Liity XXL REWARD -jäseneksi
Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.
Opas jonka avulla valitset oikeanlaisen golfhanskan.
13 syysk. 2019
Golfhanskat ovat tärkeitä varusteita golfissa. Golfhanska parantaa pitoa ja ehkäisee rakkojen syntymistä. Golfhanska ostetaan siihen käteen, joka on ylempänä otteessa. Tärkeintä golfhanskan valinnassa on, että hanska on sopivan kokoinen. Hanskan tulee kirjaimellisesti istua kuin hansikas. Miehille ja naisille löytyy omat golfhanskat. Naisten golfhanska on hieman kapeampi, sirompi ja kooltaan pienempi. Materiaaliltaan golfhanskat ovat joko nahkaa tai synteettistä materiaalia. Nahkahanskat ovat laadukkaampia ja kestävämpiä, ja niissä on myös parempi pito ja tuntuma. Synteettiset hanskat ovat hinnaltaan edullisempia ja toimivat hyvin sadekelillä. Joissakin malleissa on myös hengittävää mesh-materiaalia, joka imee kosteutta hanskoista. Golfhanskat ovat kulutustavaraa ja kun löydät itsellesi sopivan mallin, kannattaa ostaa hanskoja välittömästi useampi pari. Pyyhi aina golfhanska rätillä ja kuivaa huoneenlämmössä. Golfhanska on erittäin suositeltava varuste pelimukavuuden takaamiseksi. Olethan muistanut myös golfpallot, tiit ja pyyhkeen? Löydät kaikki tarvikkeet golfiin myymälästämme tai verkkokaupastamme.
Golfharrastusta aloitteleva tarvitsee golfkentälle jonkin verran varustusta.
13 syysk. 2019
Golfharrastusta aloitteleva tarvitsee golfkentälle jonkin verran varustusta. Perusvarustukseen kuuluu golfmailat, golfpallot, tiit, greenihaarukka, golfpyyhe ja tuloskortti. Kaikki pysyy kätevästi koossa ja mukana golfbägissä. Tämän lisäksi tarvitaan golfkengät ja lisäksi on syytä miettiä vaatetustaan ja mahdollisesti harkita golfhanskan käyttöä. Tämä opas antaa yleiskuvan golfin aloittajalle, että mitä kentällä on hyvä olla mukana.
Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti seuraavat varusteet:
Olemme kirjoittaneet myös perusoppaan golfin aloittamiseen, jonka voit lukea täältä. Oppaasta löydät perustietoa golfista pelinä sekä greencardista.
Pelaajalla saa golfkierroksen aikana olla mukanaan enintään 14 golfmailaa. Alkuun pelaaja pääsee myös vähemmällä mailamäärällä. Ensimmäisille kierroksille riittää varsin hyvin puolikkaat setit. Mailat jakautuvat neljään eri kategoriaan: Puumailat, hybridimailat, rautamailat, wedge-mailat ja putterit. Nimestään huolimatta puumailat valmistetaan nykyään titaanista- tai metalliseoksista. Puumailat ovat saaneet nimensä siitä, että aikoinaan ne valmistettiin puusta. Puumailat on kehitetty pitkiä lyöntejä varten. Puumailat voidaan jakaa vielä kahteen ryhmään: Driverit ja väyläpuut. Driverilla lyödään vain avauslyönnissä tiiauspaikalta. Mailan tunnusomainen piirre on sen suuri pää. Driveri on mailoista vaikein hallita, mutta pallo lentää sillä pisimmälle, kun sen hallitsee. Väyläpuut ovat puumailoja, joilla lyöminen onnistuu myös väylältä ja ilman tiitä. Niillä voi kuitenkin myös lyödä tiiauspaikalta, mikäli ei tarvitse niin paljoa pituutta tai ne tuntuvat helpommilta kuin driveri. Hybridimailat ovat suhteellisen uusi mailatyyppi. Ne ovat puu- ja rautamailojen yhdistelmä ja ne korvaavat pitkälti nykyään pitkät rautamailat. Hybridimailan etu piilee siinä, että sillä saa tasaista tulosta, pelaaminen on suhteellisen helppoa ja pallo lentää pidemmälle kuin mitä rautamailoilla. Niillä on mahdollista lyödä myös kevyestä raffista. Rautamailoja käytetään ennen kaikkea keskipitkiin lyönteihin, mutta myös lyhyisiin lyönteihin griinille lähetyessä. Rautamailat on on numeroitu välille 1-9. Yleisimmin pelaajalla kuitenkin on bägissään mailat 4-9. 