Tämä sivusto käyttää evästeitä Hyväksyn
All Sports United

Asiakaspalvelu

Pohjoismaiden suurin urheilukauppa

TOIMITUS

- Nopeat toimitukset

98% tilauksista lähetetään viimeistään seuraavana päivänä. Ilmainen toimitus yli 50 € toimituksille*.

2-5 arkipäivää*

Lue lisää

Maksaminen

- Turvallinen maksaminen

Maksa laskulla, osamaksulla, yleisimmillä luottokorteilla tai verkkopankissa helposti ja turvallisesti.

Klarna

Lue lisää

VAIHTO JA PALAUTUS

- Kokeile rauhassa

Älä enää epäröi, kokeile rauhassa. 100 päivän vaihto- ja palautusoikeus* helpottaa ostopäätöstä.

100 päivää

Lue lisää

Tyytyväisyystakuu

- 30 pv aikaa kokeilla

Jos et ole tyytyväinen, voit vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa, vaikka tuotetta olisi käytetty.

100 %

Lue lisää

Artikkelisivu /

Frisbeegolfin aloittaminen

 • Takaisin urheiluosaston vinkkeihin ja neuvoihin
 •  

  Frisbeegolfin suosio kasvaa hurjaa vauhtia Suomessa. Ratoja löytyy tänäpäivänä lähes kaikista suurimmista kaupungeista ja koko ajan tulee lisää. Ratojen määrän hurjaan kasvuvauhtiin vaikuttaa varmasti myös se, että se ei vaadi samanlaista tilaa ja rakentamista kuin tavalliset golfkentät. Usein radalle riittää avoin puisto, minne korit on helppo asettaa. Toki Suomesta löytyy myös haastavampaan maastoon rakennettuja ratoja.

   

  Frisbeegolfin idea

  Frisbeegolfin idea on yksinkertainen. Tavoitteena on heittää frisbee väylän päässä olevaan maalikoriin. Rata koostuu useasta väylästä ja voittaja on se, joka on pelannut radan pienimmällä määrällä heittoja.

   

  Kenelle frisbeegolf sopii?

  Frisbeegolf sopii kaiken ikäisille ja tasoisille. Frisbeegolfin aloitus on helppoa, sillä se ei vaadi suuria taloudellisia investointeja varusteisiin. Alkuun pääsee jo muutamalla kiekolla ja kokeilunhalulla. Frisbeegolfiin ei kuulu samanlaisia etikettisääntöjä kuin tavalliseen golfiin, joten lajia voi kokeilla avoimin mielin rennolla asenteella. Lajin perusteet on helppo oppia, mutta siitä löytyy omia haasteita myös kokeneemmille pelaajille.

   

  Tarvittavat varusteet

  Itse kiekkojen lisäksi frisbeegolfkiekoille kannattaa myös hankkia oma kantolaukku, missä kiekkoja on kätevä kuljettaa. Lisäksi mukana kannattaa kuljettaa pientä pyyhettä, millä kiekot voi helposti  kuivata ennen heittoa. Löydät kaikki frisbeegolfvälineet XXL:n myymälästä sekä verkkokaupasta.

   

  Frisbeegolf-kiekkojen valinta

  Frisbeegolf-kiekkoja on markkinoilla useita erilaisia. Pääsääntöisesti kiekot jaetaan kolmeen luokaan mallin mukaan:

  Draiveri-kiekot lentävät pisimmälle ja sopii sen takia hyvin avausheittoon. Aloittelijalle draiverit saattavat olla kuitenkin vaikeita hallita. Lähestymiskiekot eli ”midarit” sopivat draiveria lyhyempiin heittoihin ja niitä on helpompi hallita. Putterit ovat paksumpia kuin lähestymiskiekot, jonka ansiosta niitä on kaikista helpointa hallita. Puttereita käytetään tarkkoihin heittoihin kohti koria.

  Frisbeegolfin aloittamiseen riittää usein aloituspaketti, joka sisältää draiverin, lähestymiskiekon ja putterin. Kun kokemus karttuu ja oppii tuntemaan paremmin kiekkojen eri ominaisuudet, niin kiekkojen määrää voi kasvattaa. Erilaiset kiekot sopivat eri tilanteisiin, joten siksi niitä on hyvä olla useampi erilaisin ominaisuuksin varusteltu kiekko.

