Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu / Vinkit ja neuvot / Vinkit ja neuvot kenkäosastolle / Kumisaappaat jalkaan ja märkää vastaan

Kumisaappaat jalkaan ja märkää vastaan

 

Kumisaappaat eivät tekosyitä kaipaa - niillä voi painella pitkin katuja ja polkuja vuodenajasta riippumatta, kunhan vaan valitsee oikeanlaisen mallin ja talvelle hieman lämpimämmän version. Hanki siis ihanat fiilikset uusista kumppareista. Suomen säähän kannattaa varautua kunnon jalkineilla - sellaisilla,  joissa jalat pysyvät kuivina ja lämpiminä. Tutustu XXL:n kumpparivalikoimaan ja hanki omasi verkosta tai tavaratalostamme. 

 

Kumpparit ovat täynnä hyviä ominaisuuksia

Kumisaappaat jalassa ei haittaa, vaikka ulkona sataa vettä ja räntää, sillä jalat pysyvät mukavan lämpiminä ja kuivina. Ja mikä loistavinta, kumisaappaita voivat käyttää koko perhe. Nykyajan kumisaappaat myös istuvat mukavasti hölskymättä.

Toisin kun kalvolla vedenpitäviksi tehdyt ulkoilukengät, kumisaappaat ovat luonnostaan vedenpitävät ja erityisen ylivoimaiset mudassa. Kumisaappaat myös kuivuvat sisältä ja ulkoa nopeammin.

 

Alla listattuna kumisaappaiden etuja

 • Pitävät jalat kuivina
 • Vedenpitävät
 • Vedetään nopeasti ja vaivatta jalkaan
 • Sopii töihin ja vapaa-aikaan
 • Kuivuvat nopeasti
 • Helppohoitoiset
 • Hyvät ympärivuotisessa käytössä
 • Ajattomat ja klassiset

 

Käveletkö kaupungin kaduilla vai pihoilla ja poluilla?

Kumisaapasvalikoima kasvaa ja vaihtoehtoja löytyy kaupunki-, purjehdus-, kalastus-, retki- ja vaelluskäyttöön. Mieti ensin, missä liikut eniten ja valitse kumisaappaat sen perusteella. 

 

Nilkkavartiset kumisaappaat

Nilkkurimalliset kumpparit ovat kaupungilla käytännöllisimmät, nilkka taipuu hypyssä miellyttävästi jalkakäytävän reunakiveykselle, eivätkä vesilätäköt haittaa. Rappusissa nilkan liikkuvuus on loistava jalkineen matalan varren ansiosta.

Matalavartiset kumpparit ovat ajattomat ja klassiset, ja näyttävät työmatkalla tyylikkäiltä. Ne eivät myöskään hiosta, koska ilma pääsee kiertämään. Nilkkapituiset kumisaappaat ovat myös pihatöissä ylivoimaiset. Voit kävellä kostealla nurmikolla ja kyykkiä kukkapenkissä.

 

Pitkävartiset kumisaappaat

Märässä metsässä, soiden ja tiheän kasvillisuuden läpi kuljettaessa on tietysti mukavaa, että lahkeet pysyvät kuivina. Puolivartiset ja pitkävartiset kumisaappaat suojaavat kosteuden lisäksi oksien raapaisuilta, käärmeistä puhumattakaan. 

Metsäkäyttöön kovetettu ja muotoiltu ulkopohja on eduksi, koska se suojaa jalkaa altapäin. Varren mahdollisen kiristysremmin etu on, että kiristettynä varsiin ei pääse lehtiä eikä neulasia. Pohjakuvioinnin on hyvä olla karkeaa ja isokuvioista, jolloin muta irtoaa helpommin.

Kalastukseen ja metsästykseen jykevät, pitkävartiset kumisaappaat ovat omiaan. Veri ja lika irtoavat kätevästi huuhtelemalla. Pitkävartiset mallit saattavat hiostaa, joten siltä varalta kannattaa tarkistaa, että varren saa taitettua alas.

 

Materiaalivalinta

Kumisaappaat ovat yleensä kumia, mutta markkinoilta löytyy myös hybridisaappaita, joissa varret ovat neopreeniä. Neopreeni eristää kylmältä ja vaimentaa askellusta, ja on elastisuutensa ansiosta kumia muokkautuvampaa.  Joustava neopreenivarsi myös taittuu hyvin, esimerkiksi matkalaukkuun.

 

Vuoratut saappaat ja irtopohjalliset

Myös eri vuodenaikojen lämpötilat vaikuttavat saapasvalintaan. Vaihtoehtoja löytyy, eikä kumisaappaissa tarvitse hikoilla, eikä tai palella. Loppusyksystä ja talven varalle tulisi valita vuoratut kumisaappaat. Ne eristävät ja lämmittävät. Jos niiden kanssa lisäksi käyttää villasukkia, nollakelikään ei haittaa.

Jos olet valinnut vuorettomat saappaat, niihin saa tarpeen mukaan paksumpia sukkia ja pohjallisia. Kumisaappaisiin saa myös muotoillut, holvikaarta tukevat irtopohjalliset. Hyvä idea, etenkin jos kumisaappaita käyttää paljon.

Jos kumisaappaita käyttää paljon, niiden kanssa kannattaa pitää joko urheilusukkia tai villasukkia, jotka kumpikin siirtävät kosteutta tehokkaasti.

 

Minkälaiset ovat kumisaappaiden hoito-ohjeet?

Kumisaappaiden hyvänä puolena on, että ne eivät juuri kaipaa hoitoa. Silti materiaalin säilyvyyden kannalta, kannattaa muistaa muutama seikka. 

Kengän kuivaajat, lattialämpö ja kova auringonvalo kuivattavat kumin, minkä vuoksi pintaan muodostuu halkeamia. Kannattaa siis varmistaa, että saappaat varastoidaan sisätiloissa, viileässä paikassa ilman auringonvaloa.

Pese saappaat kostealla liinalla, poista lika ja anna niiden kuivua. Suihkuta kumppareihin halkeamia ehkäisevää silikonisuihketta, joka raikastaa pinnan ja tekee siitä sopivasti kiiltävän.

 

Vinkkejä kumisaapasostoksille

 • Tarkista lestin sopivuus. Ota huomioon, onko jalkasi leveä, kapea vai nilkka korkea
 • Tarkista, voiko varren taittaa alas
 • Kävele rappusissa ja tarkista istuvatko saappaat hyvin
 • Ellei saappaissa ole vuorta, kannattaa varata tilaa paksummille sukille.

 

Katso kaikki kumisaappaat täältä >>

 

Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
Takaisin ylös