1-3 on aloittelijalle erityisen vaikeita lyödä. Rautamailat jaetaan pituuksien mukaan pitkiin rauhtoihin (1-5), väliraudat (6–8) ja lyhyet raudat (9–SW). Näiden lapojen nostokulma (loft) vaihtelee 16–60 asteeseen. Wedget ovat rautamailoja, joiden nostokulma on yli 45 astetta. Wedget sopivat hyvin lyhyisiin lyönteihin lähestyessä griiniä. Pallo ei lennä pitkälle, mutta se lentää sitävastoin korkealle. Tähän kategoriaan kuuluvat mailat ovat wedge, gap wedge, pitch wedge, sand wedge ja lob wedge. Sandwedge on etupäässä tarkoitettu pallon lyömiseen bunkkerista. Lue tästä lisää wedge-mailoista. Putteri on maila, jota käytetään melkein yksistään griinillä. Puttereita on runsaasti eri vaihtoehtoja, niitä löytyy erityyppisillä varsilla ja lavoilla. Putteri on hyvin yksilökohtainen ja monesti on kerta kaikkiaan vain kokeiltava eri mailoja kunnes se oikea löytyy.
Katso kaikki golfmailamme täältä >>
Suosittelemme, että otat useampia palloja mukaan kun lähdet golfkentälle. Ne saattavat hukkua metsään tai ne saattavat joutua veteen. Golfpalloja on nykypäivänä runsas valikoima. Niissä on kerrosrakenne, normaalisti kaksi, kolme tai jopa neljä kerrosta ja uloimmassa pinnassa on pieniä kuoppia (dimples). Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että mitä useampi kerros, sen pehmeämpi pallo ja sitä enemmän siihen saa kierrettä. Tosin nykyään myös vähemmän kerroksisista palloista on saatu pehmeitä erityisen ytimen avulla. Kannattaa kokeilla hiukan pehmeämpää palloa, jossa on parempi tuntuma ja enemmän kierrättä, jos pelaat hyvin väylällä, mutta heikommin lähipelilyönneissä. Pitkät driverlyönnit saattaavat olla vaikeammat saada suoriksi, mutta toisaalta lähipelilyönnit paranevat. Jos pitkät lyönnit lähtevät kiertämään oikealle tai vasemmalle, kannattaa kokeilla hiukan kovempaa palloa, koska siinä on vähemmän kierrettä. Lyönnin kiertyminen oikealle tai vasemmalle voi johtua muustakin kuin pallosta, kuten esimerkiksi mailan asennosta osumahetkellä. Kovempien pallojen huono puoli on, että ne eivät pysähdy griinillä yhtä nopeasti, koska niissä juuri on vähemmän kierrettä. Olisi hyvä pyrkiä pidättäytymään yhden lajin palloissa. Peli vaikeutuu jos kovasti vaihtelee kierrettä antavien ja melkein kierteettömien pallojen välillä. Jos käyttää vain yhtä pallotyyppiä ja se tuntuu tutulta ja turvalliselta, sillä jo yleensä lisätään peliin enemmän itseluottamusta, mikä voi sinällään olla hyvinkin arvokas asia.
Katso kaikki golfpallomme täältä >>
On helppo unohtaa golfissa tarvittavat pikkuvälineet. Tiit ovat aivan ehdottomia, niillä saat lyönnistä enemmän irti. Tii on pieni puinen tai muovinen tikku, joka asetetaan tiiauspaikalla pallon alle. Näin saat pallon helpommin ilmaan lyönnissä. Nykyään useimmilla golfradoilla vaatimuksena on, että pelaajilla on mukanaan omat greenihaarukat. Greenihaarukka on pieni haarukan mallinen työvälin, jolla korjataan pallon nurmeen jättämän kolon. Suositeltavaa on pitää mukanaan mikrokuitupyyhettä, joilla golfmailat saa pyyhittyä puhtaiksi. Kun kuivaat grippiä pyyhkeellä ja putsaat lavan nurmesta ja hiekasta, mailat pysyvät kauemmin hyväkuntoisena ja lyöminen on muutenkin helpompaa.
