Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu /

Mertaranta ja Legendat - Tommi

 

Kun Tommi Evilä hyppäsi pronssille Helsingin yleisurheilun MM-kisoissa vuonna 2005, yllättyivät kaikki muut paitsi pituushyppääjä itse ja hänen valmentaja-isänsä Juhani Evilä. Historiallinen mitalisija on edelleen lyömätön – kukaan muu suomalainen urheilija ei ole koskaan päässyt palkintokorokkeille MM-kisojen hyppylajeissa.

Vaikuttavan uran tehnyt Evilä kulki alusta lähtien omaa tietään, ja sai osakseen kritiikkiä luonteestaan. Häntä pidettiin hankalana, ja ajoittain liiankin suorapuheisena, sillä hänen kommenteiltaan ei välttynyt lehdistö eivätkä häntä arvostelleet henkilöt. Kunnianhimoisen hyppääjän uraa varjostivat lukuisat loukkaantumiset, mutta kerta toisensa jälkeen onnistui Tommi kuitenkin kääntämään tilanteen puolelleen.

Suomen kaikkien aikojen paras pituushyppääjä päätti mahtavan uransa Kalevan kisoihin 2014. Zürichin EM-kisoihin ei auennutkaan enää paikkaa ja kilpaa hyppääminen loppui. Särmikäs Evilä sai kuitenkin hypätä tuntemattomaan ja valloittavaan uuteen arkeen, kun esikoispoika syntyi syksyllä 2014.

Nykyään kilpa-ajan särmät ovat hioutuneet, ja Evilä nauttii arjesta perheensä kanssa. Liikunta kuuluu kuitenkin oleellisesti ennen aktiivisesti kilpailleen miehen maailmaan. Evilän voi tänä päivänä bongata erilaisten voimaharjoitteluiden parista, ulkoilemasta lapsen kanssa, tai mies saattaa kiitää lenkillä vastaan.

Pituushypyn pariin aikoville Tommilla on tärkeä vinkki; pikkuhiljaa. Parhaiksi tullaan harjoittelemalla ahkerasti ja yhdistämällä erilaisia harjoitteita. Esimerkiksi pikajuoksupuolen harjoitusten yhdistäminen kuntosalitreeniin on kombo, jonka myötä on mahdollista kiristää piikkarien nauhoja tiukemmalle. Luonnollisesti erilaiset hyppyharjoitukset ovat tärkeässä osassa pituushypyn pyörteisiin aikoville, mutta kaiken A ja O on kuitenkin hyvä valmennus. Tällöin saat parhaat vinkit itsellesi ja tavoitteillesi, ja suoritustekniikkaasi voidaan heti hioa oikeaan suuntaan.

Evilän itsensä ensimmäinen pituushyppymuisto tulee jo lapsuudesta, kuten kaikilla hänen kaltaisillaan urheilulegendoilla. Tommi muistelee hypänneensä ensimmäisen kerran pihakeinusta nurmimättäälle syvään kyykkyyn ja kirmanneensa siitä hiekkalaatikolle. Pientä ihmistä kiehtoi valtavasti se, että hyppääminen on lähimmäs lentämistä, johon ihminen omine voimineen pystyy. Ja kukapa ei haluaisi lentää?

Harjoitteluun sopivista varusteista Tommi mainitsi heti hyppynarun. Elastisuutta ei ole koskaan liiaksi, ja tästä on pelkkää hyötyä. Liikkuvuuden, voimaharjoittelun ja venyttelyn avuksi vastusnauha on erinomainen valinta. Monikäyttöinen tuote sopii monenlaiseen harjoitteluun, sekä palauttavaan venyttelyyn, joka niin ikään on tärkeä osa harjoittelukokonaisuutta. Talvella luonnossa liikkuessa lumikengät ovat ykkösvalinta! Metsän hiljaisuudessa voit miltei kuulla kylkiluiden ympäriltä palavan rasvan tirisevän! Kaiken sitoo yhteen hierontarulla, joka lisää oman kehon tuntemusta – ja se jos mikä on tärkeää.

Tähän liittyy myös Tommin terveiset urheilun parista; liikettä edeltää aina ajatus. Anna ajatuksillesi tilaa liikkua ja kuka tietää kuinka upeiden liikunnallisten kokemusten parista voit itsesi löytää!

 

Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
Takaisin ylös