Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu / Vinkit ja neuvot / XXL - Asiantunteva urheilukauppa / XXL - Asiantunteva urheilukauppa salibandypelaajalle

XXL - Asiantunteva urheilukauppa salibandypelaajalle


XXL-salibandyasiantuntija Sami

XXL-tavarataloissa työskentelee yli 300 myyjää, jotka on valittu paitsi iloisen asiakaspalveluasenteen, myös vahvan tuoteosaamisensa takia. Lisäksi myyjille järjestetään säännöllisesti tuotekoulutusta, jolla ylläpidetään asiantuntemusta. Näin varmistetaan, että saapuessasi XXL-tavarataloon saat ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua. Esittelemme XXL-asiantuntija -sarjassa huippumyyjiämme ja eri lajien osaajia.

--

Porin XXL:n urheiluosaston salibandyseinältä löytyy kasapäin kokemusta kun osaston myyjä Sami Maijala auttaa mailan valinnassa. 20 vuotta verrattain nuoren lajin parissa takaa sen, että kokemuksen rintaääni on syvä.

Kaksi vuosikymmentä salibandya

Jo aivan juniorista saakka Sami on jahdannut reikäpalloa kullan arvoisten tehopisteiden perässä. Mikä sytyttää lajissa vuodesta toiseen?

-    Salibandyn vauhti takaa tehokkaan irrottautumisen arjesta. Pelin nopeuden, vaihtuvien tilanteiden sekä painopisteiden muutosten vuoksi ei päässä voi pyöriä mitään ylimääräistä. Samalla se tarjoaa mahdollisuuden kehittyä, sillä jokaisen tilanteen voi pelata paremmin. 

Maijala on uransa aikana nähnyt A ja B-junioreissa salibandyn SM-sarjan sekä myöhemmin kaikki divisioonat aina ykköstä ja kakkosta myöden.

Sami Maijala

  • Ikä 25 vuotta
     
  • XXL Pori, sport-osaston myyjä 
     
  • SM-pronssi A-junnuissa IC-Akatemian paidassa
     
  • Kokemusta miesten 1. - 6. divareista


-    Vuorotyössä käyvänä sekä ennen kaikkea pienen lapsen isänä tuttu ”rakkaudesta lajiin” –lause vetoaa yhä vahvemmin. Lisäksi vanhojen joukkuekavereiden liigapelejä tulee katsottua paljon paikan päällä. Onneksi salibandyliigaa sekä salibandyn MM-kisoja myös televisioidaan nykyään paljon.

Kuten kaikkeen urheiluun on myös Samin matkan varrelle karvaita tappioita ja makeaa menestystä. Tappioiden muistelu ei vahvista, joten enemmän kiinnostaa se, mitkä onnistumiset ovat jääneet päälimmäisinä mieleen.

-    Kyllähän noususaunat sarjanousujen kunniaksi ovat aina maistuneet. Lisäksi SM-pronssi IC-Akatemian paidassa oli hieno juttu.

Lajitietoutta urheilukaupan lattialta

Työnsä puolesta varusteiden kehitystä aktiivisesti seuraava Maijala vastailee usein kuluttajien kysymyksiin, jotka pyörivät monesti samojen aiheiden ympärillä.

-    Salibandymailan pituus askarruttaa monia. Vanha suositus napaan ei enää täysin päde. Peliasento on nykyään pystympi, jotta peliä on helpompi lukea. Siksi mailan olisi hyvä ylettyä hieman rintalastan alapuolelle.

Myös salibandymailan jäykkyys on pohdinnan aihe. Valmistajien ilmoittamat jäykkyyden ovat yhdenmukaistuneet ja nykyään mailojen vertailu on helpompaa kun varren lukema vastaa paremmin todellisuutta.

Voit lukea lisää vinkkejä salibandymailan valintaan oppaastamme...

Rahalle vastinetta

Harrastajan kannattaa panostaa salibandyvarusteisiin, sillä näin lajista saa eniten irti.

-    Mailojen hintahaitari on muutamasta kympistä lähes pariin sataan. Kalliimmat hiilikuituvarret eivät löysty käytössä, ovat kiertojäykempiä ja kestävät paremmin iskuja. Kallimman hiilikuitumailan kestoikä onkin parhaassa tapauksessa edullista lasikuituvartta pidempi. Paljon pelaavan kannattaa myös harkita kahden samanlaisen mailan hankintaa, jotta tarvittaessa on käytössä tuttu varamaila.

-    Lisäksi erittäin tärkeää ovat hyvät kengät ja junioreille oikeanlaiset suojalasit. Lisäksi iso varustekassi on must!

Samin lista

Pyysimme Samia listaamaan mailan ja kenkien lisäksi tärkeimmät lisävarusteet salibandypelaajalle:

Varustekassi johon saat useamman mailan, kengät, vaihtovaatteet, sekä kaiken sen mitä pelireissulle tarvitset. Katso kaikki varustekassit salibandyyn.

Jokaisella tulisi olla suojalasit päässä pelatessa ja junioreille tämä onkin onneksi jo pakollista. Katso kaikki suojalasit salibandyyn.

Hikinauha. Salibandya pelatessa tulee ja pitää tulla hiki, rannehikinauhalla on hyvä pyyhkäistä otsaa ettei hiki pääse valumaan silmille. Katso kaikki hikinauhat.

Virallinen pelipallo jossa parhaat lento ja peliominaisuudet. Katso kaikki salibandypallot.

Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
Takaisin ylös