Suuri tyhjennysmyynti! Katso tarjoukset

Muista hoitaa jalkapallokenkiäsi

Jalkapallokenkien solminta

Valitettavasti jalkapallokenkien pesu pesukoneessa ei ole mahdollista. Tämä tarkoittaa, että kenkien putsaaminen ja hoito vaatii hiukan enemmän työtä. Tämä työpanostus kuitenkin kannattaa. Hoitamalla jalkapallokenkiäsi säännöllisesti, pidennät niiden käyttöikää huomattavasti. Kuivunut lika kengän pinnalla nopeuttaa kengän kulumista. Myös kengän tekniset ominaisuudet kärsivät liasta. Jos siis haluat ottaa kengistäsi kaiken hyödyn irti, muista hoitaa kenkiäsi!

JALKAPALLOKENKIEN HOITO

Se, miten kenkiä tulee hoitaa, riippuu niiden pintamateriaalista. Nahkakengät vaativat enemmän hoitoa kuin synteettiset kengät. Nahkakenken hoito tapahtuu puhdistamalla kengät käytön jälkeen esimerkiksi kostealla pyyhkeellä . Tämän jälkeen kenkien kannattaa antaa kuivua, jonka jälkeen ne voi rasvata kenkärasvalla tai kenkälankilla. Älä koskaan jätä märkiä kenkiä treenilaukkuun, vaan muista nostaa ne kuivumaan käytön jälkeen. Kenkien tulisi antaa kuivua huoneen lämmössä eikä esimerkiksi patterin tai muun lämpölaitteen läheisyydessä. Mikäli kengissä on irralliset pohjalliset, kannattaa myös ne nostaa pois kengistä.

Vaikka synteettiset kengät eivät vaadikaan samanlaista rasvaamista kuin nahkakengät, niin ei niiden hoitamista saa unohtaa. Synteettisten kenkien hoitaminen tapahtuu puhdistamalla kengät käytön jälkeen. Lian voi poistaa pyyhkimällä esimerkiksi märällä pyyhkeellä. Tämän jälkeen niiden pitää antaa kuivua. Kenkien tulee myös antaa kuivua pelien ja treenien jälkeen, vaikka niihin ei olisi tarttunut irtolikaa. Myös synteettisistä kengistä kannattaa nostaa pohjalliset pois kuivumisen ajaksi. Myös synteettisten kenkien tulisi antaa kuivua huoneen lämmössä.

Tutustu jalkapallonkenkien valikoimaan täällä >>

Katso muut kenkien hoitovälineet täältä >>

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!