Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu / Vinkit ja neuvot / Vinkit ja neuvot vaateosastolle / Mittausohjeet oikean vaate- ja kenkäkoon löytämiseksi

Mittausohjeet oikean vaate- ja kenkäkoon löytämiseksi

Näin mittaat

Verkkokaupassamme tuotteen koko valitaan tuotesivulta "Valitse koko" -valikosta. Tuotteen voi lisätä ostoskoriin vasta koon valitsemisen jälkeen. Tuotesivuillamme on tuotemerkkien omat koko-oppaat, joista löydät valmistajien mittataulukot oikean koon valitsemiseksi. Klikkaamalla ”koko-opas”-linkkiä pääset katselemaan kokotaulukoita.

 

Taulukoiden mitat tarkoittavat mittaamiasi vartalon mittoja, eivät tuotteiden mittoja. Alta löydät mittausohjeet oikean vaate- ja kenkäkoon löytämiseksi:

VAATTEET

Ota mitat mittanauhalla suoraan vartalolta ja etsi oma kokosi valmistajan mittataulukosta. Yläosaa valittaessa huomioi tärkeimpänä rinnanympärys. Alaosaa valittaessa vyötärön- ja lantionympärys ovat tärkeimmät.

A) Pituus: Mittaa koko vartalon pituus seisoen seinää vasten.

B) Rinnanympärys (cm): Mittaa rinnanympärys rintakehän korkeimmasta kohdasta ja ota löyhä mitta. Pidä mittanauha vaakasuorassa.

C) Vyötärönympärys (cm): Mittaa vyötärönympärys vyötärön kapeimmasta kohdasta ja pidä mittanauha vaakasuorassa.

D) Lantionympärys (cm): Seiso jalat kiinni toisissaan ja mittaa lantionympärys lantion leveimmästä kohdasta pitäen mittanauhaa vaakasuorassa.

E) Jalan sisäpituus (cm): Mittaa jalan sisäpituus haarasta lattiaan.

Olkamitta (cm): Ota mitta kaulasta olkapäähän.

Rinnanympärys rintojen alta (cm, rintaliivit): Mittaa rinnanalusmitta paljaalta iholta suoraan rintojen alta ja ota napakka mitta.

Ulkovaatteiden kokoa valittaessa kannattaa valita tarpeeksi väljä koko, jotta vaatteen alle mahtuu riittävästi välikerroksia ja ilmaa eristämään lämpöä. Liian pienet ja tiukat vaatteet eivät lämmitä.

Ovatko mittasi kahden koon välissä? Oikean koon valitseminen voi olla joskus hankalaa. Jos mittasi osuvat kahden koon väliin, on mieltymyksistäsi kiinni valitsetko pienemmän vai isomman koon. Jos pidät tiukemmista vaatteista, valitse pienempi koko.  Jos taas löysemmät vaatteet ovat sinusta mukavampia, valitse isompi koko.

Lastenvaatteita valittaessa lapsen pittuutta vastaavan koon pitäisi mahtua lapselle. Jos lapsi on ruumiinrakenteeltaan erityisen vankka tai pitkäjalkainen tai –selkäinen, kannattaa valita hieman isompi koko. Kasvunpyrähdyksiin voi myös varautua valitsemalla hieman isomman koon. Usein lasten haalareissa ja housuissa on lahkeessa myös säätö tai kuminauha, jonka avulla voi estää lahkeen liikkumista jalkaterän alle.

 

HANSKAT

Kämmenen ympärysmitta: Mittaa kämmenen ympärysmitta rystysten alapuolelta (ilman peukaloa).

Kämmenen pituus: Mittaa kämmenen alareunasta keskisormen päähän.

 

PÄÄHINEET

Päänympärysmitta: Mittaa päänympärys kierrättämällä mittanauha otsan yli, korvien päältä tai ihan niiden yläpuolelta, ja niskassa alhaalla niskakuopan kohdalla. Ota tiivis mitta.

KENGÄT

Kenkien valmistajien antamat suosituskoot ovat ohjeellisia ja vaihtelevat valmistajan mukaan. Kannattaa varmistaa koko-oppaasta, mikä on sinulle sopiva koko. Koot voidaan ilmoittaa EU, UK ja tai US mitoituksella. Käytetty mitoitus on ilmoitettu koon yhteydessä (esim. 5 UK). Kengän käyttötarkoituksesta riippuen kenkään jätettävä väljyys vaihtelee.

Jalkaterän pituus: Oikean koon löytämiseksi mittaa jalkaterän pituus. Helppo tapa saada tarkka mitta jalkaterästä on piirtää jalkaterien kuvat kahdelle paperille pitäen terävää kynää pystyasennossa. Pyydä kaveriasi avuksi piirtämään, jotta voit seisoa suorassa paino molemmilla jaloilla. Voit pitää jalassa samankaltaisia sukkia, joita tulet käyttämään kenkien kanssa. Mittaa piirroksesta pisin kohta isovarpaan kärjestä kantapäähän. On normaalia, että jalkateräsi ovat eri pituiset. Mittaa molemmat jalkaterät, sillä kenkiä ostettaessa kengän koko tulee valita pidemmän jalkaterän mukaan. Mittaus kannattaa tehdä päivän lopuksi, jolloin jalkaterien pituus on suurin.

Lapsen jalkaterä kasvaa nopeasti, joten koko kannattaa tarkastaa 2-3 kuukauden välein. Jos sinulla on mahdollisuus irrottaa lapselle sopivasta kengästä sisäpohjallinen, voit mitata näin jalkaterän pituuden. Lapsi voi astua irrotetun sisäpohjallisen päälle, jolloin pituuden saa mitattua helposti.

Myös sukilla on urheilujalkineissa tärkeä rooli, sillä tekniset sukat estävät rakkuloiden syntymistä ja imevät kosteuden pois iholta pitäen jalan lämpimänä ja kuivana.

Voit sovittaa vaatteita ja kenkiä kotona tilauksen saavuttua. Jos valitsemasi koko ei ollutkaan oikea, älä huoli. Voit vaihtaa tai palauttaa tilaamasi tuotteet ilmaiseksi 100 päivän kuluessa. Jos sinulla on jotain kysyttävää vaate- tai kenkäkokoihin liittyen, tai huomaat puutteita kokotaulukoissa, ota yhteyttä osoitteeseen asiakaspalvelu@xxl.fi, niin autamme sinua mielellämme.

Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
Takaisin ylös