  Frisbeegolf-kiekkoa ostaessa tulee ensimmäisenä päättää tarvittava malli. Putterit, midarit ja draiverit vaihtelevat ominaisuuksiltaan, joten siksi on tärkeää tietää mitä on etsimässä.

  Kun malli on päätetty, tulee päättää muovilaatu. Yleensä kiekkoja on saatavilla useampaa eri muovilaatua. Muovilaatu vaikuttaa kiekon grippiin, eli millainen pito kiekkoon on heittäessä. Grippiin vaikuttaa myös sää, eli märällä kelillä kiekko voi olla liukas. Muovilaatu vaikuttaa myös kiekon liukumiseen sekä sen kestävyyteen ja kovuuteen.

  Seuraavaksi tulee ottaa huomioon käyttötarkoitukseen sopivan kiekon paino. Aloittelijan draiveriksi sopii parhaiten 150-luokan ja 165-169 gramman draiveri. Kun kokemusta tulee lisää, voi siirtyä painavemman luokan kiekkohin. Aina paino ei kuitenkaan tarkoita pidempää heittoa, joten kannattaa käyttää tilanteeseen ja omaan heittotyyliin sopivan painoluokan draiveria. Lähestymiskiekkoa valitessa aloittelijan kannattaa valita 150-luokan, 151-164g tai 165-169g lähestymiskiekko. Puttereissa painoluokat 170-172g ja 173-175g sopivat useimmille.

   

  Katso kaikki frisbeegolfkiekot täältä >>

   

   

   

  Innovan frisbeegolfkiekot 

  Innovan kiekoista löytyy neljä numeroa, jotka kertovat kiekon lento-ominaisuuksista. Sen lisäksi kiekon valinnassa tulee huomioida kiekon muovi.

  Voit katsoa kiekkojen tarkemmat ominaisuudet täältä.

  Katso kaikki Innova-kiekot täältä >>

   

  Lento-ominaisuudet

  Ensimmäinen numero, nopeus(1-14):

  Mitä suurempi numero on, sitä nopeampi kiekko. Yksiselitteisesti nopeammat kiekot ovat vaikeampia heittää, sillä ne tarvitsevat enemmän voimaa, sekä tekniikkaa lentääkseen oikein. Hitaammat kiekot sopivat paremmin aloittelijoille, sillä niiden lentoa on helpompi hallita, ja ovat myös tarkempia.

   

  Toinen numero, glide (liito, 1-7):

  Kuvaa kiekon kykyä pysyä ilmassa. Mitä suurempi glide, sitä helpompi kiekko on aloittelijalle. Aloittelevan pelaajan joka haluaa heittoihinsa pituutta, tulisi valita kiekko hyvällä liidolla. Kiekot joissa liito on pienempi, sopivat paremmin tuulisiin olosuhteisiin.

   

  Kolmas numero, turn (vakaus, -5-+1):

  Kiekko pyrkii aina kääntymään vasemmalle (oikean käden rystyheitto), ja mitä suurempi numero on(+1) sitä vakaampi kiekko on, eli yrittää kääntyä todella jyrkästi vasemmalle. Nämä ylivakaat kiekot ovat kokeneemmille pelaajille ja vaativat enemmän voimaa sekä tekniikkaa. Aloittelijan olisi hyvä valita mahdollisimman alivakaa kiekko (suuremmalla miinuksella). Tällöin kiekko kääntyy helpommin myös oikealle, jolloin lento rata muistuttaa S-kirjainta. Tällöin saadaan heittoon lisää pituutta, mikäli tekniikka ei ole vielä parhainta mahdollista. Vakaammat, eli lähempänä +1 olevat kiekot ovat tarkempia tuulessa.

   

  Neljäs numero, Fade(0-5):

  Kiekon feidi kuvaa sitä, kuinka rajusti kiekko kaartaa lopussa vasemmalle (oikean käden rystyheitolla). Kiekko, jonka fade on 0, laskeutuu suorimpaan, kun taas 5-feidillä varustettu kiekko, kaartaa rajusti vasemmalle.  Aloittelijan kannattaa valita kiekko jossa feidiä on vähemmän.

   

  Aloittelijoille hyviä kiekkoja drivereista ovat mm. Leopard ja Valkyrie. 

  Midrange kiekoista aloittelijalle sopivat mm. Mako3, Shark3, Atlas. 

   

  Innovan muovilaadut

  DX:

  Innovan heikoin, mutta parhaalla gripillä (pidolla) varustettu muovi. DX-muovi on kaikista alttein ulkoisille vaurioille. Kun kiekko kuluu, siitä tulee alivakaampi, eli kääntää entistä enemmän oikealle. Eli tämä muovi menettää nopeiden alkuperäiset lento-ominaisuutensa.

