Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu / Vinkit ja neuvot / Vinkit ja neuvot outdoor- ja eräosastolle / Retkiluistelu

Retkiluistelu

Lundhags_Nordic_Skates.jpg

 

Retkiluistelu on mahtavaa ajanvietettä, kun lämpötila painuu pakkasen puolelle ja järvien ja jokien pinnat jäätyvät liukkaiksi.

Retkiluistimet eroavat jonkin verran tavallisista luistimista. Niiden terä on pitkä, jotta luistin liukuu hyvin jäällä ja potkuihin tulee voimaa. Toisin kuin tavallisissa luistimissa, retkiluistimissa ei ole lainkaan kenkää.

Luistimia käytetään tavallisten kenkien tai monojen kanssa sen mukaan, millainen kiinnitys luistimissa on.

Luistimien valinta

Valinta on tärkeä vaihe, koska sopivan kokoisilla luistimilla elämys on hauskempi. Helppona nyrkkisääntöjä kannattaa muistaa, että luistimien on oltava 4–10 cm kenkiä pidemmät.

Jos kengänkokosi on 42, valitse luistimet, joiden pituus on 46–52 cm. Mitä pidempi terä luistimissa on, sitä paremmin ne liukuvat, mutta toisaalta lyhemmät luistimet ovat käytössä helpommat.

Siteitä on kahta tyyppiä

Siteet, joissa on kiinteä kantapää, on tarkoitettu vaelluskenkiin. Kiertojäykkä kenkä on suositeltava, koska se antaa vakautta.

Toinen vaihtoehto on vaellushiihtositeet. Niissä on irrallinen kantapää, vähän kuin klap-luistimessa. Tämän tyyppisellä siteellä varustetut luistimet saattavat tuntua vähän helpommilta ja tehokkaammilta. Niiden kanssa joudut kuitenkin käyttämään monoja, koska ne eivät käy vaelluskenkiin.

Lundhags_Nordic_Skate_Closeup.jpg

 

Turvallisuus retkiluistelussa

Jäällä liikkumiseen liittyy aina riski. Lähtiessäsi retkiluistelemaan olet itse vastuussa siitä, että turvallisuus otetaan huomioon.

Ensimmäinen neuvo on, ettei jäälle kannata lähteä yksin vaan aina muiden seurassa. Jos lähdet jäälle yksiksesi, joudut pärjäämään ilman apua.

Kaiken A ja O on varmistaa, että jää on riittävän paksua ja että sille meneminen on turvallista. Jää paksunee tavallisesti yhden millimetrin tuntia ja pakkasastetta kohti. Muutkin tekijät, kuten virtaukset ja sateet, vaikuttavat siihen, kuinka nopeasti jää vahvistuu. Jään kantavuuden testaamista on siis edellettävä kunnollinen pakkasjakso. Vältä luistelua laiturien, siltojen, kaislikoiden, railojen, jokien suiden, veden tuloaukkojen ja jäässä olevien aukkojen sekä muiden turvallisuutta uhkaavien tekijöiden läheisyydessä.

Jäänaskalit

Retkiluistelemaan lähtiessä on otettava mukaan jäänaskalit. Jäänaskalit roikkuvat kaulalla, ja niiden mukana on oltava pilli. Jäänaskaleita on voitava käyttää helposti myös käsineillä.

Pelastusliina

Onnettomuuden sattuessa pelastusliina voi olla ratkaiseva apuväline vedestä pois pääsemiseksi. Siksi retkueen jokaisella jäsenellä tulisi olla pelastusliina, jolla retkikaverin saa vedettyä ylös vedestä.

Nordic_Skating_at_sunset.jpg

 

Reppu ja pakkauspussit

Noin 40 litran reppu on sopiva retkiluisteluun, koska siihen saat mahtumaan kaiken tarvittavan. Repussa olisi hyvä olla lantiovyö, ja siinä on oltava haaroista tai reisien välistä kulkeva hihna.

Kun pakkaat tavarasi vedenpitävään pakkauspussiin, varusteesi pysyvät kuivana.

Repulla ja pakkauspusseilla on lisäksi turvallisuuteen liittyvä tehtävä. Reppu kannattelee sinua, jos putoat jään läpi. Myös pakkauspussit, jotka pitävät repun sisällön kuivana, auttavat kantokyvyn ylläpidossa.

Kiinnitä karabiinihaka repun olkahihnaan kohtaan, johon yllät helposti, jotta voit kiinnittää pelastusliinan hakaan siinä tapauksessa, että putoat järveen.

Kun muistat asettaa turvallisuuden aina etusijalle, retkiluistelu on hauska ja miellyttävä kokemus.

Hyvää matkaa!

Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
Takaisin ylös