Sähköpyörän huoltaminen

sähköpyörä

Miksi sähköpyörää tulee huoltaa

Sähköpyörä toimii moottorilla, joka nopeuttaa jarrujen ja voimansiirron eli ketjujen ja rattaiden kulumista. Siksi on tärkeää huoltaa sähköpyörää säännöllisin väliajoin. Säännöllinen huolto pidentää pyörän käyttöikää ja lisää turvallisuutta.

Tietoa huoltamisesta

Perushuolto on erittäin tärkeää tehdä etenkin syksyllä ja talvella, kun tiellä on suolaa ja hiekkaa. Pese pyörä säännöllisesti siihen tarkoitetulla pesuaineella ja puhdista ketjut rasvanpoistajalla. Pyörän pesemiseen tarkoitettu pesuaine poistaa lian tehokkaasti ja suojaa pyörää myös lialta jatkossa. Rasvaa sen jälkeen ketjut ja rattaat voiteluaineella. Lisäksi tarkista, että kaikki ruuvit ovat tiukalla ja jarrut toimivat. Lopuksi tarkista renkaiden ilmanpaine.

Katso pyörän huoltotuotteet täältä!

Akun lataaminen ja huoltaminen

Seuraa aina akun huolto-ohjeita, jotka tulevat pyörän mukana. Tällä tavoin pidennät akun kestoa. Älä anna akun tyhjentyä ikinä kokonaan, koska se voi vahingoittaa akkua. Älä käytä akkua enään sen ilmoittaessa, että se on tyhjä.

Yleisesti Li-ion akkuja ei kannata säilöä pitkään täyteen ladattuna tai kokonaan tyhjennettynä. Akun tulisi olla ladattu 50-70% säilöttäessä. Akku tyhjenee itsestään, jonka vuoksi akku tulisi tarkistaa ja tarvittaessa ladata muutaman kuukauden välein, jos haluat säilöä sitä pitkään. Jos säilöt pyörää talven yli akku tulisi ladata joka kuukausi.

Useissa sähköpyörissä akku on mahdollista ladata automaattisesti, jonka ansiosta akun käyttö ja latauksen määrä on optimaalinen. Emme kuitenkaan suosittele, että automaattinen lataus on koko ajan päällä säilöttäessä pyörää pidemmän aikaa. Oikeanlainen akun käyttö pidentää sen käyttöikää. Akun käyttöiän loppuessa käytetyn akun voi tuoda meille XXL:ään tai keräyspisteeseen. Meiltä voit ostaa myös uuden akun, mutta se täytyy yleensä tilata ennakkoon, koska ne eivät ole aina saatavilla.

Latausaika

Akun nykyinen tilanne, laturin latausteho ja varauskapasiteetti vaikuttavat akun latausaikaan. Normaali akun latausaika li-ion akuille on 4–6 tuntia. Laturi tulee irroittaa akun ollessa täysi.

Akkua ei tulisi ladata kylmässä ilmassa pakkasella, mutta jos pyöräsi on esimerkiksi lämmitetyssä autotallissa voit ladata akun, kun se on kiinnitettynä pyörään. Muussa tapauksessa akku tulisi irrottaa pyörästä ja ladata sisällä. Älä lataa heti pakkasessa ollutta akkua vaan anna sen lämmetä ensin. Akku painaa tyypillisesti 2–4 kg.

XXL:n pyörähuolto

XXL:n pyörähuolto palvelee jokaisessa tavaratalossamme. Henkilökuntamme on aina valmis auttamaan sinua. Me huollamme myös muualta ostettuja pyöriä.

Lue lisää takuuhuollosta!

Suosittelemme olemaan yhteydessä pyörähuoltoomme etukäteen ennen kuin tuot pyöräsi huoltoon. Jos olet epävarma siitä, minkälaista huoltoa pyöräsi tarvitsee, voit olla yhteydessä pyörähuoltoomme.

Pyörähuollon yhteystiedot ja varaus

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL Reward-jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.