Katso kaikki golftarvikkeemme täältä >>
Golfbägi on pelaajalle tärkeä. Siinä säilytetään kaikki mailat, pallot ja muut golfkierroksen aikana tarvittavat välineet. Valittavana on useita eri malleja ja kokoja, tarpeista riippuen. Bägit jaetaan kahteen ryhmään: Kantobägit ja kärrybägit. Kantobägit ovat kevyempiä ja pienempiä bägejä, joissa on reppumaiset kantokahvat, joista bägiä on helppo kantaa. Kantobägeissä on myös jalat, joiden avulla bägi pysyy laskettaessa pystyssä. Kärrybägit ovat puolestaan tilavampia ja painavampia, joita kuljetetaan nimensä mukaan golfkärryissä. Golfkärryjä on maihdollista usein lainata golfkentältä. Kärryt ovat kuitenkin yleisessä käytössä ja niiden kunto voi olla vaihtelevaa. Lisäksi ne voivat olla raskaita vetää. Kun hankit omat kärryt, niin saat pienellä investoinnilla lisää energiaa pelaamiseen eikä sinun tarvitse keskittyä raskaiden kärryjen vetämiseen. Valikoimastamme löydät kevyitä ja näppäriä golfkärryjä, jotka on helppo taittaa kasaan ja menee helposti pieneen tilaan autossa. Jos bägin kantaminen tuntuu raskaalta, niin suosittelemme hankkimaan kunnolliset golfkärryt..
Katso kaikki golfbägit ja -kärryt täältä >>
Golf on yleisesti pidetty lajina, jossa pukeutumiskoodi on tarkka. Golfkentällä tulee pukeutua napitettavaan kaulukselliseen paitaan, olkapäät tulee peittää ja housuissa olisi oltava prässivekit. Nämä olivat ohjeet aikaisemmin. Nykyään säännöt ovat pehmenneet, eikä pukeutumiskoodit enää ole yhtä tiukkoja. Vaatetuksesta ei siis tule tehdä estettä golfin aloittamiselle. Tarkista kuitenkin klubin kotisivuilta mahdolliset pukeutumissäännöt, jos lähdet ulkomaille pelaamaan tai jos pelaat kentällä, jossa aiemmin et ole pelannut. Edelleen löytyy klubeja, joissa vanhoista säännöistä pidetään kiinni, mutta useimmiten säännöistä jo poiketaan hiukkasen. Vaatteiden liikkumavapaus Kevyet, funktionaaliset vaattet, jotka eivät kiristä ovat suositeltavia golfkentällä. Tärkeätä on tuntea, että vaatteet eivät kiristä tai muutenkaan tunnu epämukavilta kun teet täydellisen swingin. Optimaalista mukavuutta golfkentälle antaa lisäksi tehokkaasti kosteutta haihduttavat ja hengittävät vaatteet. Golfkierros voi kestää neljä tuntia, joten myös sääolosuhteet voivat muuttua kierroksen aikana. Kannattaakin varata bägiin mukaan esimerkiksi sadetta pitävät vaatteet, mikäli sateen uhka on olemassa. Märillä vaatteilla pelaaminen ei ole kenenkään mielestä kivaa. Myös sadevaatteissa on tärkeää, että niissä on helppo liikkua ja pelata. XXL:ssä on laaja valikoima erityisesti golfaajalle kehitettyjä laadukkaita vaatteita.
Katso kaikki golfvaatteet täältä >>
Koko golfkierros kestää noin neljä tuntia ja on sanomattakin selvää, että jalat saattavat väsyä. Täyden kierroksen aikana pelaaja kävelee 10-15km kentästä ja pelaajasta riippuen. Siksi hyvät golfkengät ovat erittäin tärkeä osa varustusta. Nykypäivän golfkengät tukevat ja mukailevat jalan luonnollista liikettä. Golfkengän valmistuksessa ideana on saada kenkä ja jalka toimimaan yhtenä kiinteänä yksikkönä siten, että energiansiirto saadaan täydellisesti optimoitua. Golfkengässä on huomioitava myös kengän paino ja materiaali. Golfkenkiä on saatavana sekä nahkaisena, että keinomateriaalista tehtynä. Nahka muotoutuu hyvin jalan mukaan, mutta tulee varoa, ettei kenkä veny liikaa. Muista ottaa tarpeeksi napakat kengät. Keinomateriaalit säilyttävät muotonsa paremmin. Kannattaa myös miettiä kenkien vedenpitävyyttä, sillä sääolosuhteet vaihtelevat kierroksen aikanakin. Golfkenkiä on saatavilla myös vedenpitävinä. Piikeillä vaiko ilman? Golfkengän pohjassa on läpi historian aina ollut jonkinlaiset piikit (nykyään lähinnä ruusukkeet). Piikit tai ruusukkeet antavat pitoa jalkoihin nurmelta lyödessä. Golfkenkiä löytyy piikillisiä ja piikittömiä ja joissakin klubeissa vain softpiikit tai piikittömät golfkengät ovat sallittuja.
