Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu / Vinkit ja neuvot / Vinkit ja neuvot outdoor- ja eräosastolle / Kuinka valitset lumikengät?

Kuinka valitset lumikengät?

 • Takaisin outdoor- ja eräosaston vinkkeihin ja neuvoihin
 • 8897020624926.jpg

   

  Lumikengillä voit tutustua talviseen luontoon aivan uudella tavalla. Ne tarjoavat erittäin helpon tavan liikkua luonnossa kun muuten tarpoisit syvällä hangessa. Kaikki XXL:ssä myytävät lumikengät ovat laadukkaita ja suunniteltu kestämään vuosia - voit siis nauttia niistä talvi toisensa perään.

  Miten lumikengät oikein toimivat? Ne ovat tuhansia vuosia vanha keksintö, joka pienentää lumeen kohdistuvaa painetta jakamalla käyttäjän painon laajemmalle alalle. Näin käyttäjä ikään kuin leijuu lumen päällä. Periaate on sama kuin esimerkiksi perinteisissä pohjoismaisissa eräsuksissa.

  Vinkkejä oikean lumikengän valintaan

  Mieti ensin haluamaasi käyttöä. Lumikenkien koossa on isoja eroja riippuen käyttäjän painosta ja maastosta, jossa niitä halutaan käyttää. Jos olet menossa pitkäksi ajaksi syvään lumeen esimerkiksi ahkion kanssa kannattaa valita iso malli. Jos taas tarkoituksena on kulkea lyhyitä matkoja esimerkiksi tieltä majalle tai vaikka riistan talviruokintapaikalle riittää selkeästi pienemmät kengät.

  Mitä painavampi käyttäjä on sitä suuremmat lumikenkien pitää olla ettei hankeen uppoa. Kannattaa lukea tarkkaan lumikenkien tuotetiedoista suositeltu käyttäjän paino. Ota huomioon myös mahdolliset varusteet ja tarvikkeet joita kannat mukanasi. Hyvät lumikengät kestävät vuosia käyttöä eivätkä kavahda edes kiviä ja jäätä.

  Kokotaulukko:

  Taulukko auttaa sinua arvioimaan kuinka suuren lumikengän tarvitset. Muistathan ottaa huomioon myös varusteidesi ja vaatteidesi painon!

  Lumikengän pituus (tuumaa) CM Kantavuus (kg)
  21" 53,2 cm < 65 kg
  25" 63,5 cm < 80 kg
  30" 76,0 cm 80-110 kg
  36" 91,0 cm 90-135 kg

   

   

  Tutustu koko lumikenkien valikoimaamme tästä!

  Tekniikka

  Lumikengillä kävely on helppo ja nopea oppia. Sauvat helpottavat ja vakauttavat kulkua ja niiden käyttö on suositeltavaa. Kulku lumikengillä antaa loistavan treenin koko kropalle ja on erittäin hauskaa. Muista ettet vedä jalkoja lumessa vaan nostat niitä polvista. Näin vältät lumen kerääntymisen kengän päälle. Jos lunta pääsee kerääntymään paljon lumikengän päälle se tekee liikkumisesta raskasta.

  Syvässä lumessa ja nousuissa kannattaa otta lyhyitä askelia, koska pitkät kuluttavat enemmän energiaa ja väsyt nopeammin. Muista noustessa laittaa myös enemmän painoa jalalle - näin lumikenkä painautuu paremmin alla olevaan alustaan mikä parantaa pitoa.

  Jos nousu on erittäin jyrkkä tai siinä on paljon irtonaista lunta kannattaa vaihtaa hiihdosta tuttuun haarakäyntiin. Käytä sauvoja apuna kuten hiihtäessäsikin. Alaspäin tullessa pysyt paremmin pystyssä jos lasket peppua hieman alemmas joustaen polvista. Näin saat painopisteen siirretty taakse mikä vakauttaa liikkumista. Lisäapua saa jos siirtää sauvat ruumiin takapuolelle.

  Muista myös

  Jalat saattavat kylmettyä nopeasti lumikenkien kanssa liikkuessa. Kannattaa siis käyttää hyviä ja lämpimiä kenkiä niiden kanssa. Myös vaelluskengät ovat loistava valinta, koska ne pitävät jalat kuivina. Suositeltavaa on käyttää säärystimiä, joilla lumen saa pidettyä poissa kengistä ja syvässä puuterilumessa ne ovat ehdottoman tärkeät.

  Katso millaisia säärystimiä XXL:n valikoimassa on tästä.

  Voit käyttää lumikenkien kanssa tavallisia sauvoja mutta tulet nopeasti huomaamaan että teleskooppiset ovat selvästi käytännöllisemmät. Muista valita sauvat joissa on leveä lumisompa! Sauvojen pitäisi olla aavistuksen pidemmät kuin esimerkiksi sauvakävelyssä – hyvä nyrkkisääntö on 0,75 x oma pituus.

  Katso koko vaellussauvojen valikoima tästä.

  Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
  Takaisin ylös