Lasten ja nuorten vaatteet ota 3, maksa 2 Tutustu valikoimaan

Metsästys

Tältä sivulta löydät kaiken tarvittavan metsästämiseen, kuten metsästysvaatteet ja -kengät, metsästysoptiikan ja -elektroniikan, metsästystarvikkeet, asetarvikkeet ja metsästysreput.

Katso kaikki tuoteryhmät

Metsästys

Metsästys toimi pitkään elinkeinona ja elinehtona suomalaisille. Vielä tänäkin päivänä osa Suomalaisista saa metsästyksestä elantonsa. Metsästys Suomessa on lisäksi useiden harrastus.

Metsästystarvikkeet kaikille

XXL:stä löydät laajan valikoiman laadukkaita metsästystarvikkeita kaikille. Valikoimasta löydät metsästysvaatteet ja -kengät, metsästysoptiikan ja -elektroniikan, metsästystarvikkeet, asetarvikkeet ja metsästysreput.

Metsästysaseen huolto

XXL:stä löydät myös aseseppäpalvelut ja asehuollon. Asehuollon tarkoituksena on varmistaa aseesi toiminta ilman häiriöitä niin radalla kuin metsästyksessäkin. Ase vaatii käyttäjän sekä ammattilaisen tarkastusta ja huoltoa säännöllisesti. Säännöllisellä kausihuollolla varmistetaan aseen toimintavarmuus sekä piipun tarkka käynti. Uuttakin asetta pitää huoltaa, koska niiden osat mukautuvat toisiinsa käytön aikana.

Metsästysaseen huollon aikaväli määräytyy myös ammuttujen laukauksien määrän mukaan. Tarkistus, säätö ja huolto kannattaa suorittaa rata-aseille vuosittain. Metsästysaseiden laukausmäärät ovat tyypillisesti vähäisempiä, mutta ne joutuvat alttiiksi säävaihteluille, sekä erityisesti likaisten olosuhteiden tuoma paine altistaa asetta toimintahäiriöihin, joten kausihuolto on syytä suorittaa 1–2 vuoden välein.

Palvelut suoritetaan yhteistyössä Asemestari Kari Laurilan kanssa. Aseseppäpalveluiden toimitusaika on noin kolme viikkoa Voit luovuttaa aseesi huoltoon ja vastaanottaa sen huollosta jokaisessa XXL-tavaratalossa.

Kuinka aloittaa metsästys?

Metsästyksen aloittaminen lähtee liikkeelle metsästyskortin hankkimisesta. Metsästyskortti hankitaan suorittamalla kirjallinen koe. Metsästyskortin hankkimista varten voi käydä metsästäjätutkinnon. Metsästyskortin hankkimisen jälkeen sinun tulee hankkia aselupa. Jos et osaa vielä ampua turvallisesti, suosittelemme käymään metsästysammunnan kurssin. Kun aselupa on kunnossa voit suunnata metsään. Mihin tahansa metsään ei kuitenkaan saa mennä, vaan sinulla tulee olla lupa metsästää alueella. Voit myös liittyä metsästysseuraan, jolloin saat käyttöösi metsästysseuran alueet.

Mitä mukaan metsästysreissulle?

Metsästysreissuilla yleensä kävellään paljon, joten on tärkeää, että sinulla on hyvin istuvat ja vedenpitävät kengät, jotka kestävät kulutusta ja käyttöä. Vaatetus riippuu lämpötilasta ja metsästyksen kohteesta, mutta suosi luonnonläheisiä värejä ja hengittäviä materiaaleja. Jos reissulla on sateenuhka, pakkaa mukaan myös vedenpitävä takki ja housut.

Pakkaa reppuun mukaan hyvät eväät ja juomarakko. XXL:stä löydät laajan valikoiman retkeilyruokia, kuten kuivalihaa ja valmisaterioita, joihin tulee lisätä vain vesi. Pakkaa reppuun myös ase, patruunat ja tarvittavat lisävarusteet, kuulosuojaimet, kiikarit, kartta, kompassi, ensiapupakkaus, otsa- tai taskulamppu, tulentekovälineet, puukko tai monitoimityökalu, yleishihnoja ja istuinalusta tai retkijakkara.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL Reward-jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.