Teemme tilaa varastoon! Jopa -50% Katso tarjoukset

Näin hoidat vaellus- ja retkeilykenkiäsi

Kenkien huolto opas 1

Hyvät kengät, jotka sopivat käyttötarkoitukseen ovat tärkeä investointi, josta kiität varmasti itseäsi myöhemmin. Vaellus- ja retkeilykenkien tulee sekä pitää jalkasi lämpiminä että kuivina ja olla mukavat kävellä. Jos kiinnität erityistä huomiota vaelluskenkiesi hoitoon, voit nauttia niistä vuosia. Katso vinkit alapuolelta!

Puhdistaminen

Retken jälkeen jalkineet tulee puhdistaa hyvin. Käytä kosteaa pyyhettä tai kenkien puhdistukseen tarkoitettua pehmeää harjaa. Ole erityisen tarkka, kun poistat likaa saumoista. Muista myös puhdistaa ja kuivata nauhareiät, jotta ne eivät ruostu.Kuivaa sitten vaelluskengät avaamalla nauhat kokonaan. Muista irrottaa pohjalliset ja tyhjentää kengät hiekasta ja kivistä. Säilytä kengät kuivassa ja viileässä paikassa. Älä koskaan kuivaa kenkiäsi auringossa tai lämmönlähteiden lähellä.

Kyllästäminen

Kun kengät ovat kuivuneet hyvin, kyllästä kengät suihkuttamalla kenkiin tasaisesti kyllästesuihketta noin 20 cm päästä. Kyllästesuihke sopii lähes kaikille nahoille ja tekstiileille. Voit myös kyllästää kenkäsi ympäristöystävällisellä IMBOX- kyllästekäsittelyllä jokaisessa XXL-tavaratalossa. Lue lisää täältä.

Vahaus

Nahkaiset vaelluskengät

Nahkaiset vaelluskengät tulee vahata säännöllisin väliajoin. Vaha ravitsee nahkaa, säilyttää sen vedenkestävyyden ja pitää sen pehmeänä. Käytä vahaa ennen pidempiä vaellusretkiä ja niiden jälkeen tai kun huomaat, että nahka alkaa kuivua.

Parhaan vaikutuksen saavuttamiseksi voit lämmittää kengät etukäteen (mutta enintään 47 asteeseen). Nahan esilämmitys avaa nahan huokoset, jolloin vaha pääsee vaikuttamaan syvemmälle antaen paremman lopputuloksen. Vahaa nahkaiset kengät. Kun vaha on imeytynyt, poista ylimääräinen vaha hinkkaamalla harjalla tai rätillä.

Nupukista tai mokasta valmistetut vaelluskengät

Myös nupukista tai mokasta valmistettuja vaelluskenkiä on suositeltavaa vahata. Varaudu kuitenkin siihen, että vaha saattaa muuttaa nupukin ja mokan tummemmaksi. Voit käyttää hyvin myös kyllästyssuihketta, mutta varmista, että suihke on tarkoitettu mainituille materiaaleille.

Katso myös vinkit vaelluskenkien valintaan täältä.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL REWARD -jäseneksi

Jäsenenä saat pisteitä kaikista ostoistasi!