Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu / Vinkit ja neuvot / Vinkit ja neuvot suksiosastolle / Ohjeet maastohiihtosauvan valintaan

Ohjeet maastohiihtosauvan valintaan

Maastohiihtosauvan valinta

Oikeanlainen sauva on merkittävä tekijä onnistuneessa hiihtolenkissä. Oikean mittainen, sopivan jäykkä ja kahvaltaan mukava sauva tekee hiihdosta tehokasta ja ergonomista.

Sauvan pituus

Sauvan pituus on helppo laskea alla olevan ohjeen mukaan. Riippuen hieman ruumiin rakenteesta, ylävartalon voimasta ja tottumuksesta, voit laskea käyttäen ohjearvojen ylä- tai alarajoja. Jos sinulla on pitkä selkä ja kädet, tai sinulla on paljon voimaa ylävartalossa, voit valita hieman pidemmän sauvan.

Perinteinen hiihto: Hiihtäjän pituus x 0,82-0,85 (noin olkapään tasolle)

Luisteluhiihto: Hiihtäjän pituus x 0,89-0,92 (noin korvanlehden alareunaan)

Sauvan materiaali

Sauvan materiaali ratkaisee sen jäykkyyden ja keveyden. Edullisimmat sauvat ovat materiaaliltaan komposiittia, joka on melko kevyttä, muttei kovinkaan jäykkää. Hinnan noustessa sauvan materiaalissa on enemmän hiilikuitua, joka on erittäin kevyttä ja jäykkää. Keskihintainen sauva voi olla esimerkiksi 60% hiilikuitua ja 40% komposiittia. Kalliimmat sauvat ovat 100% hiilikuitua ja siten erittäin keveitä ja jäykkiä.

Mitä enemmän hiihtäjällä on voimaa, sitä enemmän sauvaan kohdistuu painetta. Jäykkä sauva ei taivu ja näin työnnön voimaa ei mene hukkaan. Liian löysä sauva taittuu työnnön alla ja näin voima ei välity maksimaalisesti. Kevytrakenteiselle satunnaisesti hiihtävälle tai lapselle riittävät monesti edulliset perussauvat. Hieman edistyneemmille harrastajille ja mieshiihtäjille suositellaan jäykempiä sauvoja. Aktiivihiihtäjälle suosittelemme 100% hiilikuitusauvaa.

Kahva

Kahvan tulee istua hyvin käteen ja olla mukava. Jo monissa edullisissakin sauvoissa kahvan remmin voi kiinnittää tarralla käteen. Tällainen kiinnitettävä remmi vähentää tarvetta puristaa sauvaa ja antaa lisää tukea työntöön. Kaikkein edullisimmissa sauvoissa remminä toimii ainoastaan lenkki. Pienimmille lapsille kannatta hankkia lenkilliset kahvat, sillä silloin sauva on helppo irrottaa vaikkapa kaaduttaessa. Jo hieman edistyneemmille lapsille voi hankkia tukevat tarralenkit. Aikuisen hiihtäjän kannattaa aina hankkia tukeva tarralenkillinen kahva.

Kahvan materiaalilla on myös vaikutusta sen käyttöön. Arvokkaammissa sauvoissa kahvan materiaali on korkki. Korkki on kevyttä, pitävää ja lämmintä materiaalia, joka on mukava kädessä. Edullisemmissa sauvoissa materiaali on usein jonkinlainen vaahtomateriaali tai muovi.

Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
Takaisin ylös