Katso kaikki golfkengät täältä >>
Golfhanskojen edut ovat monet. Hanska avulla saa hyvän otteen mailasta. Ne myös vahvistavat rannetta. Rannekulma pysyy swingin aikana samanlaisena ja estäen vinoutumisen. Golfhanskojen avulla vältät myös ikävät hiertymät kädessä. Golfhanska laitetaan vain toiseen käteen. Jos olet oikakätinen, golfhanska pidetään vasemmassa kädessa ja toisinpäin jos olet vasenkätinen.
Opas golfin aloittamiseen
13 syysk. 2019
Golf-harrastus on monesti ennen mielletty aikaa vievänä, vaikeana ja ’’elitistisenä’’ lajina. Nykyään svingin takana on yhä useammin tavallinen tallaaja ja golf on lajina erinomainen urheilumuoto useammalle suomalaiselle. Lajin aloittaminen on mahdollista kenelle vain. Tässä artikkelissä käydään läpi golfin perusteita, termejä ja vaatimuksia golfin aloittamiseen. Luettuasi artikkelin, sinulla tulisi olla hyvä käsitys siitä, mitä golfin aloittaminen vaatii. Tämän jälkeen voitkin jo siirtyä välineiden tarkasteluun ja hankintaan. Mikäli perusasiat ovatkin jo hallussa, voit lukea tarkemmin tarvittavista varusteista täältä
Golfin peluu on parhaimmillaan myös luontokokemus, joka lisää henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Mutta golf on myöos kilpailulaji, josta löytyy kilpailuviettiä tyydyttävä momentti kaikille, jotka innostuvat kisailusta. Golf on sosiaalinen laji, jonka avulla ystävystytään ja tavataan uusia ihmisiä. Erityisen mukavaksi harrastuksen tekee se, että eritasoiset pelaajat voivat pelata yhdessä, toisiaan vastaan. Iäkkäämpi ja rutinoituneempi harrastaja nuorta ja lajia aloittelevaa vastaan, ammattilainen harrastajaa vastaan jne. Tämän mahdollistaa golfissa käytettävä tasoitusjärjestelmä, mistä kerrotaan yöhemmin lisää.
Golfia pelataan eri tyyppisestä nurmesta koostuvalla kentällä, jossa on hiekka- ja vesiesteitä. Hiekkaesteitä kutsutaan golfissa bunkkereiksi. Golfkierroksen yksinkertaisena tavoitteena on saada pallo aloituspaikasta reikään mahdollisimman vähällä lyönnillä. Tavallisesti pelataan 18-reiän tai 9-reiän rata, hiukan riippuen paljonko pelaajilla riittää aikaa käytettäväksi. Kokonainen 18-reikäinen kenttä kestää noin neljä tuntia pelata.
Driving range on paikka, missä opetellaan lyöntejä. Paikka on hyödyllinen ja täällä kannattaa harjoitella ja treenata swingiä. Driving Rangella on hyvä muistaa, että ei pelkästään treenaa driverilla tai rautamailoilla, joilla pallo lentää pitkälle. Kivahan on nähdä pallon lentävän kauas, mutta lähipeli on aivan yhtä tärkeä osa golfia, joten lyhyiden rautamailalyöntienkin harjoitus on keskeinen asia, jos haluaa parantaa omaa tasoitustaan. Driving rangen läheisyydessä on usein myös lähipelialue, missä pääsee harjoittelemaan lähipeliä kuten puttausta, chippejä ja bunkkerilyöntejä. Pelitason kehittämiseen nämä harjoitusalueet ovat yhtä tärkeitä kuin driving range, ellei jopa tärkeämpiä. Yleensä noin puolet golfkierroksen lyööneistä koostuu lähipelistä ja puttauksesta. On myös harmittavaa pilata hyvin pelattu alkuväylä onnettomaan puttipeliin.
