XXL-kokoinen Kesäale käynnissä! Jopa -60% Katso tarjoukset

Jalkapallo

Tältä sivulta löydät jalkapallovarusteet harrastelijoille ja ammattilaisille. Hanki jalkapallokengät, jalkapallovaatteet, jalkapallot, säärisuojat, jalkapallomaalit, fanituotteet ja muut jalkapallotarvikkeet edullisesti XXL:stä! Lue myös vinkkimme, kuinka valita jalkapallokengät.

Katso kaikki tuoteryhmät

Jalkapallo

Jalkapallo on maailman suosituin urheilulaji ja pallopeli, joka kehittää kestävyyttä ja koordinaatiokykyä. Jalkapallo on hyvä harrastus etenkin lapsille ja nuorille, koska siinä yhdistyvät liikunta ja joukkuekavereiden näkeminen. Jalkapallon perässä juokseminen kehittää myös lapsen juoksutaitoja.

Miten valita jalkapallokengät?

Yksi tärkeimmistä jalkapallovarusteista ovat jalkapallokengät ja nappikset. Erilaiset jalkapallokengät on suunniteltu erilaisille alustoille. FG-jalkapallokengät on suunniteltu nurmelle, AG-jalkapallokengät tekonurmelle, FG/AG-jalkapallokengät on suunniteltu nurmelle ja tekonurmelle ja TF/TURF-jalkapallokengät on suunniteltu hiekalle. Myös jalkapallokengän pintamateriaalilla ja omalla pelityylillä on vaikutusta jalkapallokengän valintaan. Sinun tulee miettiä, vaaditko futiskengältäsi keveyttä, hyvää istuvuutta vai parasta mahdollista kontrollia palloon. On myös kenkiä, joissa nämä kaikki yhdistyvät.

Lue lisää jalkapallokenkien valitsemisesta täältä. XXL:stä löydät laajan valikoiman jalkapallokenkiä tunnetuilta merkeiltä adidas, Nike ja Puma. Lue myös vinkit, jalkapallokenkien hoitamiseen. Jalkapallokenkiä hoitamalla pidennät niiden käyttöikää.

Mitä muita jalkapallovarusteita tarvitset?

Jalkapallokenkien lisäksi tarvitset jalkapallon. Jalkapalloja on saatavilla kokoja 3-5. Jalkapallon koko on riippuvainen pelaajan iästä. 9-vuotiaat ja nuoremmat pelaavat 3-koon pallolla, 10-13-vuotiaat pelaavat 4-koon pallolla ja 14-vuotiaat ja vanhemmat pelaavat 5-koon pallolla. Olemme koonneet oppaan jalkapallon valitsemiseen, josta voit katsoa lisää vinkkejä.

Jalkapallotreeneihin tarvitset kevyet ja hengittävät jalkapallovaatteet. Sisätreeneissä riittää yleensä shortsit ja t-paita. Kylmemmällä ilmalla ulkotreeneissä shortsien alle voi laittaa trikoot tai käyttää tyköistuvia verkkareita. Myös t-paidan alle voi laittaa tyköistuvan pitkähihaisen treenipaidan. Alkulämmittelyä varten on hyvä olla verryttelyasu. Muista myös jalkapallosukat! XXL:stä löydät myös laajan valikoiman fanipaitoja ja muita fanituotteita jalkapallofaneille.

Jalkapallossa ei tarvita yhtä paljon suojavarusteita kuin jääkiekossa. Tärkeimpänä pidetty suojavaruste jalkapalloilijalle on säärisuojat. Kansainvälinen jalkapalloliitto määrittelee säärisuojat pakolliseksi varusteeksi peliin. Säärisuojien tärkein tehtävä on suojata sääriä iskuilta. On tärkeää, että valitset oikean kokoiset ja hyvin istuvat säärisuojat, jotka suojaavat hyvin, pysyvät paikoillaan, eivätkä häiritse peliäsi, jotta voit keskittyä maalin tekoon.

Haluatko olla seuraava Cristiano Ronaldo? Treenaa myös takapihallasi tai läheisessä puistossasi hankkimalla jalkapallomaali tai palautusseinä. XXL:stä löydät laadukkaat jalkapallomaalit pihapeleihin.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL Reward-jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.