Teemme tilaa varastoon! Jopa -50% Katso tarjoukset

XXL - Asiantunteva urheilukauppa ampumaurheilijalle

Teemu vahamäki

Lue XXL-asiantuntija Teemun vinkit ampumaurheilijalle

XXL-tavarataloissa työskentelee yli 300 myyjää, jotka on valittu paitsi iloisen asiakaspalveluasenteen, myös vahvan tuoteosaamisensa takia. Lisäksi myyjille järjestetään säännöllisesti tuotekoulutusta, jolla ylläpidetään asiantuntemusta. Näin varmistetaan, että saapuessasi XXL-tavarataloon saat ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua. Esittelemme XXL-asiantuntija -sarjassa huippumyyjiämme ja eri lajien osaajia.

--

Tammiston XXL:n eräosaston tiskin takana asiakasta ammuntaharrastuksen pariin neuvova Teemu on hyvä esimerkki siitä, kuinka tärkeää XXL:lle on rekrytoida omiin erityisosaamisalueisiinsa vihkiytyneitä asiakaspalvelun ammattilaisia. Ammuntaa ja esteratsastusta kilpatasolla harrastanut Teemu tuo korvaamattoman panoksensa eräosaston tiimiin. Teemu toimii Tammiston eräosaston asevastaavana.

Teemu, kerro vähän harratustaustastasi erän ja ammunnan parissa?

”Vaari aikanaan innoitti ampumaan ja metsästämään, sille tielle sitä vähän jäätiin! Ensimmäisen kerran olen itse kaatanut hirven 13-vuotiaana. Ammunnan puolelta löytyy kokemusta muualtakin, kuin hirvimetsältä; olen 10 vuotta ampunut haulikolla, joista kuusi vuotta skeetin maajoukkueessa.

Ammunnan ja metsästyksen lisäksi olen viihtynyt erityisen hyvin myös hevostallilla. Olen kilpaillut esteratsastuksessa noin 18 vuotta. Ensimmäiset esteet hyppäsin kolmevuotiaana, ja kilpailun lopetin 20-vuotiaana, kun ei aika riittänyt enää ihan kaikkeen. Ratsastettua tulee silti edelleen!”

Teemu Vähämäki

  • Ikä 24 vuotta
  • XXL Tammiston asevastaava
    Seura: Suomen Metsästysyhdistys
  • SM-kulta skeetissä 2007, 2010
  • PM-hopea skeetissä 2010
  • Lisäksi tausta esteratsastuksessa

Mitkä ovat mieleenpainuvimmat saavutuksesi lajiesi parissa?

”SM-kulta skeetissä 2007 ja 2010, PM-pronssi 2008 ja hopeasija 2010. Ratsastuskilpailuista löytyy iso laatikollinen ruusukkeita ja palkintosijoja vuosien varrelta. Merkittävä onnistuminen oli myös oman ennätyksen ampuminen vuonna 2013 Juniori cupin finaalissa, josta napattiin voitto kotiin!”

Mikä on parasta ampumalajeissa ja eräilyssä yleisesti?

”Ammunnassa parasta on se, että sitä voi harrastaa niin monella eri tasolla. Ammunnasta on myös monia eri lajeja ja kaikille löytyy varmasti sopiva. Se ei myöskään ole aina tiukasti aikataulutettua, jos omaksi ilokseen harrastaa."

"Eräilyssä parasta on se, kun pääsee metsään. Siellä on niin rauhallista ja voi antaa kaikkien arkisten asioiden ja aikataulujen unohtua, ja edetä oman rytminsä mukaan. Luonnossa on myös loputtomasti mahdollisuuksia liikkumiseen ja eri paikkojen näkemiseen. Pidemmätkin reissut menevät mukavasti hyvin varustein."

Teemun vinkit ampumaurheilijalle

Eräosaston kautta kulkevien asiakkaiden kysymyspatteristoon kuuluvat etenkin kysymykset erilaisten aseiden sopivuudesta eri lajeihin sekä siitä, millä on hyvä aloittaa. Teemu haluaa huomauttaa, että aloittelijalle halvin vaihtoehto ei suinkaan ole aina paras. ”Ja saahan XXL:stä paremmastakin tuotteesta silti halvemman hinnan”, Teemu nauraa.

Ensimmäistä asetta ostaessa kannattaa ottaa huomioon aseen sopivuus ampujalle. Ammattitaitoinen myyjä osaa katsoa sopivimman aseen asiakkaan mittoihin ja käyttötarkoitukseen nähden.

Teemun vinkit ampumaurheilua aloittavalle

  • Ase valitaan aina käyttötarkoituksen ja asiakkaan mittojen mukaan, myyjät auttavat mielellään
  • Ammunnassa turvallisuus kulkee edellä, muista kaikki suojavarusteet kuten lasit ja kuulonsuojaimet
  • Ammuntaan voi käydä tutustumassa ampumaratojen avoimina päivinä

”Aluksi kannattaa käydä kokeilemassa ammuntaa esimerkiksi ampumaratojen avointen ovien päivillä, jotta lajiin saa vähän tuntumaa. Näillä radoilla järjestetään myös alkeiskursseja!” vinkkaa Teemu.

Aseen jälkeen ammuntaharrastuksessa tärkeimmät ovat suoja- ja lisävarusteet. ”Suojalasit ovat yksi tärkeimmistä varusteista, jotka kannattaa hankkia. Myös hyvät kuulosuojaimet ovat ensiarvoisen tärkeät, sillä ne estävät kuulovauriot”, painottaa Teemu suojavarusteiden tärkeyttä. ”Lisävarusteena panosliivi on ehdoton, jottei panoksia tarvitse sulloa housujen taskuihin tai kantaa niitä kierroksen aikana laatikossa mukana!”


Katso kaikki kuulosuojaimemme täältä...
Katso kaikki haulikkomme täältä...
Katso kaikki haulikkopatruunat täältä...

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!