Black Friday 2019

Black Week

Black Friday eli musta perjantai on loistava tilaisuus uudistaa treenivaatevarasto, parantaa uusilla retkivarusteilla retkikokemusta tai ottaa kick-startti joululahjaostosten tekoon.

Black Friday 2019 antaa sinulle mahdollisuuden ostaa urheilun ja vapaa-ajan merkkituotteita tyrmäävin hinnoin. Black Friday -myynti osuu aina Yhdysvaltojen kiitospäivän jälkeiseen perjantaihin. Mikäli tänä vuonna haluat tarttua tyrmääviin Black Friday -tarjouksiin, merkitse kalenteriisi perjantai 29.11.2019.

Oletko kärsimätön? Lämmittelemme päivittäin vaihtuvilla tarjouksilla XXL-tavarataloissa ja XXL.fi-verkkokaupassa jo ennen perjantaita. Paras tapa saada tietoa tarjouksista on tilata XXL-uutiskirje.

Black Friday on myös kick-startti joululahjaostosten tekoon. Tavarataloissa se tietää hyvää tunnelmaa ja paljon ihmisiä. Jos olet kiireinen tai teet ostoksia mieluummin rauhallisemmassa ympäristössä, ratkaisu on XXL.fi-verkkokauppa. Verkossa voit shoppailla kaikessa rauhassa. Tuotteet voit tilata kotiin tai valita toimitustavaksi pickup@store -toimituksen eli noudon haluamastasi tavaratalosta.

Black Friday - Mikä?

Black Fridayn juuret ovat Yhdysvalloissa. Black Friday eli ”musta perjantai” -nimityksen taustan kerrotaan olevan vähemmän hauska. Kiitospäivän jälkeisenä päivänä niin monilla oli tapana lähteä jouluostoksille, että se johti kaaokseen liikenteessä, onnettomuuksiin ja jopa väkivaltaisuuksiin. Tämän seurauksena Philadelphian poliisi antoi niinkin aikaisin kuin vuonna 1961 päivälle nimen Black Friday. Suhteellisen tumman puhuva päivä siis.

Sanaa «Black day» on käyttänyt myös lehdistö puhuessaan pörssiromahduksesta. Sanalla on alun perin ikävä klangi siis myös kauppiaille.

Mutta sitten jotkut fiksut keksivät, että tämän kaiken voisi kääntää joksikin positiiviseksi. ”If you can’t beat ‘em, join ‘em”, sanotaan englanniksi, ja niin sitten tehtiinkin. Kauppiaat painattivat nimen Black Friday paitoihinsa, ja päivä lanseerattiin ajankohdaksi, jolloin kauppiaat pääsivät kirjanpidossa punaisilta luvuilta mustille eli tappiollisesta tuloksesta voitolle.

Nykyään Black Friday on yksinkertaisesti vuoden paras shoppailupäivä.

Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tietää tyrmäävistä XXL Black Week -tarjouksista ensimmäisten joukossa!


close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

close icon

Tämä sivusto käyttää evästeitä

Tilaa uutiskirje

Hyväksymällä suostut käyttöehtoihimme. Lue käyttöehdot tästä