Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu / Vinkit ja neuvot / Vinkit ja neuvot kenkäosastolle / Vinkkejä lasten kenkien ostamiseen

Vinkkejä lasten kenkien ostamiseen

Lasten kenkiä ostaessa on hyvä muistaa muutama asia:

 

Lasten kengän koko

Lasten kengän koko voi olla joskus vaikea arvioida. Lasten jalat kasvavat usein nopeasti ja kengät tahtovat jäädä usein pieneksi. Perussääntönä on hyvä jättää kasvu- ja liikkumavaraa noin 1-1,5 cm. On kuitenkin tärkeää huomioida, että liian suuri kenkä haittaa luonnollista liikkumista eikä kenkä tue jalkaa tarpeeksi. Liian pienet kengät puolestaan estävät jalkojen luonnollista kasvua ja aiheuttaa virheasentoja. Urheilujalkineissa on erityisen tärkeää, että kengät ovat sopivan kokoiset, eikä kengissä ole liikaa tai liian vähän tilaa. Esimerkiksi lasten urheilukengissä suositeltava tila pituussuunnassa on 1cm.

 

 

Lasten kengän koon mittaaminen

Lapsen jalan mittaamisessa on hyvä varmistaa, että lapsi seisoo suorassa ja jalka on luonnollisessa asennossa. Voit käyttää paperia ja kynää apuna jalan mittaamisessa. Eli mittaaminen tapahtuu pyytämällä lasta seisomaan paperin päällä, jonka jälkeen hänen jalan muoto piirretään paperille. Näin jalan koko on helppo mitata paperilta. Lapsen molemmat jalat ovat harvoin saman kokoisia, joten muista mitata molemmat jalat.

 

 

Koot vaihtelevat merkeittäin

Kenkien koot vaihtelevat merkeittäin. Verkkokaupassamme sinulla on käytettävissä merkeittäin koko-oppaita, mistä saat apua oikean koon löytämiseen. Koko-opas löytyy tuotenäkymässä koon alapuolelta. Oikean koon etsimiseen voit käyttää hyödyksi myös edellisiä kenkiä, mikäli olet ostamassa saman merkkisiä kenkiä. Ota vanha pohjallinen pois kengästä ja aseta lapsen jalka pohjallisen päälle. Mikäli jalka tulee pohjallisesta yli, näet kuinka paljon suuremmat kengät pitää seuraavaksi ostaa.

 

 

Talvikenkiin voi jättää enemmän tilaa

Talvikenkiin suosittelemme jättämään enemmän tilaa muihin kenkiin verrattuna. Suositeltava tila on 1,5–2 cm pituussuunnassa. Kun talvikenkiin jättää enemmän tilaa, niin sinne mahtuu paremmin myös paksumpi sukka tai pohjallinen.

 

 

Kumisaappaisiin voi jättää enemmän tilaa

Myös kumisaappaisiin on hyvä jättää hiukan tilaa pohjallista ja paksumpaa sukkaa varten. Paremman istuvuuden varmistamiseksi pohjallisen käyttäminen onkin erityisen suositeltavaa kumisaappaissa. On kuitenkin hyvä muistaa, että kumisaappaat istuvat harvoin yhtä hyvin jalkaan kuin tavalliset kengät.

 

Katso kaikki lasten kengät >>

Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
Takaisin ylös