Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu / Vinkit ja neuvot / Vinkit ja neuvot vaateosastolle / Gore-Tex kalvot ja materiaalit

Gore-Tex kalvot ja materiaalit

Gore-Tex® - pitää takuulla kuivana

Taatusti tuulenpitävä, vedenpitävä ja hengittävä. Siinä kolme syytä sille, miksi Gore-Tex on laadun merkki kun puhutaan kengistä tai ulkoiluvaatteista.

Milloin ja miten Gore-Tex® syntyi?


Vuonna 1969 Bob Gore kehitti polytetrafluorieteenin, yleisemmin tunnettu lyhenteellä PTFE.  Tämä on erittäin kestävä, mikrohuokosista koostuva materiaali, jonka monista hyvistä ominaisuuksista mainittakoon muun muassa se, että se imee itseensä huonosti vettä.

PTFE-materiaalin keksimisen jälkeen Gore-Tex® lanseerattiin vuonna 1978, jolloin myös ensimmäiset vedenpitävät ja hengittävät ulkoiluvaatteet tuotiin markkinoille.

Sen jälkeen Gore-Tex® on ollut synonyymi kovimmat sääolosuhteet kestäville ulkoiluvaatteille ja kengille.

Vedenpitävyyden mittaaminen


Vesipilariarvo kertoo, miten vedenpitävä vaate on. Arvo ilmaisee, miten suuren vesipaineen vaate kestää ennen kuin vesi läpäisee vaatteen ja kastut.

Vesipilariarvon tulisi olla vähintään 10.000 mm kun puhutaan täysin vedenpitävästä vaatteesta, mutta kaupungilla, kevyessä vesisateessa, riittää 5000 mm:n vesipilariarvo.

Vesipilariarvon tulisi olla vieläkin korkeampi (vähintään 12.000 mm) silloin, jos liikutaan reppu selässä ja se hankaa kangasta tai jos istutaan märällä. Vesi ei läpäise kangasta, jossa on näin korkea vesipilariarvo.
 

Miksi Gore-Tex®-kalvo sitten on niin ylivoimainen?


Gore-Tex®-neliötuumaan mahtuu yli yhdeksän miljardia mikrohuokosta eli yli miljardi neliösentiltä. Huokoset ovat noin 20 000 kertaa vesipisaraa pienemmät, mutta noin 700 kertaa vesihöyrymolekyyliä suuremmat. Näin ollen sadepisara ei pääse läpäisemään kangasta kun taas vesihöyry tai pikemminkin ihon hikihöyryt mahtuvat läpi.

Gore-Tex®-kalvon vesipilariarvo vaihtelee hiukkasen tuotteesta toiseen, mutta Gore-Tex®-tuotteissa on aina muita vedenpitäviksi luokiteltuja kankaita huomattavasti korkeammat arvot. Gore-Tex® ilmoittaa, että heidän kehitetyimmissä ulkoiluvaatteissa vesipilariarvo on vähintään 28.000 mm.

Gore-Tex®-kalvo siis suojaa täysin tuulelta ja tuiskulta ja päästää lisäksi hikihöyryt haihtumaan. Olo pysyy mukavan kuivana hiostamatta.

Vedenpitävyyden, tuulenpitävyyden ja hengittävyyden lisäksi Gore-Tex®-kalvoitettu kangas on erittäin kulutuskestävä ja kestää kovaa käyttöä ilman, että sen ominaisuudet heikkenevät.
 

 

Yllä muutamia suosikkejamme Gore-Tex-ulkoiluvaatteista. Täältä pääset katsomaan lisää ulkoiluvaatteita:

Gore-Tex® Paclite


Valitse Gore-Tex® Paclite silloin, kun mukaan on pakattava kevyttä ulkoiluvaatetusta, joka ei vie paljoa tilaa ja jossa on kaikki Gore-Texin hyvät ominaisuudet. Paclite-teknologia varmistaa, Gore-Texin® veden- ja tuulenpitävien ja hengittävien ominaisuuksien lisäksi sen, että vaate en todella kevyt ja pakkautuu pieneen tilaan.

Kun repussa on vain vähän tilaa, mutta tarvitset silti säältä suojaavaa vaatetusta, Gore-Tex® Paclite on ylivoimainen valinta.

Miten hoitaa Gore-Tex® -tuotteita?


Gore-Tex® on lisäksi helppohoitoista, sen ominaisuudet pysyvät samoina useankin pesun jälkeen.

Pitkän käytön ja monen pesun jälkeen saatat huomata, että vesipisarat eivät enää valu pinnasta helminä tai vaate saattaa tuntua raskaalta ja märältä vaikka se vielä pitääkin kuivana.

Tässä tapauksessa on hyvä kyllästää Gore-Tex®-tuote uudestaan.

Kyllästämällä vaate viimeistelyaineella tai kyllästeaineella, joka on kehitetty hengittävälle ja vedenpitävälle synteettikankaalle, asu on taas uuden veroinen. Käyttöohjetta noudattamalla huomaat, että vesi ja lika ei tartu kankaan pintaan. Lue lisää teknisten vaatteiden hoidosta ja kyllästämisestä täältä:Lähde:
Gore-Tex® (http://www.gore-tex.com/remote/Satellite/home)
 

Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
Takaisin ylös