Golfkentällä pelaaminen edellyttää, että pelaajalla on Green Card. Green Card on ikäänkuin golfin ajokortti, joka tulee suorittaa ennen pelaamista. Green Cardin tarkoitus on taata pelaajalle riittävät tiedot ja taidot kentällä pelaamiseen sekä lisätä itsenä ja kanssapelaajien turvallisuutta. Lisäksi pelaaminen kentällä on kaikinpuolin sujuvampaa, kun kaikki tietävät kuinka siellä toimitaan. Green Cardin saa ottamalla yhteyttä golfklubiin ja ilmottautumalla Green Card –kokeeseen. Ennen koetta on usein hyvä suorittaa alkeiskurssi, jossa perehdytään lyöntitekniikkaan ja sääntöihin. Golfklubilta saat lisätietoa kursseista ja kokeesta. Koulutus on suurimmaksi osaksi käytännöntasolla, opitaan eri golf-lyönnit, käydään läpi välineet ja muutama keskeinen golf-termi. Kurssiin sisältyy myös teoreettinen osa, jolla opitaan säännöt, golfin käyttäytymiskoodeksi ja muuta tarpeellista. Green card kokeeseen kuuluu kaksi osa-aluetta, kirjallinen koe sekä pelikoe. Kirjallisessa kokeessa kysytään golfin sääntöjä ja etikettiasioita. Kirjalliseen kokeeseen voi valmistua lukemalla sääntökirjaa. Tämän tarkoitus on opettaa käyttämään sääntökirjaa. Green Card-kokeen toinen osa-alue sisältää käytännön pelikokeen, missä kouluttaja arvioi kokeen suorittajan pelitaidot. Pelikokeessa käydään läpi seuraavat asiat (lähde: www.golf.fi):
Mikäli pelaaja läpäisee kummatkin kokeen osiot, on hän ansainnut Green Cardin ja aloitustasoituksen 54. Jotta pelaaja saa virallisen tasoituksen, tulee hänen liittyä golfseuraan, mistä hän saa jäsen- ja tasoituskortin. Tätä korttia tarvitaan näytettäväksi golfkentälle ilmottautuessa ja pelikierrosta varatessa. Eritasoisilla golfkentillä on eri tasoitusrajat, mikä pelaajalla tulee vähintään olla siellä pelatakseen. Tämä takaa kentän sujuvuuden, jotta aloittelijat eivät aloita golfuraansa kaikista haastavimmasta kentästä. On myös kenttiä, missä on tasoitusrajana 54 tai Green Cardia ei tarvita ollenkaan. Tasoitusluvusta puhutaan seuraavaksi tarkemmin.
Tasoitusjärestelmällä tehdään pelitasoitus eritasoisten golfaajien välillä siten, että vasta-alkajan korkeaa tasoituslukua voidaan verrata kokeneemman pelaajan matalaan tasoituslukuun. Tasoitus on välillä 0-54. Tasoitus laskee pykälittäin pelitulosten mukaan. Aluksi tasoitus laskee kokonaisilla luvuilla tasoitukseen 36 asti, jonka jälkeen tasoitus laskee tietyn desimaalin verran. Tasoitusta voidaan korottaa tai laskea kierroksia pelaamalla. Opit miten lasket ja nostat tasoituslukuasi creen card -kursilla. Jokaisella väylällä on oma ihannetuloksensa, joiden summasta tulee koko kentän ihannetulos. 18 reikäisen kentän ihannetulos (par) on yleensä 72. Tämä tarkoittaa, että 0 tasoituksen omaavan pelaajan tulisi pelata kenttä yhteensä 72 lyönnillä. Tasoitusjärjestelmän mukaan, 54 tasoituksen omaavan pelaajan tulisi pelata kyseinen kenttä 126 lyönnillä (72+54). Mikäli hän pelaa paremmin, hän pelaa alle oman ihannetuloksensa ja hän voi laskea tasoitustaan. Mikäli hän pelaa huonommin, niin hän pelaa yli oman ihannetuloksensa. Maksimitasoitus on kuitenkin tuo 54, mistä se ei voi enää nousta. Vastaavan esimerkin mukaan, 36 tasoituksen omaavan pelaajan tulisi pelata kierros 108 lyönnillä ja 24 tasoituksen omaava 96 lyönnillä jne. Kun omaa ihannetulosta lasketaan väylätasolla, niin 54 tasoituksen omaava pelaajan tulisi pelata yksittäiset väylät keskimäärin 3 lyöntiä yli väylän ihannetuloksen (parin) (54/18=3). Näin ollen par 4 väylän oma ihannetulos 54 tasoituksen pelaajalle on 7 lyöntiä (4+3). 36 tasoituksen pelaajan puolestaan 2 lyöntiä yli väylän parin (36/18=2) jne.
