Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu /

Mertaranta ja Legendat - Toni


Mäkikotka Toni Nieminen lensi suoraan suomalaisten sydämiin hyppäämällä Albertvillen talviolympialaisissa 1992 ison mäen kultaa vain 16-vuotiaana. Nieminen voitti samalla kaudella myös Keski-Euroopan mäkiviikon ja Maailmancupin kokonaiskilpailun.

Vuonna 1994 nähtiin huikea hyppy, kun Toni ylitti ensimmäisenä mäkihyppääjänä maailmassa 200 metrin haamurajan Planican lentomäessä, Sloveniassa.

Niemisen voitot aiheuttivat hurjan Toni -hysterian, joka sai nuoren miehen pään pyörälle. Yksi asia johti toiseen, ja olympiavoittaja ajautui taloudellisiin vaikeuksiin, eikä ura enää ottanut kunnolla tuulta alleen.

Toni Nieminen hyppäsi Suomelle kultaa ja kunniaa, mutta koki siitä huolimatta jääneensä yksin ongelmiensa kanssa, urheilujohtokin vaikeni.

Nieminen oli mukana vielä Salt Lake Cityn olympialaisissa vuonna 2002 ja toimi Suomen joukkueen lipunkantajana.

Urheilu-uransa jälkeen muun muassa raviurheilun parissa ja mäkihypyn TV-kommentaattorina toiminut Nieminen harrastaa vapaa-ajallaan hiihtoa, mäkihyppyä, sekä golfia. Hän haluaa lämpimästi toivottaa tervetulleeksi kaikki mäkihypystä kiinnostuneet hurjan hienon lajin pariin.

Niemisen ensimmäinen oma mäkihyppymuisto pistää hymyilemään edelleen, vuosien jälkeen. Hän oli menossa isänsä kanssa kokeilemaan mäkisuksia Lahden pikkumäkiin, ja paikan päällä olikin täydessä vauhdissa seuran harjoitukset. Kokonaisvaltainen tunnelma ja hyppäämisen hurmos veivät mukanaan pienen miehen.

Saimme Tonilta vielä muutaman varustevinkin tuotteista, jotka hän kokee erinomaisen tärkeiksi esimerkiksi pientä mäkikotkanpoikasta ajatellen. Tuotteista ensimmäisenä tulee mieleen tietysti sukset ja laadukkaat, sekä monipuoliset voitelutarvikkeet. Sisätiloissa treenatessa tukevat ja hyvin vaimennetut sisäpelikengät ovat oleellisen osa varustusta. Lentopallo on perinteisesti kuulunut myös mäkihyppääjien suosikkilajeihin, joten hyvät, tekniset urheiluvaatteet ja kestävä lentopallo ovat tämän harjoittelun A ja O. ABS-muoviset harjoitusrenkaat soveltuvat niin tasapaino- kuin koordinaatioharjoituksiin.

Toni Nieminen haluaa kuitenkin painottaa etenkin yhtä asiaa lajin kuin lajin pariin lähtevälle; Asenne ratkaisee. Aina.

Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
Takaisin ylös