Jääkiekko

Tältä sivulta löydät kaiken jääkiekkoon niin harrastelijoille kuin aktiivisille pelaajille. Hanki luistimet, jääkiekkomaila, jääkiekkosuojat, jääkiekkokypärä, jääkiekkovaatteet ja muut jääkiekkotarvikkeet edullisesti XXL:stä! Lue myös vinkkimme, kuinka valita jääkiekkomaila.

Katso kaikki tuoteryhmät

Jääkiekko

Jääkiekko on erittäin suosittu harrastus Suomessa. Jääkiekko harrastuksena on erinomainen liikuntamuoto, jossa pääsee urheilemaan ystävien kanssa. Jääkiekkoa voi harrastaa kaiken ikäiset ja tasoiset pelaajat. Kaikille ikäluokille ja pelitasoille löytyy omat harraste- ja kilpasarjat, joten ei kannata pelätä harrastuksen aloitusta. Täältä löydät vinkkejä jääkiekon aloittamiseen.

Jääkiekkovarusteet harrastelijoille ja ammattilaisille

Suomessa on mahdollista päästä pelaamaan myös ulkojäille ilman aktiivista joukkuetoimintaa. Usein ulkojäille ja kaukaloihin kerääntyy toisilleen tuntemattomia ihmisiä ja pistävät yhdessä pelit pystyyn. Mikäli olet kiinnostunut aktiivisesta harrastamisesta ja kilpatoiminnasta, kannattaa ottaa yhteyttä paikallisiin jääkiekkoseuroihin. Tällöin sinun tulee hankkia asianmukaiset varusteet. Tarvittavat varusteet on yleensä ohjeistettu seuran puolesta. Aloitteleva jääkiekkoilija ei välttämättä tarvitse kaikkia varusteita vaan usein pelkät luistimet, maila, kypärä ja kaulasuoja riittävät. Jääkiekon pelaamiseen tarvitset seuraavat varusteet:
- Luistimet
- Jääkiekkomaila
- Jääkiekkokypärä
- Jääkiekkohanskat
- Suojat (hartiasuoja, kaulasuoja, kyynärsuojat, säärisuojat, alasuojat)
- Jääkiekkohousut
- Aluskerrasto
- Jääkiekkokassi

XXL:stä löydät kaikki tarvittavat jääkiekkovarusteet niin harrastelijoille kuin aktiivisille pelaajille. XXL:stä voit tilata jääkiekkovarusteet helposti netistä tai vierailla XXL-tavaratalossa.

Kuinka valita oikean kokoiset jääkiekkovarusteet?

On tärkeää, että jääkiekkovarusteet ovat oikean kokoiset. Näin saat enemmän irti pelistä, sekä varmistat turvallisen pelaamisen. Hölskyvä kypärä tai väärän kokoiset suojat voivat johtaa loukkaantumisiin jäällä. Olemme koonneet oppaan, jonka avulla osaat valita oikean kokoiset jääkiekkovarusteet.

Mikä jääkiekkomaila on hyvä minulla?

Pohditko mikä jääkiekkomaila olisi hyvä juuri sinulle? Oikean jääkiekkomailan valinta on riippuvainen pelaajan omasta pelityylistä ja siitä, millä mailalla pelaaja saa parhaan tuntuman kiekkoon. Pelaajan pelityylillä tarkoitetaan sitä, haluatko keskittyä laukomiseen, syöttämiseen vai kikkailuun. Mailan vaatimuksena voi myös olla yhdistää nämä kaikki ominaisuudet. Usein pelaajalle muodostuu side johonkin tiettyyn mailamerkkiin, joka tuntuu parhaimmalta. Jääkiekkomailaa hankkiessa sinun tulee ottaa huomioon ensisijaisesti mailan jäykkyys (flex) ja mailan lapa. Lisäksi perusasioita ovat luonnollisesti mailan puoli, materiaali ja pituus.

Jääkiekkomailan kätisyys (vasen vai oikea)

Pelaajan tulee tietää, kummalta puolelta pelaa. Vaihtoehdot ovat vasen (left) ja oikea (right). Näistä käytetään usein myös lyhenteitä L ja R. Mailan puoli katsotaan siitä, kumpi käsi on alempana normaalissa peliasennossa. Mikäli mailan lapa on siis pelaajan vasemmalla puolella ja vasen käsi on alempana, mailan tulee olla siis left.

Jääkiekkomailan pituus

Jääkiekkomailan pituus voi hiukan vaihdella pelitottumuksen mukaan. Kun seisot ilman luistimia, mailan tulee yltää silmien-nenän korkeudelle ja luistimien kanssa leuan ja nenän väliin. Ennen kuin lyhennät mailaa, varmista sen sopivuus myös peliasennossa. Voit lyhentää mailan sahaamalla.

Jääkiekkomailan jäykkyys (flex)

Mailan jäykkyydellä (flex) tarkoitetaan sitä, kuinka paljon maila antaa periksi käsitellessä ja laukaistessa kiekkoa. Flex-lukema vaihtelee välillä 35-110. Mitä suurempi lukema on, sitä jäykempi maila on.

Jääkiekkomailan lapa

Mailojen lavat ovat pitkälti riippuvaisia mailan valmistajista. Eri valmistajat nimevät mailojen lavat eri tavalla. Lavoista löytyy kuitenkin yhteneväisyyksiä valmistajienkin välillä, vaikka ne ovatkin nimetty eri tavalla. Mailojen lavat eroavat usein käyryyden (curve), mailan kulman (lie) ja peilin (face) osalta. Lisäksi lavoissa on muitakin eroavaisuuksia, mutta nämä ovat lapojen pääominaisuudet.

close icon

Tervetuloa uudistuneille sivuillemme! Klikkaa tästä palataksesi vanhalle sivulle xxl.fi

Liity XXL Reward-jäseneksi

Kanta-asiakasklubi kaikille, jotka rakastavat urheilua, ulkoilua ja erityisetuja.