Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu /

XXL LASTENSÄÄTIÖ

nepalbilde m logo1.jpg

 

XXL Lastensäätiö perustettiin vuonna 2013 XXL:n toiminnasta saaduilla varoilla. Säätiö on avoimesti ja joustavasti toimiva hyväntekeväisyyssäätiö, jonka erityishuomio kiinnittyy kehitysmaiden vaikeissa oloissa eläviin lapsiin.

 
Lahjoituksissa huomioidaan:
 
 
  • Koulutus ala-asteella osallistumalla uusien koulujen rakentamiseen ja perustamiseen erityishuomiona koulun urheiluareenat ja turvallinen leikkiympäristö
  • Hyväntekeväisyyden pohjalta toimivat lastenkodit
  • Lasten osallistuminen urheilutoimintaan
  • Varustuksen toimittaminen katastrofin sattuessa, esimerkiksi luonnonkatastrofeissa tai sotatilanteissa
 
Tätä nykyä säätiö on pystynyt lahjoittamaan yhteensä yli 1 600 000 euroa (15 miljoonaa NOK), ja XXL:n tavoitteena on lahjoittaa varoja vuosittain uusiin hankkeisiin. Alla lisää tietoa XXL:n Lastensäätiön lahjoituksista
 
 
Uganda - The First Lady School rakennetaan
 
Vuonna 2014 XXL:n Lastensäätiö lahjoitti yli satatuhatta euroa (1 milj. NOK) hankkeelle «Bring Children From Streets», jotka rakensivat rahojen turviin koulun «The First Lady School». 
Hanketta johtaa Richard Kiwanuka. Hän on itse joutunut pakenemaan julman diktaattorin Idi Aminin hallintoa 1970-luvulla. Kiwunaka siepattiin ja koulutettiin lastensotilaaksi. Kiwunaka panostaa aikuisiässään kaiken kokemuksensa orpojen lasten ja katulasten auttamiseen Ugandassa.
 
Grunnstein + Brækhus, Klepp1.jpg

EDUSTAJAT: Camilla Klepp (myymäläpäällikko, XXL Strømmen, Norja), Richard Kiwanuka ja Cecilia Brækhus.

 
«The First Lady School»
 
Perustuskivi laskettiin kesäkuussa 2015. Koulussa on tilaa noin 600 sadalle oppilaalle ja maaseudulta tulevilla lapsilla on mahdollisuus asua koulun campuksella. XXL lahjoitti myöhemmin yli 50.000 euroa (puoli miljoonaa Norjan kruunua) siihen, että koulu saatiin valmiiksi elokuussa 2015. 
 
Alueella on lukuisia nuoria tyttöjä, jotka on raiskattu, joilla ei ole koulutusta eikä turvallista kotitaustaa. Ugandassa vallalla oleva käsitys on, että urheilu on poikia ja miehiä varten. Tämä koulu sitä vastoin on sekä tytöille ja pojille, ja se on ensimmäinen koulu, joka yhdistää koulutuksen ja urheilun. 
XXL:n Lastensäätiön lahjoitus koululle oli 40 % kokonaisbudjetista ja tarpeeksi suuri kouluhankkeen toteuttamiseksi.
 
Cecilia Brækhus tiimissä mukana
 
Nelinkertainen maailman mestari, nyrkkeilykuningatar Cecilia Brækhus on myös tiiviisti mukana hankkeessa. Kotimaassaan Norjassa nyrkkeilykuningatar tunnetaan nimellä «First Lady», joksi myös lapset Ugandassa nykyään häntä kutsuvat.
Cecilia Brækhus yllättyi iloisesti voidessaan vastaanottaa XXL:n lahjoittaman rahasumman Norjan TV:n Senkveld-talkshow'sa syyskuussa 2015. Cecilia Brækhus vastaanotti rahat «Bring Children From Streets» -hankkeen puolesta ja oli silminnähden yllättynyt ja iloinen.
 
