Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu /

Roosanauhatarina

IMG_0001.JPG

 

Liikunnasta ja luonnosta voimaa vaikeina aikoina

Suomessa naisten yleisin syöpä on rintasyöpä, johon sairastuu vuosittain noin 5000 naista. Roosa nauha -keräyksellä tuetaan syöpätutkimusta ja rintasyöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään. Jokainen ihminen kokee syöpään sairastumisen omalla tavallaan. Sairastuminen pysäyttää monet miettimään, mikä elämässä on tärkeintä. 
 
34-vuotias Annika sai kuulla sairastavansa rintasyöpää kaksi vuotta sitten kesken työpäivän. Tutkimukset ja hoitojaksot olivat tunteiden vuoristorataa, jolloin Annikan mieli kulki epätoivosta toiveikkuuteen. Nyt Annika voi paremmin ja uskoo, että liikunnasta ja luonnosta saa voimaa vaikeinakin aikoina.
 
Annika pitää aktiivisesta elämästä ja hänen harrastuksiinsa kuuluvat salibandy divarijoukkueessa, maastopyöräily, salilla käynti, uinti ja matkustelu. Talvisin hän lumilautailee, hiihtää ja luistelee. Kesäisin taas sup-lautailu, purjehdus, mökkeily, marjastus ja luonnossa liikkuminen ovat mieluisia harrastuksia. Sairaus väsytti ja vei voimia, mutta Annika piti kiinni pitkistä päivittäisistä kävelylenkeistä, jotta jaksaisi paremmin. Myös kevyet liikuntalajit, kuten jooga ja pilates, onnistuivat hoitojen aikana.
 
"Ulkona kävellessä oli helppo jutella toisen kanssa ilman häiriötekijöitä. Sai samalla purettua päivän asiat ja ahdistusta. Kävelylenkin jälkeen mieli oli aina paljon parempi, kun sai tuulettaa päätä henkisesti ja fyysisesti."
 
Tämän Annika oppi heti sairastuttuaan. Hän teki pitkiä kävelylenkkejä meren rannalle ja luontoon koirien sekä miehensä kanssa. Luonto, raikas ilma ja läheisten kanssa juttelu selkeyttivät ajatuksia sekä toivat hyvää oloa. Koirat olivat Annikalle tärkeitä hoitojen aikana. Ne veivät kävelylle, antoivat läheisyyttä ja seuraa kotona. 
 
Annika kehottaa rintasyöpään sairastuneita iloitsemaan hyvistä päivistä ja ennen kaikkea olemaan armollisia itselleen. Annika koki myös vertaistuen muilta rintasyöpään sairastuneilta tärkeäksi. Facebookin vertaistukiryhmistä sai henkistä tukea ja käytännön vinkkejä. Annika huomasi, että ei kannata jäädä yksin kotiin makaamaan, vaan yrittää tehdä edes jotain pientä mielekästä niin mieliala kohenee. Myös positiivinen asenne auttaa sekä jaksamaan hoitoja että pitämään kiinni arjen rytmistä.
"Joinain päivinä en vain olisi jaksanut tehdä mitään, mutta huomasin, että pienikin happihyppely piristi ja helpotti oloa. Joskus kävin vain istumassa ja nauttimasta luonnosta, sekin riittää, vaikka ei muuta jaksaisi.”
 
Hoidot loppuivat vuosi sitten, mutta paraneminen syövän kehoon jättämistä jäljistä jatkuu edelleen. Nyt Annika on hankkinut itselleen personal trainerin, jotta pääsisi taas takaisin parempaan kuntoon. "Terveys ei ole itsestään selvyys ja nuorenakin voi sairastua. Jokainen on myös itse vastuussa omasta hyvinvoinnistaan. Yritän urheilla ja nukkua riittävästi sekä syödä terveellisesti. Välillä pitää myös hemmotella itseään ja levätä, kun siltä tuntuu."
 
Annika muistuttaa, että terveitä ja hyviä päiviä pitää arvostaa sekä toteuttaa rohkeasti omia unelmiaan. Hoitojen aikana matkustelu ei ollut mahdollista, joten heti hoitojen loputtua Annika lähti miehensä kanssa automatkalle Alpeille maastopyöräilemään ja vaeltamaan. Myös purjehdusreissu ystävien kanssa tarjosi unohtumattomia elämyksiä, irtiottoa arjesta ja toi hyvää mieltä rankkojen hoitojen jälkeen.
 
Elämän tärkeimmät ja onnellisimmat hetket ovat matkan varrella, vaikka usein odotammekin aina jotain parempaa. "Tärkeintä on elää nytku-elämää eikä sitku-elämää, koska huomisesta ei kukaan tiedä", toteaa Annika.
 
Takaisin ylös