Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu /

Mertaranta ja Legendat - Marja-Liisa


Hiihtokuningattarenakin tunnettu Marja-Liisa Kirvesniemi ehti edustaa Suomea huikeissa kuusissa olympialaisissa. Saavutuksista kirkkaimpia lienevät ensimmäisenä suomalaisena naisena voitettu hiihdon maailmancup vuonna 1983, sekä käsittämättömät kolme henkilökohtaista kultamitalia Sarajevon olympialaisissa vuonna 1984. Monet mitalit myöhemmin Marja-Liisa päätti uransa Lillehammerin kisoihin vuonna 1994 voitettuaan kaksi pronssimitalia.

Marja-Liisa tunnetaan myös toisen huippuhiihtäjän, Harri Kirvesniemen, puolisona ja heillä on kaksi tytärtä. Marja-Liisa seurasi läheltä myös Lahden doping-skandaalia, jossa Harri Kirvesniemi oli osallisena.

Nykyään kuntohoitajana toimiva Marja-Liisa pyrkii harrastamaan mahdollisimman paljon ulkoilua luonnossa, sekä hyötyliikuntaa kotitöissä. Etenkin ulkoilu on lähellä Marja-Liisan sydäntä, sillä siinä rentoutuvat sekä keho, että mieli.

Itse hiihdon lapsena puisilla suksilla ja huopatossuilla aloittaneena Marja-Liisa on oikea henkilö antamaan vinkit hiihtoa aloittavalle lapselle. Tärkeää on monipuolinen liikunta, jossa yhdistyvät monet eri lajit. Toinen tärkeä seikka on monipuolinen, terveellinen kotiruoka. Näillä eväillä kehittyminen on helppoa ja hauskaa. Jos tuntuu siltä, että hinkua myös kilpaladuille on, niin monista paikallisista seuroista löytyy innokkaita ohjaajia.

Samat vinkit toimivat varmasti niin lapselle kuin aikuisellekin. Lisäksi Marja-Liisa kehottaa lähtemään matkaan maltilla, omaa kehoa kuunnellen. Vasta-alkajan kannattaa pysyä ainakin aluksi tutuilla ja merkityillä reiteillä.

Pyysimme Marja-Liisalta muutaman varustevinkin, joita hän itse käyttää ulkoillessaan ja urheillessaan. Hyvät ulkoilukengät, jotka eivät purista ja joiden pohja on sopivan joustava, nousivat päälimmäiseksi. Lisäksi hyvä reppu, johon on helppo pakata juotavaa ja eväät on paikallaan. Päälle kannattaa vetää hyvä aluskerrasto, joka kylmillä keleillä voi olla villainen. Lisäksi tuulenpitävä ja hengittävä ulkoilupuku tekee liikkumisesta nautinnon.

Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
Takaisin ylös