Suuri tyhjennysmyynti! Katso tarjoukset

Jännitä tennismailasi XXL:ssä

tennis

Ovatko mailasi jänteet menneet poikki tai haluatko paremman pelituntuman? Valituissa XXL-tavarataloissa jännitämme tennismailasi sinulle. Käytössämme on yksi markkinoiden parhaista jännityslaitteista – Wilson Baiardo. Mailan jännitys -palvelua on saatavilla tällä hetkellä seuraavissa tavarataloissamme:

XXL Tammisto, Vantaa

XXL Kaleva, Tampere

XXL Suomenoja, Espoo

XXL Oulu

Yleisimmin kysytyt kysymykset

Kuinka kauan jänteiden vaihtaminen kestää?

Mailojen jännitys kestää arkisin n. 1-3 päivää riippuen jonoistamme. Voit myös pyytää aika-arvion halutessasi myymälästämme etukäteen esimerkiksi puhelimitse. Löydät myymälöidemme puhelinnumerot täältä.

Miksi jänteet tulisi vaihtaa?

Poikki menneiden jänteiden lisäksi yleisin syy jänteiden vaihtoon on se, että ne menettävät ajan kanssa kireyttä. Tiesitkö, että mailan jänteet voivat vaikuttaa mailan suorituskykyyn jopa 20%? Eri tyyppiset jänteet ja jännekuviot antavat mailallesi eri ominaisuuksia, riippuen siitä onko kyseessä voima, kontrolli, tai kierre. Jänteet voivat myös kompensoida osaa mailan ominaisuuksista. Jäykkä maila löysemmillä jänteillä on tästä hyvä esimerkki. 

Vaihda mailasi jänteet sinun pelityyliisi ja tarpeisiisi sopiviksi!

Jänteet ja jännekuviot

Materiaali ei ole ainoa tekijä, joka vaikuttaa jänteiden reagointikykyyn. Myös paksuus, jännitys ja itse jännityskuvio ovat tärkeitä tekijöitä.

Gauge eli jänteen paksuus

Gauge eli jänteen paksuus, merkitään lukujen 15 ja 19 välillä. 15 on paksuin ja 19 ohuin. Puolikkaat koot on merkitty L-kirjaimella numeron perässä. Katso koot alla olevasta taulukosta.

Gauge 19 18 17L 17 16L 16 15L 15

Min (mm) 1,00 1,10 1,16 1,20 1,22 1,26 1,34 1,41

Max (mm) 1,10 1,16 1,20 1,24 1,26 1,33 1,40 1,49

Tavallisimmat jännemitat ovat 17, 16L ja 16. Mitä paksummat jänteet, sitä kestävämpiä ne ovat. Ohuemmat jänteet voivat taasen edesauttaa kierrettä- edellyttäen, että sinulla on tekniikkaa ja taitoa hyödyntää sitä.Yleisesti ottaen voi olla hyvä valita paksummat jänteet, mikäli olet aloittelija tai harrastaja. 

Multi- ja monofilamenttijänteet

Monofilamentti tarkoittaa sitä, että jänne koostuu ainoastaan yhdestä langasta. Tämä voi olla tehty yhdestä materiaalityypistä, tai olla sekoitus kahdesta- tai useammasta materiaalista. Monofilamenttijänteet ovat kestävämpiä ja vahvempia, koska ne on tehty vain yhdestä langasta. Samaan aikaan ne kuormittavat kuitenkin enemmän käsiä.

Multifilamenttijänteet koostuvat monesta pienestä nipusta synteettistä materiaalia, jotka on kiedottu yhteen. Tämä johtaa siihen, että jänteet absorboivat iskuja ja ovat vähemmän kuormittavia käsille. Nuorten pelaajien tulisi valita multifilamenttijänteet, jotta kädet kuormittuisivat vähemmän ja vammojen riski olisi pienempi. Tämä jännerakenne soveltuu myös iäkkäämmille pelaajille, sekä henkilöille, joilla on suurempi riski saada vammoja kuten tenniskyynärpää. 

Jännitys

Jännitys tarkoittaa sitä jännitystä, joka jänteeseen laitetaan jännityskoneessa. Se vaihtelee yleensä 20 ja 30 kg välillä. Yleisesti ottaen matala jännitys antaa mailalle enemmän voimaa, paremman mukavuuden ja pehmeyden, kun taas korkeampi jännitys antaa enemmän kontrollia soveltuen parhaiten kokeneille pelaajalle.

Jännekuvio

Jännekuvio ilmoitetaan aina numeroina. Ensimmäinen numero tarkoittaa pystyjänteiden-, ja jälkimmäinen numero poikkijänteiden lukumäärää. Tavallisimpia jännekuvioita ovat 16x19 ja 18x20. 

Saatavilla olevat jänteet

HEAD Hawk Power

Suunniteltu aktiivipelaajille, jotka haluavat lisätä peleihinsä entistä enemmän räjähtävää voimaa. Monofilamenttiljänteet on suunniteltu anteeksiantavaisemmiksi keskustan ulkopuolisille osumille ja mahdollistavat suuremman sweet-spotin. Jänteen suunniteltu pitämään jännityksen entistäkin pidempään.

HEAD Lynx Tour

Suunniteltu voimakkaamman lyönnin omaaville harrastaja- ja aktiivipelaajille. Ainutlaatuinen 6-reunainen muotoilu tarjoaa yhdistelmän hallintaa ja kierrettä. Uudistettu materiaali tarjoaa paljon kestävyyttä unohtamatta mukavuutta.

HEAD Velocity MLT

Korkealuokkainen multifilamenttijänne, jossa yhdistyvät hyvä pelituntuma ja mukavuus. Tämä jänne soveltuu hyvin harrastajille ja junioreille.

Baiardo jännityskone

Käyttämämme Baiardo-jännityskone on yksi maailman parhaiden mailanjännittäjien ehdottomista suosikeista. Laitetta käytetään usein isoissa, ammattimaisissa tennisturnauksissa. Baiardon avulla saat taatusti korkeinta laatua.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!