   

  Pro:

  Hieman heikompi pito kuin DX muovissa, mutta omaa paremman liidon verrattuna muihin samaa mallia, mutta eri muovia oleviin kiekkoihin. Muovi on myös  DX-muovia kestävämpää.

   

  Champion:

  Champion-muovi on suunnattu enemmän kokeneemmille pelaajille. Muovi on liukkaampi kuin muissa laaduissa, mutta on selkeästi kaikista kestävin. Champion-muovi on myös hieman ylivakaampaa (kääntyy enemmän vasemmalle) kuin muut muovilaadut. 

   

  Blizzard champion:

  Champion-muovi, jonka sisällä pieniä ilmakuplia. Champion muovista kevyempi versio, joka on helpompi aloittelijoille. Tällä on tehty mm. maailmanennätys pituusheitossa. 

   

  Star:

  Innovan ehkä käytetyin muovi. Tässä yhdistyvät Champion-muovin kestävyys, sekä Pro-muovin loistava grippi. Hyvä pito myös kosteammalla kelillä. Hivenen alivakaampaa kuin Champion-muovi.

   

  G-star:

  ”Löysempi” variaatio Star-muovista. Paras grippi mitä kiekoista löytyy. Säilyttää hyvin lento-ominaisuudet myös kylmemmällä kelillä. Sopii alottelijoille loistavasti, ollessaan hieman alivakaampi, eli helpompi heittää. Muovi on myös taipuisuutensa puolesta todella kestävää. 

   

   

  Prodigy discin frisbeegolfkiekot

   

  Lento-ominaisuudet

  Prodigy Discin kiekko-mallit menevät selkeästi nimestä löytyvän kirjaimen ja numeron mukaan:

  P = putterit

  M = Midrange

  F = Fairway

  D = Distance

  Numerot ovat välillä 1-7. Mitä isompi numero, sitä helpompi aloittelijan on sitä heittää, ja taas mitä pienempi, sen haastavampia. Mitä pienempi numero on, sitä parempi se on esimerkiksi tuulisiin olosuhteisiin.

  Katso kaikki Prodigy disc -kiekot täältä >>

   

  Prodigy Discin muovilaadut

  750-sarja

  750-sarjan muovi on Prodigyn kestävin muovi erinomaisella pidolla. Vaikka kiekkoon tulee kolhuja, niin se säilyttää lento-ominaisuutensa. Kova muovi sopii hyvin myös lämpöisiin olosuhteisiin, sillä se ei pehmene lämmössä.

   

  400-sarja

  Korkealaatuista, kestävää muovia.  Muovi tuntuu hyvältä ja grippi säilyy märässäkin kiekossa.

   

  400G-sarja

  Perustuu 400-sarjan muoviin, mutta on kestävämpi muovi. Grippi on kuitenkin vastaava kuin 400-muovissa.

   

  300-sarja

  300-sarjan muovi on riittävän kovaa kestämään koviakin iskuja. Tässä muovissa on kuitenkin tavoiteltu hyvää otetuntumaa ja pitoa. Näiden ominaisuuksien ansiosta sopii hyvin puttereihin ja midareihin. 

   

  350G-sarja

  Kovempi muovi kuin 300-sarjan muovi. Lisäksi jämäkässä muovissa pysyy hyvä ote kaikissa olosuhteissa.

   

  Air-sarja

  Air muovissa kiekon reunaan lisätään ilmaa kiekon valmistusvaiheessa. Tämän ansiosta kiekko on kevyempi ilman, että kiekon muoto muuttuisi. Erityisesti pito- ja liito-ominaisuudet ovat edukseen tässä muovissa.

   

  400G Light-sarja

  400G Light -sarja vastaa hyvin paljon 400G -sarjaa, mutta on kevyempi. Erittäin kestävä muoviseos, jota valmistetaan painoluokassa 150-159g, joten se soveltuu erinomaisesti hidaskätisempienkin heittäjien tarpeisiin.

   

  350 Light-sarja

  350 Light -sarja vastaa hyvin paljon 350 -sarjaa, mutta on kevyempi.  Soveltuu erityisesti aloittelijoille, junioreille, senioreille ja naisille.

   

  Pohjoismaiden suurin urheiluverkkokauppa
  Takaisin ylös