Koska kaikki kentät eivät ole yhtä vaikeita, käytetään kentällä slope-arvoa, joka suhteuttaa kentän sen vaikeustasoon nähden. Kaikille kentille on annettu arvosana, jota kutsutaan slope-arvoksi ja se kertoo jotakin siitä, miten vaikea kenttä on muihin verratuna. Jos tasoituslukusi on 36, et kuitenkaan aina saa yhtä monta lisälyöntiä väylällä. Slopearvosta riippuen voit esimerkiksi saada 36 lisälyöntiä yhdellä kentällä ja 40 toisella. Slopearvo on toisessa korkeampi siksi, että rata on vaikeampi ja sinulle suodaan lisälyöntejä. Jokainen väylä kentällä on numeroitu vaikeusjärjestykseen, jonka mukaan saat sinun tasoitusta vastaavan hyvityksen reikää kohti. Montako lisälyöntiä saat riippuu myös saamastasi tiiauspaikasta.
Tiiauspaikka eli aloituslyönnin paikka. Henkilökohtaista tasoitusta varten jokaista reikää kohden on neljä tiiauspaikkaa. Tiiauspaikat jaetaan värin mukaan:
Nykyään kun kaikilla on virallinen tasoitusluku ja tiiauspaikka valitaan itse. Kentän slope-arvo suhteutaan valittavaan tiiauspaikkaan. Esimerkiksi alhaisen tasoituksen omaava mies saa vaikeamman tasoituksen pelatessaan hänelle helpommalta tiiauspaikalta, kuten esimerkiksi punaiselta.
Lyöntipeli on tavallisin ja yksinkertaisin pelimuoto. Kaikki lyönnit lasketaan ja vähiten lyöntejä tehnyt pelaaja voittaa. Tasoitusjärjestelmän ansioista kaikki pelaajat voivat pelata vastakkain, kuten aikaisemmin artikkelissa kerrottiin. Pistebogey on yksi yleisimmistä pelimuodoista lyöntipelin ohella. Kuten nimikin viittaa, tavoitteena on kerätä mahdollisimman monta pistettä. Pistebogey'tä on hyvä tasoitusmenetelmä kun pelaajilla on eri henkilökohtainen tasoitus eli handicap (HCP). Pistebogeyssä ei myöskään haittaa, mikäli yksi väylä menee totaalisesti pieleen. Se ei vaikuta niin suuresti kokonaispistemäärään kuin se vaikuttaa lyöntipelissä. Pisteet lasketaan seuraavasti:
Kun pelaat väylän omalla tasoitusluvullasi, saat siis kaksi pistettä. Mikäli onnistut pelaamaan koko kentän siten, että keskiarvoksi saadaan kaksi pistettä per väylä, eli yhteensä 36 pistettä, olet pelannut koko kentän omalla tasoitusluvullasi. Mikäli pelaat paremmin kuin 36 pistettä, voit laskea tasoitustasi. Pistebogey on mukava pelimuoto, koska miinuspisteitä ei voi saada.
On olemassa par 3 kenttiä, jotka voivat olla joko omia golfkenttiä, tai normaalin golfkentän harjoittelukenttiä. Nämä ovat usein yhdeksän reikäisiä kenttiä, joissa kaikki väylät ovat par 3 väyliä. Joitakin yksittäisiä par 4 tai par 5 väyliä kentällä voi olla. Nämä kentät ovat usein sellaisia, mihin ei vaadita Green Cardia ja sinne pääsee pelaamaan kuka vain. Nämä kentät sopivat siis hyvin golfin aloittelijoille ja miksei myös kokeneemmille pelaajille, jotka haluavat harjoitella lähipeliään. Nyt kun olet päässyt syvemmälle golfin ihmeelliseen maailmaan, sinua saattaa kiinnostaa seuraavat sivut: