Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu /

Jääkiekkomailan valinta

 

Oikean jääkiekkomailan valinta on riippuvainen pelaajan omasta pelityylistä ja pitkälti siitä, millä pelaaja saa parhaan tuntuman kiekkoon. Pelaajan pelityylillä tarkoitetaan sitä, tykkääkö hän enimmäkseen laukoa, syöttää vai kikkailla. Mailan vaatimuksena voi myös olla, että nämä kaikki osa-alueet onnistuvat tasavertaisesti kyseisellä mailalla. Usein pelaajalle muodostuu side johonkin tiettyyn mailamerkkiin, joka tuntuu parhaimmalta. Nämä mieltymykset ovat yksilökohtaisia. Asiat, jotka mailan hankinnassa tulee kuitenkin ottaa huomioon, ovat ensisijaisesti mailan jäykkyys (flex) ja mailan lapa. Lisäksi perusasioita ovat luonnollisesti mailan puoli, materiaali ja pituus.

 

Yleiset perusasiat

 Luonnollisesti pelaajan tulee tietää, kummalta puolelta pelaa. Vaihtoehdot ovat vasen (left) ja oikea (right). Näistä käytetään usein myös lyhenteitä L ja R. Mailan puoli katsotaan siitä, kumpi käsi on alempana normaalissa peliasennossa. Mikäli mailan lapa on siis pelaajan vasemmalla puolella ja vasen käsi on alempana, mailan tulee olla siis left.
 
Mailoja on saatavilla sekä puu- että komposiittivarrella. Riippuu usein pelaajasta itsestään, kumpi on parempi. Puumailoilla on omanlainen tuntuma, mutta ne saattavat rikkoutua helposti. Nykyään suurin osa mailoista on komposiittimailoja, jotka ovat kestävämpiä, kevyempiä ja antavat enemmän voimaa laukauksiin. Komposiittimailat ovat usein myös kalliimpia kuin puumailat.
 
On olemassa myös yksi- ja kaksiosaisia mailoja. Kaksiosaisissa mailoissa lapa ja varsi ovat erikseen, jolloin pelaaja voi valita mieluiseensa varteen mieluisen lavan. Yksiosaiset mailat ovat puolestaan kestävämpiä, sillä niissä ei ole saumakohtia. Lisäksi yksiosaisen mailan joustavuudesta on helpompi ottaa kaikki tarvittava hyöty irti, kun siinä ei ole saumakohtia.
 
Jääkiekkomailan pituus voi hiukan vaihdella pelitottumuksen mukaan. Ohjemitta mailan pituuteen on, että sen tulee yltää leuan ja nenän väliin lustimet jalassa. Ennen kuin lyhennät mailaa, varmista sen sopivuus myös peliasennossa. Voit lyhentää mailan sahaamalla.
 

Jääkiekkomailan jäykkyys (flex)

 Mailan jäykkyydellä (flex) tarkoitetaan sitä, kuinka paljon maila antaa periksi käsitellessä ja laukaistessa kiekkoa. Flex-lukema vaihtelee välillä 35-110. Mitä suurempi lukema on, sitä jäykempi maila on. Isokokoisemmat ja vahvemmat pelaajat tarvitsevat jäykemmän mailan, joka kestää enemmän painetta. Usein myös puolustajat, jotka laukovat enemmän lämäreitä, tarvitsevat jäykemmän mailan. Kevyemmät pelaajat saavat laukauksiin enemmän voimaa joustavammalla mailalla. Joustavampi maila sopii usein hyökkäävälle pelaajalle. Alla oleva taulukko on suuntaa antava taulukko mailan jäykkyydestä.
 

 

IKÄLUOKKA PITUUS PAINO SUOSITELTAVA FLEX MAILAN PITUUS
YTH (3-5v)  91-116cm 14-30kg 35  95-110cm
YTH (6-8v)  116-142cm 23-36kg 40-45 112-125cm
JR (7-13v) 132-155cm 32-50kg 50-55 127-137cm
INT (11-14v) 150-163cm 43-57kg  60 139-147cm
INT (12-14v)  157-172cm 45-64kg 65-75 (Light) 139-147cm
SR (14+v) 165-177cm 57-79kg  75-80 (Mid) 145-155cm
SR (14+v)  170-185cm 68-90kg  85-90 (Regular)  147-157cm
SR (14+v)  178-193cm 82-107kg 100-105 (Stiff)   152-160cm
SR (14+v)  185+ cm  95+ kg 110-115 (X-Stiff)   152-160cm

 

 

Katso kaikki jääkiekkomailat >>

 

Jääkiekkomailan lapa

Mailojen lavat ovat pitkälti riippuvaisia mailan valmistajista. Eri valmistajat nimevät mailojen lavat eri tavalla. Lavoista löytyy kuitenkin yhteneväisyyksiä valmistajienkin välillä, vaikka ne ovatkin nimetty eri tavalla. Mailojen lavat eroavat usein käyryyden (curve), mailan kulman (lie) ja peilin (face) osalta. Lisäksi lavoissa on muitakin eroavaisuuksia, mutta nämä ovat lapojen pääominaisuudet.

Lavan käyryys tarkoittaa sitä, mistä kohtaa mailan lapa alkaa käyristymään. Vaihtoehdot ovat usein kanta (heel), keskiosa (mid) ja kärkiosa (toe). Tämä tarkoittaa sitä, missä kohtaa lapaa kiekko lepää luonnollisessa kiekon kuljettamisessa. Lisäksi käyryydestä saatetaan ilmoittaa se, että kuinka käyrä maila on. Esimerkiksi käyremmällä mailalla kikkailu saattaa onnistua helpommin.

Lavan kulma (lie) tarkoittaa sitä, että missä kulmassa mailan varsi jatkuu lavasta jäähän nähden. Pienempi lie-arvo tarkoittaa, että kulma on pienempi. Usein isokokoisemmat pelaajat tarvitsevat suuremman kulman, sillä heidän peliasentonsa on usein enemmän pystyssä. Puolestaan lyhyemmät pelaajat tarvitsevat pienemmän lie-kulman.

Lavan peili tarkoittaa sitä, että kuinka paljon lapa avautuu suhteessa jäähän. Mikäli lapa on avoin (open), kiekon kohottaminen tapahtuu helposti. Mikäli lapa on suljettu (closed), kiekon suojaaminen tapahtuu helpommin.

Alta löydät mailojen lapamallit eri valmistajilta. Tutustu myös jääkiekkomailavalikoimaamme tarkemmin täällä, sillä löydät tuotteiden tuotekuvauksista tarkempia ominaisuuksia eri mailoista ja lavoista.

 

 

Bauer 

Warrior

 

CCM ja Reebok

Easton

Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
Takaisin ylös