Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu / Vinkit ja neuvot / XXL - Asiantunteva urheilukauppa / XXL - Asiantunteva urheilukauppa pyöräilijälle

XXL - Asiantunteva urheilukauppa pyöräilijälle

XXL-asiantuntija Larin vinkeillä pyöräilemään


XXL-tavarataloissa työskentelee yli 300 myyjää, jotka on valittu paitsi iloisen asiakaspalveluasenteen, myös vahvan tuoteosaamisensa takia. Lisäksi myyjille järjestetään säännöllisesti tuotekoulutusta, jolla ylläpidetään asiantuntemusta. Näin varmistetaan, että saapuessasi XXL-tavarataloon saat ystävällistä ja asiantuntevaa palvelua. Esittelemme XXL-asiantuntija -sarjassa huippumyyjiämme ja eri lajien osaajia.

--

Tietokone sanoo ”pling” ja kello alkaa tikittää. Tikitys tarkoittaa sitä, että xxl.fi verkkosivujen chatin kautta on tullut pyöräaiheinen kysymys. Keskusteluun tarttuu XXL:n asiakaspalvelussa työskentelevä Lari, jonka erikoisosaamisaluetta ovat polkupyörät. Pitkään pyöräilyä kilpatasolla harrastanut Lari ammentaakin omasta lajitaustastaan vinkkejä ja neuvoja pyöräilijöille ympäri Suomen.

Lari, kerro hieman pyöräilytaustastasi...

Tavoitteellisesti olen pyöräillyt noin 7 vuotta. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että vuoden mittaan harjoituskilometrejä kertyy noin 8000, joista valtaosat toki huhtikuun ja syyskuun välille. Treenilenkkejä on viikoittain noin 3-5, jotka vaihtelevat pituudeltaan lyhyistä vauhtikestävyyslenkeistä pidempiin peruskuntolenkkeihin.

Tänä kesänä on tarkoitus osallistua maantiepyöräilyn kilpasarjaan alle 23-vuotiaissa miehissä, sekä osallistua joihinkin kuntoajoihin.

Lari Lindholm

 • Ikä 19 vuotta
   
 • XXL-asiakaspalvelu ja pyörä-chat
   
 • Pyöräilyseura: Cycle Club Helsinki
   
 • Pyöräilee noin 8000 km vuodessa
   
 • Valmistuu keväällä merkonomiksi

Mitkä saavutukset maantiepyöräilyssä ovat jääneet mieleesi?

- Parasta on, kun asettaa itselleen tavoitteet ja pystyy rikkomaan ne. Olin tyytyväinen viime syksyn Tour de Helsinkiin, jonka suoritin 4 tunnissa. Täytyy katsoa josko 2015 Tour de Helsingissä pystyisi vielä parempaan!

- Muutaman kesän takaa myös 10 kilometrin tempoajon ennätykseni 16 minuuttia ja 13 sekuntia on jäänyt mieleen.

Mikä on parasta pyöräilyssä?

- Toki vauhdin hurmassa on oma viehätyksensä. Pyöräilyssä maisema myös vaihtuu vikkelästi ja näin pääsee lenkillä näkemään enemmän. Pyöräilymatkat ulkomaille lisäävät entisestään fiilistä kun maisemat ympärillä ovat uusia. Pyöräily on myös loistotapa ylläpitää kuntoa, joka puolestaan auttaa muissa lajeissa.

 

Lari-pyorailee.jpg

 

LARIN VINKIT PYÖRÄN VALINTAAN JA HARJOITTELUUN

Larin mukaan yleisimmät kysymykset pyörän ostamista suunnittelevilta liittyvät oikeanlaisen pyörän sekä oikean koon valintaan.

Tärkeintä oikean pyörän valinnassa on käyttötarkoituksen selvittäminen. Minkälaisessa maastossa ajetaan, kuinka paljon ja ajetaanko esimerkiksi ympäri vuoden? Lisäksi tärkeää on kartoittaa hakeeko asiakas sporttista pyörää, jolla on tarkoitus ajaa vauhdikkaasti, vai onko haussa rennompi fillari. ”Pyöriä on paljon erilaisia. Pyörän on oltava sopiva pyöräilijälle, ei pyöräilijän pyörälle. Kannattaa kysyä rohkeasti apua myyjiltä”, neuvoo Lari.

Katso lisää vinkkejä oikean pyörän valintaan...


Larin vinkit pyöräilyharjoitteluun

 • Uutta pyörää ei välttämättä tarvitse, erityisen tärkeää on pyörän huolto
   
 • Varusteista pyöräilykypärä, -kengät ja -housut ovat ehdottomat
   
 • Vauhti kannattaa pitää aluksi sellaisena, että kampia on helppo pyörittää rennosti
   
 • Tietoa kehittymisestä saa sykemittarin ja pyörämittarin avulla


”Lähes jokaiselta valmistajalta löytyy kokosuositukset, joita noudattamalla suurin osa ihmisistä löytää sopivan pyörän” Lari kertoo. Kokosuositusten ääripäissä kannatta olla tarkempana ja esimerkiksi pitkäjalkaisten kannattaa mitata lahkeen sisämitta, joka antaa enemmän tietoa. ”Asiakaspalvelumme ja myyjämme auttavat mielellään jos oikea koko epäilyttää.”

Larin mukaan pyöräily on oivallinen kuntoilulaji lähes kaikille. ”Pyöräillessä vauhti on helppo pitää sopivalla tasolla ja kuormitusta on helppo säätää”. Samaan aikaan pyöräily on erittäin nivelystävällinen laji eikä aiheuta rasitusvammoja, vaikka painoakin olisi hieman enemmän. ”Myös sähköpyörää kannattaa harkita, sillä sen avulla on entistä helpompaa löytää itselle sopiva suoritustaso” Lari neuvoo.
 

Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
Takaisin ylös