– Summa on Norjassakin iso raha, mutta Ugandassa tällä summalla saa jo tehtyä uskomattoman paljon. Voimme turvata 500 lapsen koulutuksen, voimme ylläpitää koulua, ja voimme luoda monille aivan uuden tulevaisuuden ja elämän, Brækhus kertoi Norjan TV 2 -televisiolle.
 
TV-katsojat saivat myös hankkeen johtajan Richard Kiwanukan terveiset.
 
– Siis... Tämä on suurta! Jos olisimme nyrkkeilykehässä, tämä olisi knockout! Yllätyin ensin todenteolla. Sitten ajattelin «onko tämä totta?». Tätä on kyllä vaikea uskoa, se minun on sanottava. Mutta tunne on uskomattoman hyvä! Ceciliallekin haluan sanoa, että tämä tuntuu melkein kuin voittaisi loton jättipotin, ja lisäksi voiton pääsee jakamaan tuhansille, siitä hyötyville lapsille ja nuorille.
 
klepp + kostymer.jpg

ILON HETKI: Camilla Klepp (myymäläpäälllikkö XXL Strømmen, Norja) Ugandassa. Camilla Klepp, Richard Kiwanuka ja Cecilia Brækhus juhlatamineissa kunniavieraina.

 
 
 
Nepal - Apua pelastustoimiin maanjäristyksen jälkeen.
 
Vuonna 2015 XXL:n Lastensäätiö on huomioinut pelastustoimia Nepalin maanjäristysten jälkeen. 1200 makuupussia, 1000 makuualustaa ja 170 telttaa lahjoitettiiin XXL:n Lastensäätiön kautta, lahjoitusten yhteismäärä oli yli 80 000 euroa (750 000 NOK). 
 
XXL Lastensäätiön lähettämä varustus meni Medical Aid Mountaineering -avustusjärjestön  käyttöön, joka välittömästi jakoi avustustarvikkeet Nepalin apua tarvitsevissa vuoristokylissä.
XXL:n Lastensäätiö lahjoitti myöhemmin 220 makuupussia ja 60 telttaa samaan tarkoitukseen.
Nepalin maanjäristyksen jälkeen paikalle tuli myös norjalaisia avustustyöntekijöitä. XXL:n Lastensäätiö lahjoitti myös heille varustusta.
 
nepalbilde1.jpg

 

 

Lesbos - pakolaisapua

 
Vuonna 2015 XXL:n Lastensäätiö lahjoitti 694 vedenpitävää kenkäparia 1500 lämpimän sukkaparin lisäksi Lesbokseen Kreikkaan tuleville pakolaisille. 
 
lesbos  bilde1.jpg

 

 

Projecto UERE

Toukokuussa 2016 rahasto lahjoitti 125 000 dollaria Projecto UERE:lle auttaakseen lapsia Rion Maré-favelassa. UERE:n perustaja on Yvonne Bezerra de Mello, joka on omistanut elämänsä katulasten auttamiselle. XXL Lastensäätiöltä saatu lahjoitus käytetään pääasiassa ruoan, lääkkeiden, koulutarvikkeiden ja kirjojen hankkimiseen sekä neljän uuden opettajan palkkaamiseen.

 Jalkapallo on Brasilian sielu ja sydän ja kaikkien Riossa asuvien lasten unelma. Osa lahjoituksesta suunnataan UERE:n oman jalkapallojoukkueen tukemiseen. Brasilialainen jalkapallotähti Ronaldinho luovutti lahjoituksen liikuntavälineiden ja pelipaitojen kera. Ronaldinho ja maailmaankuulu rullalautailija Adil Dyani viettivät päivän pelaamalla ja leikkimällä lasten kanssa. XXL lahjoitti muiden urheilutuotteiden lisäksi rullalautoja ja rullalautatarvikkeita.

”Prosjekt Gatebarn” on Projecto UERE:n varainkeruu joka helpottaa lahjoitusten suoraa siirtoa XXL Lastensäätiöltä UERE:n organisaatiolle ja lapsille.

 

Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
Takaisin ylös