Teemme tilaa varastoon! Jopa -50% Katso tarjoukset

Aloita juoksuvaellus SALEWAn kanssa

Mistä SALEWA on tunnettu?

SALEWA on tunnettu laadukkaista varusteista vuoristourheiluun. SALEWA on on saanut alkunsa Munichissa vuonna 1935. SALEWA on perheomisteinen ja sen päämajan löytää tänä päivänä Bolzanosta, Etelä-Tirolista. Läheltä päämajaa löytyy Dolomiittien vuoristo, joka on tunnettu mahtavimmista, mutta helposti saavutettavista kiipeily- ja vaellusreiteistä.

SALEWA kokee, että sen ympäristö on myös osa brändin identiteettiä. He panostavat tuotteiden korkeaan laatuun ja testaavat tuotteet niille tarkoitetussa ympäristössä. Suuri osa tuotetestauksesta tapahtuukin Dolomiiteilla.

Vuosien mittaan jokainen uusi alpinistisukupolvi määrittelee vuoristourheilun rajat uudelleen. SALEWA on ollut jatkuvasti mukana tässä kehityksessä ja auttanut muokkaamaan tätä jatkuvaa kehitystä.

Mitä on juoksuvaellus/pikavaellus?

Juoksuvaellus on alun perin kehitetty kauden ulkopuoliseksi harjoitteluksi laskettelijoille. Sen tavoitteena oli parantaa laskettelijoiden kestävyyttä tulevaa kautta varten. Jotta harjoittelu olisi mahdollisimman tehokasta, sen keskiössä oli vauhti. Näin syntyi juoksuvaellus. SALEWA näkee juoksuvaelluksen nopeana vaeltamisena. Juoksuvaelluksen avulla on mahdollista kulkea pidempiä ja teknisempiä reittejä sekä maastossa reittien ulkopuolella. Tämän mahdollistaa se, että et kanna painavaa kuormaa ja vauhti on nopeampaa kuin kävellessä.

Juoksuvaelluksen varteenotettavaksi varusteeksi vakiintui aika pian myös sauvat. Sauvat antavat tukea ja tasapainoa epätasaisessa maastossa. Sauvat antavat myös mahdollisuuden liikkua nopeampaa ja pidemmälle. Ekstrana saat käsitreenin kaupan päälle.

”Mieti vaeltamista, mutta tosi nopealla tahdilla. Tai mieti mitä syntyy kun vaeltaminen ja polkujuoksu yhdistetään”

Juoksuvaellus on kerännyt lisää suosiota, kun vuoristourheilijat ovat hoksanneet kuinka hauskaa on liikkua kevyesti ja nopeasti. Juoksuvaelluksella voit määrittää tahdin itse ja sitä voi tehdä lähes kuka tahansa. Valitse maasto ja tahti kuntosi mukaan.

Salewa, 1770x922px

Mitkä ovat juoksuvaelluksen hyödyt?

Juoksuvaelluksella pääset kehittämään juoksu- ja vuoristotaitojasi. Lisäksi voit liikkua maastossa, jossa et aiemmin ole voinut liikkua esimerkiksi painavan rinkan takia. Voit haastaa itseäsi testaamalla, kuinka kauas voit päästä annetussa ajassa.

Juoksuvaellus kasvattaa kuntoa, antaa energiaa ja rauhoittaa mieltä. Juoksuvaellusta voi harrastaa myös yhdessä muiden lajista innostuneiden kanssa. Lajin mentaliteettiin kuuluu, että toista autetaan, tuetaan ja kannustetaan. Haastavaa maastoa ei tarvitse kohdata yksin!

Miten pääsen alkuun?

Sinun ei tarvitse lähteä kauas, jotta voit kokeilla juoksuvaellusta. Riittää että lähdet ulos ovesta. Heittäydy luovaksi ja etsi mäkinen metsä, jossa voit juosta.

Mitä tarvikkeita tarvitsen?

”Pakkaa kevyesti, juokse kevyemmin”

Kengät

Jos panostat yhteen varusteeseen, panosta kenkiin. Jätä painavat vaellussaappaat kotiin ja vaihda kevyisiin kenkiin. Kiinnitä huomiota seuraaviin ominaisuuksiin:

-Keveys. Ei viilata grammoja, mutta painavat kengät eivät ainakaan ole avuksi, kun haluat liikkua nopeasti.

-Varren pituus. Valitse matala varsi tai maksimissaan nilkkaan ylettyvä varsi, joka mahdollistaa juoksuaskeleen ottamisen.

-Hyvä tuki kantapäässä ja jalkaterässä.

-Droppi. Korkea droppi on parempi pohkeillesi.

-Pohjan materiaali ja kuviointi. Haastavassa maastossa tarvitset kengät, jotka antavat pitoa.

-Vedenpitävyys. Jos aiot juosta joka säällä, Goretex-kalvo voi olla hyvä idea.

Katso kaikki SALEWAn kengät täältä.

Reppu

Mitä kevyempi reppu, sen parempi. Valitse maksimissaan 25 litran reppu. Jälleen kerran, liikut nopeammin kun kuorma on kevyempi. Valitse reppu, jossa on hyvä ilmanvaihto ja kosteuden siirto selässä ja olkapäissä.

Katso kaikki SALEWAn reput täältä.

Sauvat

Sauvat ovat välttämättömät ja huomaat sen kyllä, jos kokeilet juosta ilman tarpeeksi haastavassa maastossa. Sauvat auttavat ja antavat tasapainoa, kun juokset nopeasti ylöspäin. Lisäksi sauvat helpottavat nivelien kuormitusta, kun liikut alaspäin jakamalla painon tasaisemmin. Valitse sauvat, jossa on hyvät strapit.

Vaatteet

Panosta kerrospukeutumiseen. Kerrospukeutumisen avulla voit säädellä pukeutumista kelin mukaan vähentämällä tai lisäämällä vaatekerroksia. Suosi kevyitä, joustavia ja hengittäviä materiaaleja, joissa sinun on hyvä liikkua. Juoksuvaelluksessa mieti tarkkaan mitä vaatteita tarvitset mukaan ja ota vain välttämättömät. Katso sääennuste tarkkaan ja mietin sen pohjalta, tarvitsetko välttämättä vedenpitäviä kuorivaatteita.

Tässä lajissa suunnittelun tärkeys korostuu ja on parempi valmistautua jokaiseen skenaarioon. Vuoristossa sää voi muuttua nopeasti. Siksi on tärkeää, että suunnittelet reitin tarkkaan. Jos sää muuttuu ja sinulla ei ole kuorivaatteita mukana, kuinka nopeasti pääset takaisin kotiin?

Katso kaikki SALEWAn vaatteet täältä.

Mitä pakkaan mukaan?

Pakkauslistaan vaikuttaa maasto, reitin pituus ja sääolosuhteet. Pakkauslistan kärjessä komeilee kuitenkin nesteet ja energiaa antavat välipalat. Muita tarvittavia varusteita voivat olla ensiapuvälineet, varavaatteet ja aurinkorasva.

XXL:n henkilökunta antaa mielellään pakkausvinkkejä.

Salewa 2, 1770x922px
close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!