Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu /

Mertaranta ja Legendat - Jani


Suomalaisten oma Jani ”Mr. Uinti” Sievinen nosti Suomen maailmankartalle lajissa, jossa kukaan ei uskonut suomalaisten pärjäävän. Sievinen kauhoi viidesti maailmanmestariksi ja kerran olympiahopealle, ja ui nimiinsä myös uuden maailmanennätyksen vuonna 1994 voittaessaan MM-kultaa Roomassa!

200 metrin sekauinti oli Janin suurin suosikki, ja hän hallitsikin sitä ylivoimaisesti vuosina 1993-1996. Sievinen voitti uskomattomat 39 kilpailua peräkkäin.

Suunnitelma oli napata olympiakultaa Atlantan olympialaisista vuonna 1996. Niin Jani, valmentaja-isä Esa Sievinen kuin Suomen kansakin odottivat sitä kirkkainta mitalia. Kuitenkin, ensimmäinen tappio vuosiin sattui juuri näihin kilpailuihin. Katkeransuloinen hopeamitali kirveli aluksi, mutta helpotti ajan mittaan suomalaisen urheiluhistorian ottaessa tämän kuitenkin upean suorituksen syleilyynsä.

Sievinen on tunnettu hyvin avoimena persoonana, ja se onkin pitänyt hänen nimensä otsikoissa myös uintiuran päätyttyä. Kahdesti naimisissa olleella Sievisellä on viisi lasta. Hän lopetti kilpauransa 2006 ja toimii nykyisin uintivalmentajana.

Jani harrastaa edelleen aktiivisesti uintia, ja sen lisäksi hän lenkkeilee.

Uinnin pariin aikoville hän vinkkaa, että kannattaa aloittaa maltilla. Kolme treenikertaa viikossa on hyvä aloitusmäärä, ja uintiajaksi riittää puolikin tuntia kerrallaan.

Mr. Uinnin ensimmäinen uintimuisto tulee lapsuudesta. 4-vuotias Jani hyppäsi isoon altaaseen, vaikka pelotti. Hänen isänsä toimi uintivalmentajana ja oli luonnollista, että Jani lähti uintiin mukaan.

Jani vinkkasi vielä muutaman tuotteen kevättä ja treeniä silmällä pitäen! Ensimmäisenä listalta löytyvät hyvin vaimennetut juoksukengät, joilla taittuu mukavasti pidempikin lenkki. Kevätulkoiluun sopivat mainiosti tekniset ulkoiluhousut, jotka hylkivät niin tuulta kuin vettä. Sisä- ja ulkokäyttöön sopiva koripallo soveltuu mainiosti yhteisiin pelihetkiin. Uimaan lähtiessä kannattaa kassiin pakata lättärit, jotka pistävät tehoa uintitreeniin!

Kevät tekee tuloaan, ja juuri nyt on hyvä hetki lähteä liikkeelle!

Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
Takaisin ylös