Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu / Vinkit ja neuvot / Vinkit ja neuvot pyöräosastolle / Millainen polkupyörä lapselle?

Millainen polkupyörä lapselle?

 

Oikeankokoisen pyörän valinta on tärkeää sekä lapsen pyöräilytaitojen kehittymisen, että ajamisen turvallisuuden kannalta. Vaikka pyörät on suunniteltu lapsille sopiviksi ja helposti hallittaviksi, tulee vanhempien huomioida muutamia asioita pyöräkaupoille lähtiessään. Millainen polkupyörä lapselle sitten kannattaa valita?

 
Kasvunvara ei ole turvallista
 
Sopivankokoista pyörää on helpompi hallita, joten älä sorru ostamaan liikaa ”kasvunvaraa”. Lastenpyöristä löytyy erilaisia malleja vaihteilla tai ilman, ja jarruvaihtoehtoina ovat joko jalkajarrut tai käsijarrut. Ja tottahan toki itse kuljettajallakin on yleensä vahva mielipide siitä, minkälainen pyörämalli olisi se kaikista paras! 
Tulee muistaa, että vanhempi on kuitenkin loppukädessä se, jonka vastuulla on, että valittu malli on oikeanlainen ja turvallinen polkupyörä lapselle.
 
 
Lasten polkupyöriä on saatavilla neljässä eri rengaskoossa: 12", 16", 20" ja 24".  Valitse neuvoillamme sopivankokoinen pyörä, sovi pyöräilyn pelisäännöistä, laita kypärä päähän ja nosta hymy huulille!
 
 
 
Ensimmäinen polkupyörä lapselle on rengaskooltaan 12”. Tällä tuumakoolla varustetut lastenpyörämme ovat yksivaihteisia, jotta lapsi voi keskittyä pyöräilytaitojen kehittämiseen. Pyörissä on lisäksi jalkajarrut ja vakaat tukipyörät, jotka tekevät pyöräilyn aloittamisesta turvallista ja helppoa. 12”-renkaalla varustetut lastenpyörät sopivat 2–4-vuotiaille lapsille.

 

 16” 4–6-vuotiaat (noin 95–110 cm polkijalle) 

Mainio ensipyörä, jolla on helppoa harjoitella pyöräilyä ilman apupyöriä. 16”-renkaiset lastenpyörämme ovat yksivaihteisia, jotta lapsi voi keskittyä tasapainon säilyttämiseen ja pyöräilytaitojen kehittämiseen. 16”-lastenpyörissämme on jalkajarrut, jotka pysäyttävät pienen hurjapään menon turvallisesti. 16”-renkaalla varustetut lastenpyörät sopivat 4–6-vuotiaille lapsille.

 

20” 6–8-vuotiaat (noin 105–140 cm polkijalle)

20”-renkaalla varustettu menopeli on polkupyörä lapselle, joka on iältään 6–8-vuotias. Pyörämalleistamme löytyy 3-vaihteinen jalkajarrullinen malli, sekä 7-vaihteinen hieman urheilullisempi malli. Pyörät ovat kevyitä ja alumiinirunkoisia, ja runkogeometriansa ansiosta suhteellisen matalia. Näin pyöräily on turvallista, ja jalan saa tarvittaessa nopeasti maahan.

 

 24” 8–12-vuotiaat (noin 125–150 cm polkijalle) 

24”-renkaalla varustettuja lastenpyöriä löytyy monenlaiseen menoon aina kevyestä kaupunkiajosta kovempaan maastoajoon. Kevyt alumiinirunko on suunniteltu lapsille, ja pyörän selkään onkin helppoa nousta. Pysähtyminenkin on turvallista, sillä jalat saa maahan tarpeen tullen nopeastikin. 24”-renkaalla varustetut lastenpyörät sopivat karkeasti 8–12-vuotiaille lapsille.

 

26” 12+ -vuotiaat (noin 135 cm polkijalle pienimmät runkokoot)

26”-renkailla varustetut pyörät mielletään perinteisesti aikuisten pyöriksi. Pienimmät runkokoot toimivat hienosti kasvavalle nuorelle, ja suosittelemmekin 26”-renkailla varustettuja pyöriä yli 135 cm lapsille. Runkokoon tulee tällöin olla pienimmästä päästä, sillä liika kasvunvara ei ole turvallista.
 
 
 

LASTENPYÖRÄT (ohjeellinen kokotaulukko)

IKÄ (VUOTTA) PITUUS (CM) KOKO (RENGASKOKO)
2-4 80-100 12"
4-6 95-110 16"
6-8 105-140 20"
8-12 125-150 24"
12+ 135+ 26"

 

Huomioithan, että oheinen taulukko on ohjeellinen ja suuntaa-antava. Polkupyörän koko on aina yksilöllinen. 

Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
Takaisin ylös