Teemme tilaa varastoon! Jopa -50% Katso tarjoukset

Vinkkejä koko perheen kalaretkelle

Lasten kanssa kalaan opas 2

Oletko ollut perheesi kanssa kalassa? Tiedätkö tunteen kun kaipaisit hiljaisuutta, rentoutumista ja irtautumista arjesta. Sen sijaan vene keikkuu, lapset huutavat kilpaa ja kalat ovat kaikonneet ainakin kilometrin säteeltä. Kokosimme hieman vinkkejä koko perheen kalareissulle, joiden avulla kaikki voivat nauttia reissusta.

Nuorten lasten kanssa ei välttämättä kannata suunnitella sitä kaikkein pisintä kalareissua. Jos olit suunnitellut koko päivän kalareissua, unohda se jo heti alkuun. Tee useita lyhyitä kalareissuja, joiden välissä on aktiviteetteja lapsille. Pystytä rantaan riippumatto tai paistakaa vaahtokarkkeja nuotiolla. Jos kalaonni suosii opetelkaa yhdessä valmistamaan napattu kala nuotiolla.

Lasten kanssa kalaan opas

Kalaan veneellä

Jos suuntaat kalaan veneellä, on tärkeää että kaikilla on lämpimästi päällä, pelastusliivit yllä ja mukana on huippueväät. Soutaessa voit helposti vetouistella vaapuilla. Voit antaa myös lasten soutaa. Soutamisen opettelu pitää heidät kiireisenä hetken aikaa ja on myös erinomainen taito oppia.

Jos kalaa ei meinaa tulla perinteisillä uistimilla kannattaa kokeilla pieniä lippoja tai pinnalla uivia pieniä vaappuja. Näitä kannattaa kokeilla esimerkiksi karikkojen ja saarien läheisyydessä. Mikäli pienemmätkään uistimet eivät nappaa kannattaa reissuun pakata mato-onki. Lasten on kivempi saada edes pikkukala kun jääädä ilman saalista. Pikkukalan napatessa saat loistavan mahdollisuuden opettaa lapsille mitkä kalat vapautetaan ja mitkä kalat voi pitää.

Ongintaa laiturilta tai rannasta

Järvellä kalastaessa on yleistä onkia madoilla tai taikinalla. Lapsille ei ole väliä mitä kalaa kalastetaan, he ovat tyytyväisiä mihin tahansa saaliiseen ja uusien asioiden oppimiseen. Matojen kaivaminen itse voi olla yhtä jännittävää kun itse onkiminen. Kun kalastat maalta tai laiturilta, sinun kannattaa suunnata vapa kohti kasvillisuutta, laiturin reunaa tai kiviä sillä erilaiset kalat lymyilevät usein niiden lähettyvillä. Laita ongitut kalat läpinäkyvään ämpäriin niin voitte tutkia kaloja helposti vielä tarkemmin. Hyvät vaatteet, hyttysmyrkky ja maukkaat eväät kruunaavat retken.

Näiden vinkkien lisäksi voit aina viedä lapsen oman näköiselle kalastusretkelle. Oli sitten kyseessä uistelu, jigikalastus tai vaikka perhokalastus voi kaikki tyylit ja reissut muokata lapsille sopiviksi.

Älä unohda kalastonhoitomaksua. Onkiminen ja pilkkiminen on ilmaista, mutta jos vedät uistinta tai kalastat yhdellä vieheellä sinun tulee maksaa kalastonhoitomaksu. Alle 18-vuotiaiden ja yli 65-vuotiaiden ei tarvitse maksaa kyseistä maksua. Kalastonhoitomaksu on 45 euroa vuodessa.

Kalaonnea koko perheelle!

Lasten kanssa kalaan opas 3

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!