue hyvä kirja ja kuuntele luonnon ääniä. Riippumatto on helppo virittää ja ottaa mukaan. Olemme luoneet oppaan oikeanlaisen riippumaton valitsemisesta.

Retkeile lähelle lasten kanssa

Staycation on hyvä vaihtoehto, jos sinulla on lapsia ja haluat löytää lomafiiliksen, mutta et halua lähteä yönyli kestävälle retkelle. Voit vierailla puistossa, lähteä kävelylle maaseudulle jos mahdollista tai lyhyelle vaellusreissulle. Ota lapset mukaan suunnittelemaan retkeä, pakkaa mukaan hyvät eväät ja muista varata aikaa leikkimiselle ympäristössä. 

Lue lisää lasten kanssa retkeilystä täältä.

 
Kiipeily

Haaveiletko adrenaliinin täyteisestä lomasta? Kokeile kiipeilyä joko luonnossa tai kiipeilykeskusessa!

Lue oppaamme kiipeilytarvikkeista päästäksesi alkuun.

Kokeile polkujuoksua

Vaihda perinteinen juoksulenkki asfaltilla polkujuoksuun. Juoksulenkki mäkisessä maastossa kodin lähellä voi olla hyvä tapa aloittaa tutustuminen polkujuoksuun. Jos metsään tai mäkiseen maastoon pääseminen on hankalaa, voit hyvin juosta alkuun myös puistoissa tai ulkoilualueilla. Polkujuoksu on paras juoksumuoto koko kropalle. Alusta on asfalttia pehmeämpää, mikä säästää kehoa. Korkeuserot ja epätasainen alusta vaativat koko kroppaa tekemään töitä sekä kehittävät tasapainoa, hapenottokykyä, kehonhallintaa, lihaskuntoa ja kestävyyttä.

Lue lisää polkujuoksusta.

Löydä uusi harrastus: frisbeegolf tai golf

Haaveiletko uudesta harrastuksesta? Ilmoittaudu frisbeegolf tai golf kurssille. Frisbeegolf on helppo oppia ja se on hyvin samankaltainen kuin golf.

Lue lisää frisbeegolffista ja golffista.

 
Me toivotamme sinulle hyvää kesää! 

Kaikki tavaratalomme ovat auki kesällä. Me autamme sinua aina mielellämme löytämään kaiken tarvitsemasi.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!