Kaikki vaatteet ja kengät* -25% Katso tarjoukset

Näin vältät rakkoja

Tuliko sinulle rakot uusista kengistä? Ei ole harvinaista saada kengistä rakkoja tai hiertymiä. Rakot jaloissa ovat erittäin epämiellyttäviä ja saattavat häiritä ikävästi harrastamista. Hiertävät kengät saattavat pitkittää uusien kenkien käyttöönottoa, etkä pääse nauttimaan niistä ilman tuskaisia ensitreenejä. Sitä ei kuitenkaan kannata pelätä, sillä on mahdollista siirtyä uusiin kenkiin hellävaraisesti ilman rakkoja.

Mikäli tiedät, että saat helposti rakkoja, kannattaa varautua jo ennakkoon laittamalla rakkolaastari tai urheiluteippi kyseiselle alueelle. On myös olemassa rakkovoidetta, joka ehkäisee rakkojen syntymistä.

Voit myös ehkäistä rakkojen syntymistä käyttämällä kunnollisia juoksusukkia. Toinen vaihtoehto on käyttää tuplasukkia, eli laittaa kahdet ohuet sukat päällekkäin, mikäli kengässä on niille tarpeeksi tilaa. Näin hiertymä ei tule suoraan iholle, vaan sukat liikkuvat hiertymäkohdassa suhteessa toisiinsa. Kun kengät ovat muotoutuneet jalkaasi sopivaksi, rakkoja ei pitäisi enää tulla.

Mikäli sinulle kuitenkin tulee rakkoja, muista puhdistaa aluetta säännöllisesti vedellä ja desinfiointiaineella. Rakkoa ei ole suositeltavaa puhkaista, sillä se voi tulehtua helposti. Mikäli rakko kuitenkin puhkeaa, muista puhdistaa alue huolellisesti.

Ennen kuin laitat rakkolaastarin, varmista, että iho on puhdas ja kuiva. Compeed-rakkolaastari toimii kuin ylimääräinen kerros ihoa suojaten hiertymiltä. Hydrakolloiditekniikka luo iholle optimaalisen ympäristön rakon paranemista varten ja lievittää kipua ensimmäisistä hetkistä lähtien. Rakkolaastarit ovat myös vesitiiviitä ja suojaa haavaa/rakkoa haitallisilta bakteereilta ja lialta.

Älä poista laastaria liian aikaisin. Odota, kunnes se alkaa itsestään irrota reunoista. Tällöin voit vetää sen helposti ja kivuttomasti pois esimerkiksi suihkussa tai kylvyssä.

Rakot juoksu

Katso kaikki laastarit >>

Katso kaikki tekniset sukat täältä >>

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.