Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu / Vinkit ja neuvot / Vinkit ja neuvot vaateosastolle / Teknisten vaatteiden hoito ja kyllästys

Teknisten vaatteiden hoito ja kyllästys

Teknisten vaatteiden hoito ja pesu

On tärkeää hoitaa vaatteita oikein, jotta niiden käyttöikä ja ominaisuudet säilyvät. Siksi erilaisille teknisille materiaaleille on omat kyllästys- ja pesuohjeet.

 

Kalvolliset kuorivaatteet

Kalvollisia kuorivaatteita tulee pestä riittävän usein, jotta kankaan pintaan tarttuvat lika ja rasva eivät tuki kalvoa ja estä kosteuden haihtumista. Pese vaatteet joko käsin tai koneessa pesuohjeiden mukaisesti. Normaalit pesuaineet voivat tukkia kalvon ja heikentää kankaan ominaisuuksia, joten pesuun kannattaa valita kalvovaatteille sopiva pesuaine. Vaatteiden pesu kuluttaa pintakyllästettä, joten säännöllinen kyllästäminen on tarpeen.

Kyllästys pitää tuotteen vettähylkivänä ja pitää huolen siitä, että hengittävyys pysyy ennallaan. Jos pintakangas on märkä, ei kosteus pääse siirtymään kankaan sisäpuolelta ulkopuolelle. Kuorivaatteet kannattaa kyllästää uudelleen, kun vesi alkaa vaatteen pinnalla pisaroimisen sijasta imeytyä pintakankaaseen. Kyllästysaine lisää myös teknisten vaatteiden kumipintaisten vetoketjujen käyttöikää tehden niistä liukuvampia.

Kuorivaatteet voidaan kyllästää heti pesun jälkeen pesukoneessa, suihkuttamalla  tai upottamalla kyllästysaineeseen. Kyllästysaineesta riippuen saatetaan tarvita myös lämpökäsittelyä kiinnittämään kylläste materiaaliin sekä aktivoimaan se. Joidenkin kyllätysaineiden käytössä heikentyneet ominaisuudet voidaan myös palauttaa lämpökäsittelyllä. Lämpö aktivoi kyllästeen, kun pidät vaatetta hetken kuivauskaapissa tai saunan jälkilämmössä.

Softshell-vaatteet

Kuten kalvollisten kuorivaatteiden kohdalla, kyllästys ylläpitää tuotteen vettähylkivänä ja pitää huolen siitä, että tuotteen hengittävyys pysyy ennallaan. Sopii  materiaaleille kuten Windstopper, Windbloc ja Polartec.

Untuvavaatteet

Untuvavaatteiden kyllästysaineet suojaavat untuva- ja höyhentäytettä vesipesussa. Kun peset untuvavaatteita pesukoneessa, sinun kannattaa käyttää tennispalloja rummussa, jotta höyhentäyte pysyy ilmavana.

Valittavanasi on joko spray tai pesuveteen/pesukoneeseen lisättävä kyllästeaine. Spray kyllästää ainoastaan ne alueet, johon sitä suihkutetaan. Pesu taas antaa tasaisen ja kokonaisvaltaisen lopputuloksen.

Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
Takaisin ylös